Navigatie stoppen met Google Assistent

Inhoudsopgave:

Navigatie stoppen met Google Assistent
Navigatie stoppen met Google Assistent
Anonim

Wat te weten

  • Activeer eerst de Google Assistent: zeg "OK, Google."
  • Als u geen gesproken instructies meer wilt ontvangen, zegt u: "Stop navigatie", "Annuleer navigatie" of "Beëindig de navigatie."
  • Als je gesproken aanwijzingen wilt dempen, maar doorgaat met het bekijken van kaartinstructies, zeg je 'Gesproken begeleiding dempen'.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u spraaknavigatie met Google Assistent kunt starten en beëindigen en hoe u de navigatie volledig kunt stoppen.

Gesproken opdrachten voor Google Maps starten

Elke Google Assistent-taak wordt geactiveerd met een spraakopdracht, zoals 'Sms-bericht verzenden' of 'Stel een timer in voor 10 minuten. Deze handsfree bediening is handig wanneer u aan het rijden bent, aan het koken bent of bezig bent met een andere taak. U kunt Google Assistant gebruiken om de spraaknavigatiefunctie te stoppen wanneer u Google Maps gebruikt.

Image
Image

Voordat u een opdracht geeft, moet u de Google Assistent activeren door 'OK Google' te zeggen. Zodra de opdracht is geregistreerd, licht het microfoonpictogram in de rechterbovenhoek van het navigatiescherm op in verschillende kleuren. Dit betekent dat het apparaat "luistert" naar uw commando.

Image
Image

Hoe de Google Assistent te dempen maar de navigatie aan te houden

Als je gesproken aanwijzingen wilt dempen, maar de kaartinstructies wilt blijven bekijken, zeg je 'Gesproken begeleiding dempen'. Deze opdracht dempt de spraakcomponent van de navigatiefunctie, maar u ontvangt nog steeds routebegeleiding op uw scherm.

Als je de stembegeleiding wilt terughalen, zeg je: "Demp de stembegeleiding."

Image
Image

Hoe de navigatie te stoppen

Als je geen instructies in kaart of gesproken instructies meer wilt ontvangen, zeg dan een van de volgende zinnen: "Stop navigatie", "Annuleer navigatie" of "Beëindig navigatie."

Je wordt teruggebracht naar het adresscherm van Google Maps, maar je bent uit de navigatiemodus.

Image
Image

Hoe de navigatie handmatig te stoppen

Als uw auto stilstaat en u veilig naar uw telefoon kunt kijken, kunt u de navigatiefunctie handmatig beëindigen door X te selecteren in de linkerbenedenhoek van het scherm. Houd er rekening mee dat u nog steeds Google Maps zult gebruiken.

U kunt de navigatie ook stoppen door de Google Maps-app volledig te sluiten.

Aanbevolen: