Letterkleuren en -stijlen wijzigen op PowerPoint-dia's

Inhoudsopgave:

Letterkleuren en -stijlen wijzigen op PowerPoint-dia's
Letterkleuren en -stijlen wijzigen op PowerPoint-dia's
Anonim

Verschillende factoren, zoals kamerverlichting en kamergrootte, beïnvloeden de leesbaarheid van uw dia's tijdens een presentatie. Kies bij het maken van uw dia's lettertypekleuren, -stijlen en -groottes die het uw publiek gemakkelijk maken om te lezen wat er op het scherm staat, ongeacht waar ze zitten.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2021, 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Mac, PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint Online.

Kies de juiste letterkleur en -stijl

De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een slecht ontworpen dia met betrekking tot de leesbaarheid.

Image
Image

Kies bij het wijzigen van lettertypekleuren kleuren die sterk contrasteren met je achtergrond. Houd bij het kiezen van een combinatie van lettertype en achtergrondkleur ook rekening met de ruimte waarin u gaat presenteren. Lichtgekleurde lettertypen op een donkere achtergrond zijn in donkere ruimten vaak beter leesbaar. Donkere lettertypen op lichte achtergronden werken daarentegen beter in kamers met wat licht.

In het geval van lettertypestijlen, vermijd mooie lettertypen zoals scriptstijlen. Deze lettertypen zijn in de beste tijden moeilijk te lezen op een computerscherm en zijn bijna onmogelijk te ontcijferen wanneer ze op een scherm worden geprojecteerd. Blijf bij standaardlettertypen zoals Arial, Times New Roman of Verdana.

De standaard lettergroottes in een PowerPoint-presentatie - 44 punts tekst voor titels en 32 punts tekst voor ondertitels en opsommingstekens - moeten de minimumgrootte zijn die u gebruikt. Als de ruimte waarin u presenteert groot is, vergroot u de lettergrootte.

Verander de letterstijl en lettergrootte

Als u het uiterlijk en de grootte van de tekst in een PowerPoint-presentatie wilt wijzigen, bladert u door de lijst met lettertypen in PowerPoint en vindt u er een die opv alt in uw presentatie.

  1. Selecteer de tekst die u wilt wijzigen.
  2. Selecteer in de Mini-werkbalk de Font vervolgkeuzepijl, blader door de beschikbare lettertypen en kies vervolgens een lettertype.

    Image
    Image
  3. Terwijl de tekst nog steeds is geselecteerd, selecteert u de Font Size vervolgkeuzepijl en kiest u een nieuwe grootte voor het lettertype.

    Image
    Image
  4. Bekijk een voorbeeld van uw wijzigingen. Als het lettertype er niet uitziet zoals je wilt, kies dan een andere letterstijl en -grootte.

Verander de letterkleur

Kleur is een manier om de aandacht van een publiek vast te houden. Kies kleuren die veel contrast bieden, zodat uw woorden opvallen tegen de achtergrond van de presentatie.

  1. Selecteer de tekst.
  2. Ga naar het tabblad Home en zoek in de groep Font naar Letterkleur. Het symbool is de letter A met een gekleurde lijn eronder. Deze lijn geeft de huidige kleur aan. Als dit degene is die u wilt gebruiken, selecteert u Letterkleur.

    Image
    Image
  3. Als u een andere letterkleur wilt wijzigen, selecteert u de Letterkleur vervolgkeuzepijl om andere kleurkeuzes weer te geven. Kies een themakleur of een standaardkleur, of selecteer Meer kleuren om andere opties te zien.
  4. Selecteer een leeg gebied van de dia om het effect te zien.

PowerPoint-dia na letterkleur- en stijlwijzigingen

Hier is de voltooide dia na het wijzigen van de letterkleur en letterstijl.

Image
Image

De dia is nu veel gemakkelijker te lezen.

Aanbevolen: