Hoe Craigslist werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Craigslist werkt
Hoe Craigslist werkt
Anonim

Craigslist stelt gebruikers in staat goederen te kopen en verkopen of advertenties te plaatsen die iedereen in een gemeenschap kan lezen of uitwisselen. De service werd halverwege de jaren negentig gelanceerd en is sindsdien uitgegroeid tot elk continent. Maar wat is Craigslist precies en hoe werkt het?

Wat is Craigslist: een korte geschiedenis

In 1995 creëerde Craig Newmark, inwoner van San Francisco, een online hub die bedoeld was om bezoekers te informeren over lokale evenementen. Al snel begonnen individuen Craigs kleine platform te gebruiken om vacatures, diensten, artikelen te koop en meer te plaatsen, waarbij uiteindelijk het gebruik van een server nodig was.

Image
Image

Tijdens een woningnood in San Francisco begonnen particulieren advertenties te plaatsen voor huurappartementen in en rond de stad. Als reactie daarop schreef Craig software die automatisch e-mailberichten aan een website kon toevoegen: craigslist.org. Eindelijk, in 1999, kon Craig zich fulltime aan Craigslist wijden.

Hoe werkt Craigslist?

Craigslist functioneert als een online advertentieforum, maar het maakt ook discussies in de gemeenschap, vacatures, serviceadvertenties en meer mogelijk. Bezoekers kunnen hun eigen advertenties plaatsen, zich aanmelden voor optredens of profiteren van aanbiedingen waarin ze geïnteresseerd zijn. Een snelle blik op de Craigslist-startpagina toont een reeks secties. Enkele van de belangrijkste secties die u zult vinden zijn:

  • Community: dit gedeelte is voor evenementen en trends die plaatsvinden in uw gemeenschap, inclusief lessen, verloren en gevonden voorwerpen, politieke forums en lokaal nieuws. Er is ook een unieke sectie genaamd "Rants &Raves", waar posters hun gedachten en gevoelens kunnen delen.
  • Services: hier vindt u mensen en organisaties die diensten aanbieden, zoals autoreparatie, website-ontwerp of hondenuitlaatservice.
  • Housing: Gebruik deze sectie om een huurappartement te zoeken of te adverteren. U kunt ook onroerend goed in uw regio vinden, of u nu wilt kopen, verkopen, huren of ruilen.
  • Jobs: Vacatures zijn heel gebruikelijk op Craigslist. U kunt lijsten vinden voor vrijwel elk vakgebied, inclusief onderwijs, onroerend goed, boekhouding, beveiliging en media.
  • Te koop: Als u op zoek bent naar een goedkoop artikel, dan vindt u het hier. Een van de meest gebruikte delen van Craigslist, deze advertenties worden geplaatst door individuen die alles verkopen, van meubels tot verzamelbare beeldjes.
  • Discussieforums: Craigslist heeft forums voor het bespreken van vrijwel alles onder de zon, zoals technische producten, religie, beroemdheden en politiek.

Je kunt de Gezocht categorie onder de Te koop sectie gebruiken om specifieke items te zoeken die je misschien wilt hebben, of bladeren door lijsten van andere mensen verzoeken.

Hoe verdient Craigslist geld?

Craig Newmark werd ooit gevraagd om gesponsorde advertenties op zijn website op te nemen, maar wees het aanbod af. In plaats daarvan richt Craigslist zich op slechts een paar inkomstenstromen, waaronder:

  • Vergoedingen voor vacatures: Er zijn kosten verbonden aan het plaatsen van een vacature in grote Amerikaanse steden, en deze variëren van $7 tot $75, afhankelijk van de locatie.
  • Vergoeding voor het plaatsen van appartementen: Personen die een appartementsadvertentie plaatsen in Boston, Chicago en New York betalen $ 5 per advertentie.
  • Andere boekingskosten: Craigslist brengt ook kosten in rekening voor andere boekingen, meestal afhankelijk van de regio. U kunt een volledige lijst vinden op de Craigslist-pagina met boekingskosten.

Hoe de Craigslist Marketplace te gebruiken

Volg deze instructies om de Craigslist Marketplace in te stellen en te gebruiken.

Je kunt exact dezelfde stappen volgen om andere berichten te vinden, zoals optredens, huisvesting en meer.

  1. Ga naar de Craigslist-startpagina. Als u uw locatieservices hebt ingeschakeld, zal Craigslist de grootste community-homepage openen die zich het dichtst bij uw regio bevindt.
  2. Gebruik de zoekbalk aan de linkerkant om handmatig naar aanbiedingen te zoeken, of blader door subcategorieën onder de Te koop sectie.

    Image
    Image
  3. Elke aanbieding is anders, met verschillende detailniveaus. Elke advertentie heeft een kaart van de algemene locatie van een item, plus een beschrijving.

    Image
    Image
  4. Je kunt vragen stellen over een item door Reply te selecteren in de linkerbovenhoek van de pagina. U krijgt de mogelijkheid om rechtstreeks per e-mail te antwoorden of om de e-mailprovider van uw keuze te gebruiken.

Craigslist staat posters toe om hun e-mailadres te maskeren om hun persoonlijke informatie privé te houden. De e-mail die u ziet en gebruikt, wordt doorgestuurd naar het e-mailaccount van de poster dat in het bestand staat.

Craigslist bij mij in de buurt

Je kunt gesproken zoekopdrachten gebruiken om een item, dienst of optreden op Craigslist te vinden. Zeg via Siri, Alexa of Google Assistant " Craigslist bij mij in de buurt" om naar je regionale Craigslist-pagina te worden geleid.

Je kunt ook spraakopdrachten gebruiken om naar items of services te zoeken. U kunt bijvoorbeeld vragen om "puppy's op Craigslist" te zien om een lijst met steden en hun puppyvermeldingen te zien.

Alles over de Craigslist-discussieforums

Je kunt Craigslist-forums gebruiken om deel te nemen aan of gesprekken te beginnen over vrijwel alles, van klassieke muziek tot de nieuwste iPhone.

Image
Image

Onder deze sectie kun je een forum kiezen om te bekijken met behulp van de zoekbalk bovenaan de pagina. Nadat u een forum hebt geselecteerd, ziet u een lijst met alle discussies en discussies met betrekking tot een bepaald onderwerp of een bepaalde zoekterm. Als u iets ziet dat u interesseert, selecteert u de blauwe gebieden met hyperlinks om het antwoord in meer detail te bekijken.

Image
Image

Om te reageren op een bericht op het forum, moet je je aanmelden voor een Craigslist-account.

Je kunt een nieuwe thread maken om een nieuwe discussie te starten of commentaar te geven op anderen door te reageren. U kunt ook de reactie van een persoon beoordelen of deze markeren als deze ongepast is. De forums zijn een geweldige plek om te leren, onderwerpen te bespreken en vrienden te vinden.

Hoe veilig te blijven op Craigslist

Net als bij elke andere online activiteit, is het belangrijk om veilig te blijven. Als je een product of dienst verkoopt of een optreden op Craigslist plaatst, zijn hier een paar beveiligingstips om in gedachten te houden:

  • Voeg niet al uw contactgegevens toe: beperk uw contactgegevens tot het absolute minimum, net genoeg voor kopers of diegenen die geïnteresseerd zijn in uw bericht om contact met u op te nemen.
  • Accepteer alleen contant geld voor geldtransacties: accepteer geen cheques of geldoverdrachten voor uw product of dienst. Er zijn veel oplichtingspraktijken geweest voor kopers die deze methoden gebruiken.
  • Nodig kopers altijd uit op een veilige plek: Als je geen bedrijf hebt en je bent een particulier die een item verkoopt, ontmoet dan de koper op een openbare plaats. Nodig nooit kopers bij u thuis uit.

Voor kopers op Craigslist is het het beste om altijd:

  • Stel vragen: Als je niet zeker bent over een item of dienst waarin je geïnteresseerd bent, stel dan zeker vragen. U kunt ook meer foto's, eerdere transactie-informatie en andere details aanvragen.
  • Stuur niet eerst geld: stuur nooit geld naar een verkoper voordat u het item heeft gezien of precies weet wat u koopt. Dit is een goede manier om opgelicht te worden.

Aanbevolen: