HomePod mini versus Nest Audio: welke slimme luidspreker moet je kopen?

Inhoudsopgave:

HomePod mini versus Nest Audio: welke slimme luidspreker moet je kopen?
HomePod mini versus Nest Audio: welke slimme luidspreker moet je kopen?
Anonim
Image
Image

De markt voor thuisluidsprekers is enorm competitief en het is verwarrend om er een te kiezen. We hebben de HomePod mini vergeleken met de Google Nest Audio en de resultaten zijn vrij eenvoudig: het komt erop neer welke telefoons jij en je gezin hebben.

Als je een iPhone-gebruiker bent en andere Apple-apparaten in de familie hebt, koop dan gewoon de HomePod Mini. Anders is de Google Nest Audio Audio je beste keuze.

Als je een ouder Google Home-apparaat hebt, moet je ook onze vergelijking van de Nest Audio met de oudere Google Home bekijken om te zien of het de moeite waard is om te upgraden.

Apple HomePod mini Google Nest Audio
Compact cirkelvormig ontwerp Grote vorm ter grootte van een pil
Full-range driver en dubbele passieve radiatoren 75 mm woofer en 19 mm tweeter
Gebruikt Siri en Apple HomeKit voor slimme integratie Gebruikt Google Assistant voor brede slimme integraties
Kan verbinding maken met andere Airplay-apparaten en apps Kan verbinding maken met andere Nest-apparaten
Ondersteunt alle belangrijke muziekstreamingdiensten Ondersteunt alle belangrijke muziekstreamingdiensten

Beste voor iPhone-bezitters: Apple HomePod Mini

Image
Image

Beste voor Android-bezitters: Google Nest Audio

Image
Image

Ontwerp

De HomePod mini en Nest Audio lijken in niets op elkaar. De HomePod mini is compact, rond en heeft een kleurrijke aanraakinterface aan de bovenkant. Het meet slechts 3,9 inch breed en 3,3 inch hoog en weegt 0,76 pond. Hij zal niet misstaan op je aanrecht, tv-meubel, boekenplank of waar je hem ook neerzet. Momenteel zijn de kleuropties wit, spacegrijs, oranje, geel en blauw.

Image
Image

De Nest Audio is daarentegen meer een ovaal of een supergrote pil. Het meet 3,07 inch breed en 4,89 inch hoog, waardoor de HomePod mini in het niet v alt. Hij weegt een relatief forse 2,65 pond, en hij is groot genoeg dat je hem op sommige plaatsen misschien niet comfortabel kunt passen. Het ontwerp is in andere opzichten redelijk gedempt. Het wordt geleverd in vriendelijke, met stof omwikkelde kleuren zoals Chalk, Charcoal, Sage, Sand en Sky, dus er is niets dat in strijd is met je interieur.

Image
Image

De Nest Audio heeft niet veel fysieke bedieningselementen, afgezien van een 2-traps microfoondempingsschakelaar en drie gebieden voor capacitieve aanraakbedieningen. Het hebben van een hardware-demping is een leuke functie voor privacy, maar er is geen andere visuele interface zoals op de HomePod mini. Je krijgt wel een set van vier LED-lampjes aan de voorkant die verschijnen om aan te geven dat de luidspreker actief is.

Geluidskwaliteit

Als slimme luidsprekers hebben zowel de HomePod mini als Nest Audio respectabele audio-karbonades, maar het is de laatste die er echt op gericht is een speciale luidspreker te zijn met de slimme functies als meer een bijzaak. De Nest Audio heeft een woofer van 75 mm en een tweeter van 19 mm. Het beschikt ook over drie far-field-microfoons om spraakopdrachten van meerdere plaatsen in een kamer op te pikken en achtergrondgeluiden te doorbreken.

Google heeft ook een aantal slimme ingebouwde AI-functies, waardoor Nest Audio het geluid dynamisch kan aanpassen voor optimale prestaties. Het profiteert van een quad-core A53-processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz, samen met een krachtige ML-hardware-engine.

Image
Image

Ter vergelijking: het kleinere formaat van de HomePod mini betekent dat hij een kleinere woofer en tweeter heeft. Het heeft een full-range driver en dubbele passieve radiatoren voor diepere bassen en scherpere hoge frequenties. Er zijn ook veel slimme dingen aan de softwarekant met 360-graden geluid en computationele audio voor re altime afstemming. Ondanks dit alles zal het geluid van de Nest Audio robuuster en kamervullend zijn, vooral als het om bas gaat.

Slimme functies en connectiviteit

Geen van beide luidsprekers ontbreken in slimme huisbedieningsopties. De HomePod mini wordt geleverd met Siri ingebouwd, de stemassistent van Apple. Het heeft niet zoveel integratie met andere platforms in vergelijking met Google Assistant en Amazon Alexa, maar het werkt nog steeds met alle apparaten die werken met het HomeKit-ecosysteem. Je kunt de HomePod mini vragen stellen, m-berichten op je telefoon bekijken en verschillende slimme apparaten voor thuisgebruik aansluiten, zoals lichtschakelaars, lampen en andere. De HomePod mini kan bovendien worden gekoppeld aan een ander apparaat, waardoor je een stereo-installatie krijgt voor robuustere audio dan een enkel apparaat. Het ondersteunt Wi-Fi en Bluetooth 5.0.

Image
Image

Nest Audio wordt geleverd met Google Assistent en het is misschien wel de meest capabele slimme spraakassistent op de markt. Het heeft veel integraties, geweldige taalherkenning en werkt met een veel breder scala aan slimme apparaten voor thuisgebruik. De Nest Audio wordt ook geleverd met dual-band wifi en werkt even goed met Android- en iOS-apparaten. De Nest Audio kan afspelen op meerdere Nest-apparaten, ervan uitgaande dat je er meer dan één hebt. Het kan ook bellen en zelfs fungeren als een huisbeveiligingsconfiguratie met Nest Aware.

Beide luidsprekers werken met alle belangrijke streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music, YouTube Music, Audible, Pandora en andere. De HomePod mini ondersteunt bovendien AirPlay 2 en ondersteunt streaming vanaf Airplay-apparaten en apps.

Prijs

Zowel de Nest Audio als de HomePod mini kosten $ 100 bij adviesprijs, waardoor de keuze tussen hen afhangt van uw prioriteiten en platform. Het is mogelijk dat een of beide een uitverkoop krijgen tijdens Black Friday of Cyber Monday.

Google- en Android-gebruikers, samen met degenen die prioriteit geven aan audiokwaliteit, zullen waarschijnlijk de Nest Audio willen kiezen. Het biedt robuust geluid, de beste stemassistent en geweldige integratie met slimme apparaten voor thuisgebruik. Apple-gebruikers zullen profiteren van het vasthouden aan de HomePod mini. Het werkt goed met andere iOS-apparaten en heeft HomeKit-integratie. Door het compacte formaat en de compacte vorm neemt hij ook minder ruimte in beslag dan de Nest Audio.

Aanbevolen: