GSM versus EDGE versus CDMA versus TDMA

Inhoudsopgave:

GSM versus EDGE versus CDMA versus TDMA
GSM versus EDGE versus CDMA versus TDMA
Anonim

Het type technologie dat een draadloze provider gebruikt (GSM, EDGE, CDMA of TDMA) is van belang bij het kopen of verkopen van een mobiele telefoon. Hoewel het belangrijk is om het juiste abonnement voor mobiele telefonie bij uw provider te kiezen, is het kiezen van de juiste provider in de eerste plaats belangrijk. We hebben de verschillende technologieën onderzocht die draadloze providers gebruiken om u te helpen het verschil te zien.

Niet alle protocollen in dit artikel zijn nog in gebruik.

Image
Image

Algemene bevindingen

GSM EDGE CDMA TDMA
Informatie opgeslagen op simkaarten. Gebaseerd op GSM. Kan simkaarten gebruiken. 2G-systeem.
Van telefoon wisselen betekent alleen van kaart wisselen. Drie keer sneller dan GSM. Provider slaat informatie op. Dateert van vóór GSM.
Meest gebruikt, vooral internationaal. Gebruikt door AT&T en T-Mobile. Kan niet van telefoon veranderen zonder toestemming van de provider. Niet meer in gebruik.
Switch SIM-kaarten om telefoon in andere landen te gebruiken zonder roaming. Gebruikt door Sprint, Virgin Mobile en Verizon Wireless.

Jarenlang waren de twee belangrijkste technologieën voor mobiele telefoons, CDMA en GSM, onverenigbare concurrenten. Deze incompatibiliteit is de reden dat veel AT&T-telefoons niet werken met de Verizon-service en vice versa.

EDGE is een snellere versie van GSM en TDMA is in feite achterhaald. Daarom is TDMA geen haalbare keuze meer. Het komt in feite neer op GSM en CDMA, waarbij GSM CDMA verslaat wat betreft gebruiks- en consumentvriendelijkheid.

Snelheid: EDGE heeft het voordeel

GSM EDGE CDMA TDMA
3G-netwerk. Drie keer sneller dan GSM. 3G-netwerk. 2G-systeem.
Max. snelheid van ongeveer 7,2 Mbps. Slechts ongeveer 1 Mbps. Niet meer beschikbaar.
Gemiddelde snelheid van 2,11 Mbps.

Zowel GSM als CDMA zijn 3G-netwerken, maar tussen de twee is GSM de snellere optie. CDMA laat een effectieve downloadsnelheid zien van ongeveer 1 megabit per seconde, terwijl GSM snelheden claimt tot 7 Mbps. Testen hebben de praktische snelheid van GSM dichter bij 2,11 Mbps gebracht, wat twee keer zo snel is als CDMA.

EDGE is drie keer sneller dan GSM en is gebaseerd op die standaard. Het is ontworpen om streaming media op mobiele apparaten mogelijk te maken. AT&T en T-Mobile hebben EDGE-netwerken.

Gebruikersvriendelijkheid: GSM is het gemakkelijkst over te zetten

GSM EDGE CDMA TDMA
Gebruikt simkaarten om gebruikersgegevens op te slaan. Werkt op dezelfde manier als GSM. Gebruikt geen simkaarten. Niet beschikbaar.
Overstappen naar een nieuwe telefoon betekent alleen het verwisselen van de simkaart. Vervoerder moet gebruikersgegevens vrijgeven of overzetten naar een nieuwe telefoon.
Beter voor internationaal gebruik.

GSM-netwerkaanbieders zetten klantgegevens op een verwijderbare simkaart. Deze aanpak maakt het gemakkelijk om van telefoon te wisselen. Haal gewoon de simkaart uit de oude telefoon en plaats deze in de nieuwe. GSM-technologie is wijdverbreid in Europa. Combineer dat met een telefoon met een verwijderbare simkaart en je hebt een telefoon die je kunt gebruiken bij buitenlandse bezoeken met een simkaartwissel.

CDMA-telefoons kunnen wel of geen simkaarten hebben. Gebruikersinformatie wordt opgeslagen bij de serviceprovider, die toestemming moet geven om van telefoon te wisselen. CDMA-telefoons moeten worden geprogrammeerd met elke provider die u gebruikt. Als je van provider wisselt, moet de telefoon opnieuw worden geprogrammeerd voor die provider, zelfs als het een ontgrendelde telefoon is.

Aanbieders: zoek naar uw favorieten

GSM EDGE CDMA TDMA
Aanbieders zijn onder andere T-Mobile en AT&T. Hetzelfde als GSM. Providers zijn Sprint, Virgin Mobile en Verizon Wireless. Ingebouwd in GSM.
Internationaal populairder.

GSM is 's werelds meest gebruikte mobiele telefoontechnologie, populair in zowel de VS als internationaal. Mobiele providers T-Mobile en AT&T, samen met veel kleinere mobiele providers, gebruiken GSM voor hun netwerken.

GSM is de meest populaire mobiele technologie in de VS en is groter in andere landen. China, Rusland en India hebben meer gsm-gebruikers dan de VS. Het is gebruikelijk dat gsm-netwerken roaming-overeenkomsten hebben met het buitenland, wat betekent dat gsm-telefoons een goede keuze zijn voor buitenlandse reizigers.

EDGE is een evolutie van GSM, dus het heeft dezelfde beschikbaarheid als die oudere standaard.

CDMA concurreert met GSM. Sprint, Virgin Mobile en Verizon Wireless gebruiken de CDMA-technologiestandaard in de VS, net als andere kleinere mobiele providers.

Sinds 2015 zijn alle Amerikaanse providers verplicht om de telefoons van klanten te ontgrendelen nadat ze hun contracten hebben vervuld. Zelfs als u uw telefoon ontgrendelt of een nieuwe ontgrendelde telefoon koopt, is het een GSM- of CDMA-telefoon en kunt u deze alleen gebruiken met compatibele serviceproviders. Als u echter een ontgrendelde telefoon heeft, kunt u uit een breder scala aan serviceproviders kiezen. U bent niet beperkt tot slechts één.

TDMA, dat ouder is dan de meer geavanceerde GSM-technologiestandaard, is opgenomen in GSM. TDMA, dat een 2G-systeem was, wordt niet meer gebruikt door de grote Amerikaanse gsm-serviceproviders.

Eindoordeel

De kwaliteit van de telefoondienst heeft niets te maken met de technologie die de provider gebruikt. Kwaliteit hangt af van het netwerk en hoe de provider het inricht. Er zijn zowel goede als minder goede netwerken met GSM- en CDMA-technologie. Bij kleinere netwerken heb je meer kans op kwaliteitsproblemen dan bij de grote.

FAQ

    Kun je een GSM-telefoon gebruiken op het netwerk van Verizon?

    De meeste moderne telefoons zijn ontworpen om te werken op zowel GSM- als CDMA-netwerken, wat betekent dat ze compatibel zijn met elke grote mobiele telefoonmaatschappij. Maar u kunt alleen van provider wisselen als de telefoon is ontgrendeld. U kunt controleren of uw specifieke telefoonmodel compatibel is met het netwerk van Verizon met behulp van de IMEI.

    Gebruikt Verizon nog steeds CDMA?

    Verizon is van plan om zijn 3G CDMA-netwerk op 31 december 2022 buiten gebruik te stellen. In de aanloop naar de sluitingsdatum kunnen 3G-klanten storingen of een minder snelle service ervaren, en Verizon zegt dat de klantenondersteuning alleen "extreem beperkte" probleemoplossing kan bieden voor oudere apparaten.

    Hoe weet je of een telefoon GSM of CDMA is?

    Ga op Android naar Instellingen > Over de telefoon. Uw telefoon gebruikt CDMA als u een MEID-nummer of ESN ziet, en het gebruikt GSM als u een IMEI-nummer ziet. Ga op iOS naar Settings > General > About om deze informatie te vinden.

Aanbevolen: