Hoe het te repareren wanneer uw iPhone-microfoon niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer uw iPhone-microfoon niet werkt
Hoe het te repareren wanneer uw iPhone-microfoon niet werkt
Anonim

Proberen een gesprek te voeren terwijl de microfoon op je iPhone niet goed werkt, is frustrerend. Of de andere partij u nu niet kan horen, gesprekken vaag zijn of Siri de opdrachten niet begrijpt, hier leest u hoe u problemen met een iPhone-microfoon kunt oplossen en deze weer aan het werk kunt krijgen.

Deze oplossingen zijn van toepassing op alle modellen en versies van de iPhone en iOS.

Bottom Line

Er zijn veel redenen waarom de iPhone-microfoon mogelijk niet werkt. Het probleem kan Bluetooth- of app-gerelateerd zijn, de iOS is verouderd of iets blokkeert of interfereert met de microfoon en verhindert dat deze normaal werkt. Gewoonlijk openbaart het exacte probleem zich alleen door de bijbehorende oplossing.

Een iPhone-microfoon repareren die niet werkt

Volg deze tips voor het oplossen van problemen in de aangegeven volgorde om het probleem te diagnosticeren en uw iPhone weer aan het werk te krijgen.

  1. Start de iPhone opnieuw op. Het herstarten van een iPhone kan veel problemen oplossen, waaronder microfoonstoringen.
  2. Controleer op geblokkeerde openingen. Alle iPhones hebben minimaal drie microfoons. Controleer de microfoonopeningen aan de onderkant, voorkant en achterkant om er zeker van te zijn dat deze openingen op geen enkele manier bedekt, geblokkeerd of geblokkeerd zijn.

    Image
    Image
  3. Verwijder de schermbeschermer of hoes. Zelfs als je schermbeschermer of hoesje geen microfoonopeningen blokkeert, kan het toch interfereren met de microfoon. Verwijder de behuizing en kijk of dit het probleem oplost.
  4. Koppel alle accessoires los. Koppel alle accessoires (zoals Bluetooth-headsets, oordopjes en hoofdtelefoons) los die op de telefoon zijn aangesloten en gebruik de microfoon opnieuw om te zien of deze werkt.
  5. Probeer een nieuwe headset. Defecte of goedkope headsets zijn vaak de boosdoener als een microfoon niet werkt. Gebruik een nieuwe headset of paar oordopjes en kijk of het probleem hiermee is opgelost.
  6. Herstart communicatie-apps. Als de microfoon niet werkt met specifieke apps zoals WhatsApp en Skype, sluit dan de app en open hem opnieuw.
  7. Geef apps microfoontoegang. Als je een app zoals WhatsApp of Skype gebruikt, zorg er dan voor dat de app toegang heeft tot de microfoon. Ga hiervoor naar Instellingen > Privacy > Microfoon om alle apps te bekijken die om toegang hebben gevraagd naar de microfoon. Controleer of microfoontoegang is ingeschakeld voor de app waarmee u problemen ondervindt.

  8. Reinig de microfoonopeningen. Controleer of de microfoonopeningen verstopt zijn met pluisjes of stof. Als dat zo is, gebruik dan een droge, schone tandenborstel om de opening voorzichtig uit te borstelen.

    Schiet geen perslucht van dichtbij in een microfoonopening; dit kan de microfoon beschadigen.

  9. Test de microfoons. Door microfoons afzonderlijk te testen, kunnen problemen met een specifieke microfoon worden opgespoord of uitgesloten.

    • Primaire microfoon: Open de Spraakmemo's app vanaf het startscherm van de iPhone. Tik op het Record icoon om je stem op te nemen. Stop de opname en speel deze af. Als je je stem kunt horen, werkt de primaire microfoon.
    • Front microfoon: Open de Camera app vanaf het startscherm van de iPhone. Kies de Video optie en tik op het selfie view icoon (camera). Tik op het record icoon om je stem op te nemen. Stop de opname en ga naar de Photos app om de video af te spelen. Als je je stem kunt horen, werkt de microfoon aan de voorkant.
    • Achtermicrofoon: Open de Camera app vanaf het startscherm van de iPhone. Ga naar de Video optie en tik op het record icoon om je stem op te nemen. (Het zou in de normale weergave moeten staan.) Stop de opname. Ga naar de Photos app om de video af te spelen. Als u uw stem kunt horen, werkt de achterste microfoon.

    Als je merkt dat een microfoon niet werkt, ga dan verder met de volgende stappen.

  10. Update de iOS. Soms kan een verouderd iOS de correcte werking van de microfoon verstoren, en het updaten van de iPhone iOS kan het probleem verhelpen. Om te controleren of iOS up-to-date is, gaat u naar Settings > General > Software Update om controleer op de laatste updates en installeer deze.

    Soms bevatten iOS-updates bugs die hardwareproblemen veroorzaken. Als de microfoon op je iPhone niet meer correct werkt na een update, bel dan Apple iPhone-ondersteuning of leer hoe je iOS kunt downgraden zonder gegevens te verliezen.

  11. Herstel de standaardinstellingen. Onverwachte wijzigingen in de instellingen kunnen ertoe leiden dat een microfoon niet meer werkt. U kunt dit probleem mogelijk oplossen door de iPhone terug te zetten naar de standaardinstellingen. Als u een reset uitvoert, worden geen gegevens gewist (behalve Wi-Fi-wachtwoorden), maar u moet een back-up van uw iPhone maken voordat u een reset uitvoert, voor het geval u uw oude instellingen wilt herstellen.

    Kies niet Wis alle inhoud en instellingen, omdat hiermee alle persoonlijke inhoud van de telefoon wordt verwijderd, inclusief contacten, apps, foto's, muziek, creditcards of betaalpassen, en meer.

  12. Neem contact op met Apple-ondersteuning. Als al het andere fa alt, neem dan contact op met Apple om een afspraak te maken. Als uw iPhone nog onder de garantie v alt, kan Apple het probleem oplossen of de telefoon vervangen. U kunt de iPhone ook inleveren voor onderhoud, gratis of tegen betaling, afhankelijk van uw garantie.

FAQ

    Hoe reset je je iPhone?

    Om je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, begin je met het maken van een back-up van je gegevens. Ga dan naar Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen. Voer uw toegangscode in en kies Wissen.

    Hoe verbind je AirPods met een iPhone?

    Om uw AirPods te verbinden, moet u eerst zorgen dat Bluetooth op uw iPhone is geactiveerd. Houd uw AirPods dicht bij de telefoon in hun oplaadcassette en zorg ervoor dat het deksel open is. Tik op Verbinden en volg de instructies op het scherm.

    Hoe stel je voicemail in op de iPhone 13?

    Om voicemail in te stellen, opent u de Phone app, tikt u op Voicemail > Nu instellen. Maak een wachtwoord aan en neem een begroeting op.

Aanbevolen: