Hoe het te repareren wanneer Windows 10 Bluetooth niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Windows 10 Bluetooth niet werkt
Hoe het te repareren wanneer Windows 10 Bluetooth niet werkt
Anonim

Bluetooth is een onmisbare technologie die talloze apparaten draadloos verbindt met computers, laptops en tablets. Wanneer het niet meer goed werkt op een Windows 10-computer, kunnen er meerdere redenen zijn waarom. Om dit soort Bluetooth-problemen op te lossen, zijn er verschillende oplossingen om dingen weer werkend te krijgen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op pc's en laptops met Windows 10.

Oorzaak van Windows 10 Bluetooth-problemen

Bluetooth-problemen op Windows 10-computers worden meestal veroorzaakt door een combinatie van software- en hardwareproblemen. Soms veroorzaken meerdere Bluetooth-apparaten conflicten met elkaar en met de computer waarmee de Bluetooth-apparaten verbinding proberen te maken. Soms treden er verbindingsproblemen op omdat de computer een update van het besturingssysteem, de software of het apparaatstuurprogramma nodig heeft.

Andere veelvoorkomende oorzaken van Bluetooth-fouten in Windows 10 zijn onder meer een kapot apparaat, de onjuiste instellingen zijn in- of uitgeschakeld in Windows 10 en het Bluetooth-apparaat is uitgeschakeld.

Image
Image

Bluetooth-problemen op Windows 10 oplossen

Omdat de oorzaken van een defecte Bluetooth-verbinding kunnen verschillen, zijn er talloze mogelijke oplossingen om te proberen. Dit zijn de meest effectieve manieren om veelvoorkomende Bluetooth-problemen met Windows 10 op te lossen.

  1. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld. Soms wordt Bluetooth per ongeluk uitgeschakeld op Windows 10-computers en tablets. Om te bevestigen dat het is ingeschakeld, opent u het Windows 10 Action Center door het systeemvakpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm te selecteren en kijkt u naar het Bluetooth-pictogram. Als het gedimd is, is Bluetooth uitgeschakeld. Selecteer het Bluetooth pictogram om het in te schakelen.

    Als u de vliegtuigmodus van Windows 10 inschakelt terwijl u in de lucht bent, schakelt u deze uit nadat u bent geland. Met deze instelling worden wifi, locatie-instellingen en Bluetooth uitgeschakeld. Dit kan gedaan worden door op de tegel Vliegtuigmodus in het actiecentrum te klikken.

  2. Schakel Bluetooth in en weer uit. Een snelle reset van de Bluetooth-instelling kan vaak verbindingsproblemen oplossen. Dit dwingt uw apparaat handmatig naar Bluetooth-apparaten te zoeken.

    Om Bluetooth in en uit te schakelen, opent u het Windows 10 Action Center, selecteert u de Bluetooth tegel om het uit te schakelen, wacht u enkele seconden en selecteert u de Bluetooth tegel opnieuw om het in te schakelen.

  3. Verplaats het Bluetooth-apparaat dichter bij de Windows 10-computer. Het is mogelijk dat uw Bluetooth-apparaat zich buiten het bereik van uw Windows 10-computer of -tablet bevindt. Plaats de een naast de ander bij het maken van de eerste verbinding.
  4. Bevestig dat het apparaat Bluetooth ondersteunt. Hoewel Bluetooth gebruikelijk is bij slimme apparaten, wordt het niet door alles gebruikt. Als het product Bluetooth niet vermeldt op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing, moet het waarschijnlijk verbinding maken met een Windows 10-apparaat via een andere methode, zoals wifi of met een kabel.
  5. Schakel het Bluetooth-apparaat in. Een Bluetooth-apparaat moet zijn ingeschakeld om verbinding te maken met een Windows 10-computer.

    Als het koppelen lang duurt, kan je Bluetooth-apparaat uitschakelen omdat het geen activiteit detecteert. Schakel het weer in als het wordt uitgeschakeld.

  6. Start de Windows 10-computer opnieuw op. Een eenvoudige herstart kan verschillende problemen met Windows 10 oplossen, waaronder problemen die verband houden met het verbinden met een Bluetooth-apparaat.

    Om een Windows 10-apparaat opnieuw op te starten, opent u het menu Start, selecteert u de knop Power en kiest u vervolgens Herstart.

  7. Controleer op een Windows 10-update. Als de nieuwste versie van Windows 10 op uw computer of tablet is geïnstalleerd, blijft deze veilig en kunt u uw Bluetooth-apparaat koppelen door de benodigde bestanden te downloaden die mogelijk ontbreken.

    Zorg er bij het uitvoeren van een Windows 10-update voor dat uw apparaat is aangesloten op een voedingsbron. Het proces kan de batterij leegmaken en er kunnen grote fouten optreden als het Windows 10-apparaat wordt uitgeschakeld tijdens het installeren van een update.

  8. Schakel andere Bluetooth-apparaten uit. Hoewel dit technisch gezien geen probleem zou moeten zijn voor moderne computers, kan het soms moeilijk zijn om nieuwe te koppelen als meerdere Bluetooth-apparaten zijn gekoppeld.

    Schakel tijdens de eerste koppelingsfase alle andere hardware uit die via Bluetooth verbinding maakt met uw Windows 10-computers.

  9. Controleer op Bluetooth-conflicten. Sommige Bluetooth-apparaten hebben moeite om verbinding te maken wanneer ze zijn gekoppeld aan meer dan één computer, tablet of smartphone. Deze conflicten kunnen worden opgelost door Bluetooth uit te schakelen op alle slimme apparaten en computers op één na.

    Sommige fitnesstrackers kunnen problemen hebben om verbinding te maken met meer dan één apparaat tegelijk. Het is een goed idee om een fitnesstracker alleen met uw smartphone of computer te koppelen, maar niet met beide.

  10. Voer de Windows 10 Bluetooth-probleemoplosser uit. Windows 10 heeft ingebouwde probleemoplosserprogramma's die een computer scannen op specifieke problemen en deze problemen oplossen.

    Om de Bluetooth-probleemoplosser te starten, opent u het menu Start en selecteert u vervolgens Instellingen > Update &Beveiliging> Problemen oplossen > Bluetooth.

  11. Verwijder het Bluetooth-apparaat en voeg het opnieuw toe. Open het Windows 10 Start menu en selecteer vervolgens Instellingen > Apparaten Zoek uw Bluetooth-apparaat in de lijst met aangesloten apparaten en selecteer de naam. Selecteer vervolgens Apparaat verwijderen Start de computer opnieuw op en koppel het apparaat. Dit proces corrigeert vaak eventuele problemen die verband hielden met de eerste Bluetooth-koppeling.

FAQ

    Hoe voeg ik Bluetooth toe aan Windows 10?

    U kunt Bluetooth aan uw pc toevoegen met een adapter als uw computer dit nog niet ondersteunt. Bluetooth-dongles gebruiken USB, zodat ze via een open USB-poort op de buitenkant van uw computer kunnen worden aangesloten.

    Hoe zet ik Bluetooth uit op Windows 10?

    Selecteer het systeemvak pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm om het Windows 10 Action Center te openen en selecteer vervolgens de Bluetoothpictogram om het uit te schakelen. U kunt Bluetooth ook uitschakelen door over te schakelen naar de vliegtuigmodus.

    Hoe stel ik een Bluetooth-apparaat in op Windows 10?

    Om een Bluetooth-apparaat op uw pc aan te sluiten, gaat u naar Start > Instellingen > Apparaten> Bluetooth en andere apparaten > Bluetooth of ander apparaat toevoegenSelecteer in het venster Een apparaat toevoegen Bluetooth, zet uw apparaat in de koppelingsmodus en kies uw apparaat.

    Hoe verbind ik mijn telefoon met mijn computer via Bluetooth in Windows 10?

    Om uw Android-telefoon op uw pc aan te sluiten, sluit u de apparaten aan met een USB-kabel. Selecteer vervolgens op Android Bestanden overbrengen Selecteer op uw pc Open apparaat om bestanden te bekijken > Deze pc U kunt ook draadloos verbinding maken met AirDroid via Google Play, Bluetooth of de Microsoft Your Phone-app. Je kunt ook een iPhone spiegelen op je pc.

Aanbevolen: