Waze Navigatie vs Google Maps

Inhoudsopgave:

Waze Navigatie vs Google Maps
Waze Navigatie vs Google Maps
Anonim

Waze en Google Maps zijn al jaren twee van de beste verkeersapps, met elk vele duizenden gebruikers. In 2013 kocht Google Waze met de bedoeling om in de sociale navigatie-business te stappen. In plaats van Waze-functies in Google Maps te integreren, bleef het bedrijf Waze gebruiken als een aparte app.

Maar welke van de twee is de beste verkeersapp voor jou? Ontdek het in deze vergelijking van Waze vs. Google Maps.

Algemene bevindingen

  • Boordevol sociale functies.
  • Nauwkeurige navigatie.
  • Meer alternatieve route-opties.
  • Meer functies voor gebruikersrapporten.
  • Meer intuïtieve interface.
  • Nauwkeurige navigatie.
  • Routes voor fietsen, wandelen en openbaar vervoer.

In één oogopslag lijken Waze en Google Maps precies hetzelfde te doen. Maar zodra je ze allebei gaat gebruiken, wordt al snel duidelijk dat het twee heel verschillende apps zijn.

Google Maps is een betrouwbaar, betrouwbaar navigatiehulpmiddel. De zoekopdracht werkt met specifieke adressen of bedrijfsnamen. De navigatie is nauwkeurig en biedt altijd de kortste route, rekening houdend met het verkeer. In Google Maps kunt u gemakkelijk pitstops langs de route zoeken, zoals benzinestations of restaurants. Afgezien van zijn kracht als navigatietool, biedt Google Maps echter niet veel extra functies.

Waze daarentegen is bijna net zo goed als Google Maps als het gaat om navigatie. De zoekfunctie is net zo grondig en de routes zijn net zo nauwkeurig en betrouwbaar. De app is echter iets minder intuïtief dan Google Maps. De kracht ligt in de sociale functies, de mogelijkheid om met andere gebruikers te chatten en de veel grotere set rapportagetools die beschikbaar zijn voor zaken als gevaren, wegafsluitingen en zelfs gasprijzen.

Degene die je kiest, komt echt neer op wat voor jou belangrijker is, een gebruiksvriendelijke, betrouwbare navigatietool of een kaart-app met leuke sociale functies om je rit interessanter (en mogelijk meer behulpzaam).

Beschikbaarheid en geheugen

  • iOS en Android.
  • Auto-updates.
  • Kleinere geheugenvoetafdruk.
  • iOS en Android.
  • Auto-updates.

Je zult zien dat zowel Waze als Google Maps beschikbaar zijn voor Android of iPhone. Nadat u de app op uw telefoon heeft geïnstalleerd, zorgt Google Play of de App Store ervoor dat de toepassingen worden bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Als het op de achtergrond draait, lijkt Waze ongeveer de helft van het geheugen te gebruiken dat Google Maps gebruikt. Dus als het geheugengebruik van het apparaat een probleem is, houd hier dan rekening mee.

Navigatie: Waze biedt bestemmingsinformatie

  • Snel zoeken naar bestemming.
  • Nauwkeurige navigatie.
  • Meer geavanceerde tools.
  • Snel zoeken naar bestemming.
  • Nauwkeurige navigatie.
  • Meerdere transportopties.

Zowel Waze als Google Maps bieden een zeer intuïtieve interface voor het zoeken naar uw bestemming, en één tik om de navigatiemodus te starten.

De aanwijzingen in elke app zijn even nauwkeurig, maar de informatie over de routeresultaten die je ziet, is iets anders. Met Google Maps kunt u de route-instructies wisselen tussen auto, bus of metro, wandelen of fietsen.

Image
Image

Je kunt de routebeschrijving ook bekijken in een op tekst gebaseerde stapsgewijze lijst.

Aan de andere kant toont Waze je meer gedetailleerde informatie over de bestemming, inclusief het adres, telefoonnummer (met een klikbare link om het te bellen) en de URL voor de zakelijke website.

Image
Image

Waze biedt ook extra geavanceerde functies die Google Maps niet heeft, zoals een tool om de beste tijd om te vertrekken te vinden op basis van verkeer, en in-app muzieklancering.

Alternatieve navigatie: Waze biedt meer opties

  • Vermijd tolwegen of snelwegen.
  • Vermijd veerboten.
  • Vermijd onverharde wegen.
  • Vermijd moeilijke kruispunten.
  • Vermijd tolwegen of snelwegen.
  • Vermijd veerboten.

Als je eenmaal een navigatieroute hebt gekozen, is het fijn om je koers te kunnen aanpassen aan de omstandigheden.

Tijdens het rijden biedt Wave meer intuïtieve controle over de route die je neemt. Je tikt gewoon op de reistijd van de route onderaan het scherm om de pagina met route-informatie te openen. Tik op Routes om alternatieve routes te zien.

Image
Image

Als je deze routes niet leuk vindt, kun je alternatieve route-opties kiezen door op Instellingen te tikken en te selecteren of je tolroutes, veerboten, snelwegen, onverharde wegen en zelfs moeilijke kruispunten.

Image
Image

Google Maps biedt vergelijkbare maar minder opties. Het is ook niet zo intuïtief om deze route-instellingen te vinden.

In de navigatiemodus moet je op de pijl omhoog rechtsonder op het scherm tikken en Instellingen selecteren. Scroll naar beneden om een aantal route-opties te vinden, waaronder het vermijden van snelwegen, tolheffingen en veerboten.

Image
Image

De mogelijkheid om snel alternatieve routes te kiezen lijkt misschien onbeduidend, maar als je vastzit in een file, kan dit het verschil betekenen tussen op tijd op je werk zijn of meerdere uren te laat.

Intuïtieve interface: Google Maps is gemakkelijker te gebruiken

  • Moeilijk om de navigatiemodus te verlaten.
  • Hoofdkaart mist handig menu.
  • Instellingen is begraven op de zoekpagina.
  • Snelle navigatiemodus afsluiten.
  • Volledig menu beschikbaar op hoofdpagina.
  • Elke pagina heeft een Terug-pictogram.

Hoewel het gemakkelijk is om alternatieve routes te vinden met Waze, houdt de intuïtiviteit van de interface daar op. Hoewel het zoeken naar een bestemming en in de navigatiemodus komen relatief eenvoudig is, is het niet eenvoudig om de navigatiemodus te verlaten.

Er is geen exit-pictogram en als je op de terug-toets drukt (op Android), vraagt de app of je de app zelf wilt afsluiten.

Image
Image

Google Maps is daarentegen eenvoudig te gebruiken vanaf het moment dat u de app opent.

Vanuit de navigatiemodus is het eenvoudig om snel tussenstops langs uw route te zoeken, over te schakelen naar satellietweergave, verkeersinformatie te tonen of zelfs uw locatie met anderen te delen. Elk van deze wordt weergegeven wanneer u tijdens het navigeren op de enkele pijl omhoog tikt.

En het verlaten van de navigatiemodus is een enkele tik op de "X" in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Image
Image

Als het gaat om gebruiksgemak en een korte leercurve, komt Google Maps als beste uit de bus.

Leuk om te gebruiken: Waze is socialer

  • In-navigatie sociale interacties.
  • Zichtbare pictogrammen tonen andere Waze-stuurprogramma's.
  • Geen sociale functies.

Wat het mist aan intuïtiviteit, maakt Waze meer dan goed in sociale waarde. Rijden met Waze is een zeer sociale ervaring. Je kunt andere Waze-chauffeurs op de weg zien als je ze passeert. Als je uitzoomt op de kaart, zie je ze zelfs overal!

Image
Image

Je kunt zelfs op een andere Wazer op het scherm tikken en ze een snel bericht of een "piep" sturen om hallo te zeggen (als je een passagier bent en natuurlijk niet aan het rijden bent).

Google Maps heeft geen vergelijkbare sociale functies om dit mee te vergelijken. Het is ook wat een belangrijk element van plezier toevoegt aan het rijden met Wazer.

Eindoordeel: Waze heeft meer

In 2019 heeft Google nog maar net de mogelijkheid toegevoegd voor gebruikers van Google Maps om een snelheidscontrole bij de politie te melden. Waze heeft de functie al jaren.

In feite biedt Google Maps, naast snelheidscontroles, gebruikers alleen de mogelijkheid om crashes en vertragingen te melden (en te bekijken).

Image
Image

Waze daarentegen is altijd een van de beste apps geweest als het gaat om gebruikersrapportage.

Als je tijdens het navigeren in Waze op het rapportpictogram tikt, kun je meldingen van verkeersopstoppingen, ongevallen, wegafsluitingen, snelheidscontroles, gevaren en snelheidscamera's afgeven of bekijken.

Image
Image

Naast verkeersgerelateerde rapporten, kunnen gebruikers ook waarschuwingen voor lage benzineprijzen sturen, een oproep doen voor hulp bij pech onderweg, een plaats opslaan of problemen met de kaart melden aan Waze.

Als het gaat om gebruikersrapporten en het enorme aantal gebruikers dat rapporten uitbrengt, wint Waze met een enorme voorsprong.

Aanbevolen: