Hoe het te repareren als de microfoon van een Lenovo niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als de microfoon van een Lenovo niet werkt
Hoe het te repareren als de microfoon van een Lenovo niet werkt
Anonim

Als je problemen hebt met het niet werken van je Lenovo-microfoon, kan er een eenvoudige oplossing zijn. Dit is wat je moet doen als de microfoon van je Lenovo-laptop niet goed werkt of helemaal geen geluid opneemt.

Oorzaken van een Lenovo-microfoon die niet werkt

Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom de microfoon niet werkt op een Lenovo-laptop:

  • Je microfoon is gedempt.
  • Een app heeft geen toegang tot je apparaat.
  • Ontbrekende of beschadigde apparaatstuurprogramma's
  • Beschadigde hardware

Voordat u een van de onderstaande oplossingen probeert, moet u de microfoon op uw Lenovo pc testen om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Veel van deze suggesties voor probleemoplossing zijn ook van toepassing op hoofdtelefoons die niet werken.

Hoe het te repareren als de microfoon van een Lenovo niet werkt

Probeer deze oplossingen in volgorde en controleer na elke stap of de microfoon van je computer goed werkt:

  1. Haal het dempen van je microfoon op. Als je je microfoon gebruikt met een app zoals Zoom, zoek dan naar een mute-knop om er zeker van te zijn dat je niet gedempt bent.

  2. Controleer de individuele app-instellingen. Zoek naar een menu met geluidsinstellingen om de audio-ingang te selecteren en zorg ervoor dat je microfoon is ingeschakeld.
  3. Controleer je app-machtigingen. Ga naar de instellingen voor app-machtigingen en kijk of de app toegang heeft tot je microfoon.
  4. Start uw Windows-computer opnieuw op. Door uw pc opnieuw op te starten, kunt u mogelijke tijdelijke bugs verwijderen die van invloed zijn op de werking van uw pc.
  5. Wijzig uw Windows-geluidsinstellingen. Controleer onder Input in de geluidsinstellingen van Windows 10 of je microfoon is ingeschakeld. Als je in het verleden andere headsets of microfoons op je pc hebt aangesloten, zorg er dan voor dat de interne microfoon als standaard is ingesteld.
  6. Voer de Windows-probleemoplosser voor geluid uit. Ga naar de geluidsinstellingen van Windows en selecteer Problemen oplossen. Als Windows het probleem niet automatisch oplost, kan het suggesties doen voor verdere actie.

  7. Verhoog het microfoonvolume. Selecteer in de geluidsinstellingen Apparaateigenschappen > Extra apparaateigenschappen, selecteer vervolgens het tabblad Niveaus en verplaats de Microphone schuifregelaar naar 50% of hoger.

    Image
    Image
  8. Update uw Windows-stuurprogramma's. Ga naar Apparaatbeheer, zoek je microfoon en controleer of je de nieuwste stuurprogramma's hebt die nodig zijn om te functioneren.
  9. Sluit een externe microfoon aan. Hoewel dit niet echt een oplossing is, kunt u proberen een Bluetooth- of USB-microfoon aan te sluiten; deze tijdelijke oplossing werkt echter alleen als het probleem bij de interne hardware ligt.
  10. Doe een Windows Systeemherstel. Als laatste redmiddel kunt u proberen het systeem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Een herstel zal je harde schijf wissen, dus maak een back-up van alles wat je wilt behouden.

  11. Laat uw Lenovo-toetsenbord repareren of vervangen. Als je denkt dat de interne hardware beschadigd is en je apparaat nog steeds onder de garantie v alt, controleer dan of je in aanmerking komt voor een gratis reparatie of vervanging.
  12. Controleer op hardwareschade en repareer deze zelf. Als uw pc niet langer onder de garantie v alt en u zich zeker genoeg voelt om uw computer te openen, controleer dan of de interne microfoonbedrading is aangesloten op het moederbord. Sluit ze weer aan of vervang de draden indien nodig.

FAQ

    Waar is de microfoon op een Lenovo Thinkpad?

    De locatie van de microfoon van uw Thinkpad wordt gedetailleerd beschreven in de onderhoudshandleiding of gebruikershandleiding. Als u niet door het papierwerk kunt of wilt bladeren, vindt u het gat voor de microfoon ofwel bovenaan het scherm of tussen het scharnier en het toetsenbord (afhankelijk van het model).

    Waar is de microfoonaansluiting op mijn Thinkpad?

    De locatie van de microfoonaansluiting van uw Thinkpad kan per model verschillen, maar de meeste moderne laptops gebruiken een combinatie van een hoofdtelefoon- en microfoonaansluiting. Zoek naar een klein gaatje langs de buitenrand van de onderste helft van de Thinkpad, met een koptelefoonpictogram ernaast.

    Waarom werkt mijn externe microfoon niet op mijn Thinkpad?

    Behalve mogelijke hardwareproblemen, is de meest waarschijnlijke reden dat je externe microfoon niet de benodigde rechten heeft. Sluit de microfoon aan, ga dan naar de instellingen van uw Thinkpad en controleer of deze toegang heeft en laat hem indien nodig verbinding maken.

Aanbevolen: