Wat voor soort games kan ik downloaden voor de PS Vita?

Inhoudsopgave:

Wat voor soort games kan ik downloaden voor de PS Vita?
Wat voor soort games kan ik downloaden voor de PS Vita?
Anonim

Als je op zoek bent naar digitale videogames voor je PlayStation Vita, kun je ze alleen vinden in de PlayStation Store. De PlayStation Store heeft verschillende categorieën downloadbare games, en ze zijn niet allemaal compatibel met de Vita.

Hieronder staan de verschillende soorten games die je daar kunt vinden en of je ze al dan niet op de handheld van Sony kunt spelen.

Sony stopte in 2019 met de PlayStation Vita en stopte alle hardware en fysieke gameproductie. Digitale games zijn nog steeds beschikbaar via de PlayStation Store.

Image
Image

Bottom Line

Elke winkelgame die is gemarkeerd als een PS Vita-game, of het nu gaat om een cartridge in een doos uit een winkel, een winkelkaart met downloadcode of een download die rechtstreeks in de PlayStation Store is gekocht, kan op elke PS Vita worden gespeeld. En de PS Vita heeft regiovrije games, net als de PSP, wat betekent dat je games uit andere regio's kunt importeren (of ze kunt downloaden als je een PlayStation-netwerkaccount in een andere regio hebt aangemaakt).

PSP Retail Games

Alle PlayStation Portable-winkelgames kunnen ook worden gespeeld op de PS Vita, maar alleen als ze zijn gedownload uit de PlayStation Store. UMD's werken niet in de PS Vita, dus verwacht niet dat je een verpakte game in een winkel koopt en op je PS Vita speelt.

Bottom Line

Je kunt geen PlayStation 3-titels downloaden en spelen op een Vita, hoewel sommige PS3-games wel Vita-poorten hebben. Maar je kunt sommige PS3-games op afstand spelen via Sony's Remote Play-functie, die de game van je console naar je handheld streamt.

Demo's

Momenteel draaien PSP-demo's niet op een PS Vita, maar de echte games wel.

Bottom Line

PSOne Classics is een reeks games die oorspronkelijk zijn gepubliceerd voor de PlayStation (ook bekend als PSOne). Deze games zijn poorten en zijn op geen enkele manier opnieuw ontworpen, behalve om ze speelbaar te maken met PSP-besturingselementen. Sommige oudere titels, zoals de eerste twee Final Fantasy-games, zijn uitgebracht met graphics en gameplay-updates, maar maken geen deel uit van de PSOne Classics-lijn. Slechts een select aantal PSOne Classics werken op een PS Vita.

Neo Geo/PC Engine Games

Deze games zijn poorten van klassieke Neo Geo- en PC Engine-games, vergelijkbaar met de PSOne Classics-lijn. Ze worden ondersteund door de huidige PS Vita-firmware en zouden prima moeten werken.

Bottom Line

De Japan Imports-lijn kan wel of niet werken op een Vita. Zelfs als ze wel werken, hebben ze geen Engelse lokalisatie.

PS2 Classics

De PS2 Classics-lijn is een vervolg op de populaire PSOne Classics en presenteert PS2-games die minimaal opnieuw zijn ontworpen om op een PS3 te draaien. Sommige zijn speelbaar op de Vita.

Aanbevolen: