Bouwen versus een pc kopen

Inhoudsopgave:

Bouwen versus een pc kopen
Bouwen versus een pc kopen
Anonim

Sinds de vroegste IBM pc-computers hebben consumenten de mogelijkheid gehad om een computersysteem te bouwen met compatibele componenten. Dit werd vaak de kloonmarkt genoemd. In het begin bood dit aanzienlijke besparingen voor consumenten die bereid waren onderdelen van derden van kleine fabrikanten te kopen.

Sindsdien zijn er dingen veranderd, maar er zijn nog steeds voordelen aan het bouwen van een computer uit onderdelen in plaats van het kopen van een kant-en-klaar systeem. We hebben de voor- en nadelen van elk bekeken om u te helpen beslissen of u een eigen computer wilt bouwen of er een wilt kopen.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • PC-ondersteuning is gemakkelijker te verkrijgen.
  • Geen problemen met hardwarecompatibiliteit.
  • Betere garanties en dekking voor onopzettelijke schade.
  • Geavanceerde vaardigheden zijn niet vereist.
  • Aanpassen aan uw computerbehoeften.
  • Bijna onbeperkte keuzes voor hardware.
  • Technische kennis van pc's nodig.
  • Problemen oplossen is gemakkelijker vanwege de bekendheid met componenten.
  • Goedkoper om high-end systemen te bouwen.

Alle computersystemen die op de markt worden verkocht, zijn een verzameling componenten die een functioneel computersysteem bieden. Processoren, geheugen en schijven zijn enkele van de onderdelen waaruit een computer bestaat en die het ene systeem van het andere onderscheiden. Als zodanig worden de prestaties en kwaliteit van een systeem bepaald door de onderdelen die bij de constructie worden gebruikt.

Dus wat is het verschil tussen een in de winkel gekocht systeem en een op maat gemaakte computer uit onderdelen? Er kan bijna geen verschil zijn tot een zeer significant verschil op basis van de onderdelen die voor de machine zijn geselecteerd.

Houd bij het kopen van een nieuwe pc rekening met uw vaardigheidsniveau en budget. Er zijn duidelijke plussen en minnen aan het kopen van een pc of het bouwen ervan. Hieronder gaan we in detail in op elk voor- en nadeel om u te helpen die cruciale beslissing te nemen op een nieuwe computer.

Een pc kopen Voors en tegens

  • Geen problemen met hardware- en softwarecompatibiliteit.
  • Betere garanties.
  • Eén aanspreekpunt voor ondersteuningsproblemen.
  • Sommige software is vooraf geladen.
  • Heeft de neiging om duurder te zijn.
  • Minder maatwerk.
  • Minder bekendheid met interne componenten.

Voordelen van kopen

Voor sommigen is het bouwen van een pc misschien te ingewikkeld om te volbrengen. Er zijn enkele voordelen aan het kopen van een kant-en-klaar systeem. Een van de grote voordelen is compatibiliteit. De pc-fabrikant zorgt ervoor dat de onderdelen in de pc stabiel samenwerken. Dit betekent dat ze ervoor zorgen dat componenten geen crashes of prestatieproblemen veroorzaken. Deze compatibiliteitsitems moeten ook stuurprogramma's en software voor die componenten bevatten.

Een ander belangrijk voordeel van het kopen van een pc is de garantie en ondersteuning voor het systeem. U hebt meestal opties voor een geavanceerde garantie, waarbij sommige fabrikanten onopzettelijke schade dekken. U moet ook één aanspreekpunt hebben voor garantie- of ondersteuningsproblemen. De meeste bedrijven bieden een telefoonnummer, een website of een combinatie van beide voor computerproblemen die u heeft. Afhankelijk van het bedrijf hebben sommige mogelijk 24-uurs ondersteuning.

Een ander belangrijk feit over het kopen van een vooraf gebouwde pc is dat u geen afzonderlijke componenten hoeft te onderzoeken om compatibiliteit, kwaliteit en andere factoren te garanderen. De fabrikant moet verschillende configuratie-opties bieden om een flexibele selectie te bieden, afhankelijk van uw behoeften. Bovendien hoeft u geen technologiegoeroe te zijn om een nieuwe pc te configureren. Als je niet zeker bent van het aanbod, is er meestal een telefoonnummer of e-mailadres om vragen te stellen.

Nadelen van kopen

Het grootste nadeel van het kopen van een kant-en-klare pc zijn de kosten. Over het algemeen kost een vooraf gebouwde pc meer dan de zelfgemaakte variant, omdat fabrikanten de neiging hebben om niet-OEM-onderdelen te gebruiken. Computeronderdelen in de detailhandel kunnen duurder zijn, waardoor ook de eindkosten van een kant-en-klare pc omhoog gaan. Een uitzondering op deze regel is wanneer er verkopen zijn op vooraf gebouwde pc's. Veel bedrijven hebben exclusieve uitverkoop tijdens de feestdagen, zoals Black Friday, of uitverkoop om plaats te maken voor nieuwe modellen. Maar over het algemeen kosten kant-en-klare pc's meer.

Als je je pc goed wilt leren kennen, is de aanschaf van een kant-en-klare pc misschien niet de juiste keuze. Aangezien de fabrikant de componenten bepa alt, zult u waarschijnlijk niet veel onderzoek doen om elk onderdeel in het systeem te kennen. Hierdoor zal er minder maatwerk zijn. Dus als u een grondige kennis van uw computer wilt en deze moet afstemmen op uw behoeften, zal een kant-en-klaar systeem u waarschijnlijk niet goed van pas komen.

Een pc bouwen Voors en tegens

  • Pas componenten aan uw behoeften aan.
  • Heeft meer kennis van de onderdelen op de pc.
  • Kan goedkoper zijn dan een vooraf gebouwde pc.
  • Aanpassen voor betere prestaties.
  • Geen enkel aanspreekpunt voor ondersteuning.
  • Vereist veel onderzoek.
  • Hoogwaardige aanpassingen kunnen kostbaar zijn.
  • Beginnende gebruikers kunnen moeite hebben met bouwen.

Voordelen van bouwen

Het meest onderscheidende voordeel van het helemaal opnieuw bouwen van een computer is de selectie van onderdelen. De meeste computersystemen zijn vooraf gebouwd met de specificaties en componenten die voor u zijn geselecteerd. Dit leidt er vaak toe dat consumenten compromissen sluiten over functies, aangezien een vooraf gebouwd systeem mogelijk niet alles heeft wat u wilt of een ondermaats onderdeel biedt. Door een computer uit componenten te bouwen, kunt u de onderdelen kiezen die het beste passen bij het door u gewenste computersysteem. Bij sommige leveranciers kunt u een computersysteem aanpassen, maar u bent beperkt tot hun selectie van onderdelen.

Een ander ding om op te letten bij kant-en-klare systemen is dat twee computers van hetzelfde model verschillende onderdelen kunnen hebben. De reden hiervoor zijn de leveranciers, onderdelen die beschikbaar waren op het moment dat het systeem werd gebouwd en geluk. Dell kan bijvoorbeeld schakelen tussen meerdere leveranciers van geheugen omdat de ene goedkoper is dan de andere. Evenzo kunnen ze het merk van de harde schijf verwisselen als iemand leveringsproblemen heeft. Door de onderdelen zelf te kopen, krijgt u gegarandeerd welke onderdelen u op uw pc krijgt.

Een van de minder tastbare voordelen van het helemaal opnieuw bouwen van een computer is kennis. Door een computer helemaal opnieuw te bouwen, leert en begrijpt u hoe de onderdelen samenwerken. Deze informatie wordt waardevol bij het oplossen van computerproblemen. Als u weet welke componenten de verschillende subsystemen van een computer besturen, kunt u hardwareproblemen repareren zonder dat u te maken krijgt met ondersteuningsgroepen of dure reparatierekeningen.

Ten slotte zijn er de kosten. Hoe krachtiger uw beoogde desktopcomputer, hoe groter de kans dat u geld kunt besparen door uw eigen desktopcomputer te bouwen. Dit komt omdat veel premiumcomponenten hoge prijsverhogingen door de fabrikanten met zich meebrengen als een middel om de winst te vergroten. Hoewel veel van de kleine bedrijven die hoogwaardige systemen bouwen een pc kunnen bouwen van de exacte onderdelen die u wilt, verhogen ze de prijs om de kosten voor het bouwen ervan en leveranciersondersteuning na de aankoop te dekken.

Nadelen van bouwen

Het grootste nadeel van het bouwen van een computer is het ontbreken van een enkele ondersteunende organisatie. Aangezien elk onderdeel van een andere fabrikant of winkel komt, neemt u, als een onderdeel een probleem heeft, contact op met het juiste bedrijf. Met kant-en-klare systemen heeft u alleen te maken met de fabrikant en hun garantieservice. Dit kan ook een voordeel zijn als u het zelf bouwt, aangezien een defect aan een onderdeel vaak snel en eenvoudig wordt opgelost door het onderdeel zelf te vervangen in plaats van te wachten tot een groot bedrijf een technicus stuurt of het systeem naar hen terugstuurt.

Het kiezen van de onderdelen om een computersysteem te bouwen kan een frustrerend proces zijn. Dit is met name het geval als u niet bekend bent met de technologie en uw eerste computer aan het bouwen bent. Je moet rekening houden met maten, compatibele componenten, wattages en meer technische zaken. Als je dingen niet goed onderzoekt, kun je eindigen met onderdelen die niet goed samenwerken of niet passen in de case die je hebt geselecteerd.

Hoewel de kosten een voordeel zijn, kunnen ze ook een nadeel zijn. Dit is met name het geval als u een eenvoudig desktopcomputersysteem wilt bouwen. Fabrikanten krijgen kortingen omdat ze onderdelen in bulk kopen. Bovendien is de budgetmarkt competitief, wat betekent dat het vaak goedkoper is om een basiscomputer voor surfen op het web en productiviteitssoftware te kopen dan om er een te bouwen. De kostenbesparingen zijn misschien niet enorm, misschien $ 50 tot $ 100. Omgekeerd kunt u honderden besparen ten opzichte van het kopen van een pc als u kijkt naar een krachtige desktop-pc. Ook op de kwaliteitsafdeling kunnen goedkope kant-en-klare systemen te wensen overlaten.

Bottom Line

Als je geen computer nodig hebt voor een gespecialiseerde taak of high-end computergebruik, kan een kant-en-klaar systeem de beste keuze zijn. Zeker als je niet technisch aangelegd bent. Het bouwen van een pc vereist technische kennis en geduld.

Een computer bouwen

Als je geïnteresseerd bent in het bouwen van een desktopcomputer uit onderdelen, neem dan de volgende stappen.

Voorheen konden gebruikers geen notebookcomputers bouwen. Zelfs dit is aan het veranderen. Verschillende bedrijven verkopen basissystemen die white box-notebooks worden genoemd. Deze hebben de basiscomponenten zoals chassis, scherm en moederbord geïnstalleerd. Gebruikers kunnen vervolgens items zoals geheugen, schijven, processors en grafische afbeeldingen selecteren om de laptopcomputer af te ronden. Deze basislaptopchassis wordt vaak verkocht aan pc-bedrijven om ze vervolgens als hun eigen systemen te labelen nadat de installatie van de componenten is voltooid.

Als je vastbesloten bent om een pc van onderdelen te bouwen, onderzoek dan de onderdelen. Er is een scala aan componenten beschikbaar. Het is niet mogelijk voor pc-hardware en beoordelingssites om al deze sites te bekijken. Deze lijsten met items zoals desktop-CPU's, harde schijven, solid-state drives, dvd's, Blu-ray en videokaarten zijn een goed startpunt.

Aanbevolen: