ASUS ZenWiFi XT8 AX6600 Review: een krachtige mesh wifi-installatie

Inhoudsopgave:

ASUS ZenWiFi XT8 AX6600 Review: een krachtige mesh wifi-installatie
ASUS ZenWiFi XT8 AX6600 Review: een krachtige mesh wifi-installatie
Anonim

Bottom Line

De SUS ZenWiFi mesh-router is misschien wel een van de beste opties op de markt dankzij de geweldige dekking, tri-band snelheden en Wi-Fi 6-standaard.

Asus ZenWiFi XT8 AX6600 Tri-Band Mesh Wi-Fi 6-systeem

Image
Image

We hebben de ASUS ZenWiFi AX6600 gekocht voor een van onze schrijvers om te testen. Lees verder voor de volledige productreview.

Of het nu gaat om pc-gaming of thuiswerken, een betrouwbare, snelle internetverbinding die je hele huis dekt, is een noodzaak. Investeren in een mesh-wifi-netwerk voor thuis, met name de ASUS ZenWiFi AX6600, bleek een van de beste beslissingen te zijn die ik ooit heb genomen, niet alleen in termen van niet alleen mijn game-ervaring, maar ook mijn thuiswerkleven. Lees verder voor mijn mening over de Wi-Fi 6-snelheden, compatibiliteit en connectiviteit gedurende twee weken testen.

Ontwerp en poorten: eenvoudig, maar elegant

De meeste wifi-routers zien eruit alsof ze rechtstreeks uit een sciencefictionfilm komen, met schuine randen en mooie overlays die in de meeste huizen niet op hun plaats lijken. Het ontwerp van de ZenWifi heeft een klassieke, rechthoekige vorm en is verkrijgbaar in twee kleuren: crème en zwart. Met 3,0 x 6,3 x 6,4 inch (LWH) is hij klein genoeg om op elke bijzettafel te passen.

Image
Image

Met een klein lampje aan de voorkant van het apparaat kun je snel lezen op je apparaat. Drie LAN-poorten maken het ook heel eenvoudig om uw pc of huisbeveiligingssysteem naar de router te porten. Het wordt ook geleverd met een USB-poort om ervoor te zorgen dat je volledige compatibiliteit hebt met al je thuistechnologie.

Configuratieproces: een paar tikken met de vinger

Na een paar routers voor de ASUS ZenWifi te hebben doorlopen, was het instellen van de ZenWifi een verfrissende, eenvoudige ervaring. In tegenstelling tot sommige van zijn concurrenten op de markt, is de installatie eenvoudig met een paar tikken via de ASUS Router-app, waar u uw router kunt instellen om aan uw dagelijkse behoeften te voldoen. Als je jonge kinderen hebt, kun je bij de eerste installatie ook ouderlijk toezicht en een wachtwoord instellen, maar als je later terug moet om ze te wijzigen, maakt de app het gemakkelijk om dit te doen.

Na een paar routers voor de ASUS ZenWifi te hebben doorlopen, was het instellen van de ZenWifi een verfrissende, eenvoudige ervaring.

Let op, de AiMesh-router en de booster kunnen echter oplopen tot 5.500 vierkante voet ruimtedekking. Het kan geen kwaad om die booster te hebben, vooral als je er zeker van wilt zijn dat je je pc kunt aansluiten op de bekabelde LAN-verbinding, maar je zult nog een lichte installatielaag moeten voltooien om hem aan de gang te krijgen.

Image
Image

Prestaties en software: soepele, betrouwbare dekking

Toen ik voor het eerst klaar was met het instellen van de ZenWifi, was ik enthousiast om de Wi-Fi 6-internetfunctie uit te proberen. Wi-Fi 6 bouwt voort op Wi-Fi 5 en verbetert de betrouwbaarheid, snelheden en beveiliging om een vlottere internetervaring te garanderen. En als je een gamer bent zoals ik, is die betrouwbaarheid in combinatie met hogere snelheden essentieel.

Het verwisselen van mijn oude router voor de ZenWifi veranderde mijn gaming-leven - de eerste keer dat ik mijn internetsnelheid controleerde, zag ik de snelheden omhoogschieten naar 300 Mbps.

Voordat ik de ZenWifi inplugde, liepen mijn snelheden rond de 120 Mbps draadloos en ongeveer 50 Mbps onder een bekabelde LAN-verbinding op mijn MSI-gaminglaptop. Het verwisselen van mijn oude router voor de ZenWifi veranderde mijn gaming-leven - de eerste keer dat ik mijn internetsnelheid controleerde, zag ik de snelheden omhoogschieten naar 300 Mbps. Aangezien mijn internetabonnement kiest voor maximaal 300 Mbps, kwam dit overeen met de snelheden die ik wilde.

Deze snelheden en lage latentieniveaus van 6ms onbelast en 18ms geladen, bleven constant gedurende twee weken van testen. Geen enkele keer lag ik achter in een gespeelde videogame. Asus beweert ook dat de router en zijn booster kunnen werken in een ruimte van maximaal 5.600 vierkante voet. Hoewel mijn ruimte lang niet zo groot is, heb ik geen plekken in het appartement ervaren waar mijn dekking afnam of afnam.

Image
Image

Om het gezinnen gemakkelijker te maken, heeft ZenWifi ook re altime tracking. Als je vragen hebt over bandbreedte, kun je de app controleren om te zien wanneer je deze het meest gebruikt en hoe. Ik kon controleren en zien dat mijn smartphone en laptop verbonden waren. Deze functie maakt het heel eenvoudig om de Gaming Boost-functie in te schakelen, die bandbreedte-zware taken een boost geeft, om ervoor te zorgen dat games soepel verlopen en toch in staat zijn om die nieuwe Netflix-show te binge.

Wat ik vooral cool vond, was dat ik naar de app kon gaan en precies kon zien wat er was verbonden met de ZenWifi en hoeveel bandbreedte het trok.

Videogaming terzijde, de ZenWifi wordt geleverd met boosters voor alles. Als ik naar de app ga, kan ik de router instellen om prioriteit te geven aan het werken vanaf apparaten thuis om ervoor te zorgen dat mijn werkdag niet wordt onderbroken. Of, als ik eindelijk "The Queen's Gambit" wilde binge, ik kon die zoete 4K-streaming krijgen met een tik van mijn telefoon. Wat ik vooral cool vond, was dat ik naar de app kon gaan en precies kon zien wat er was verbonden met de ZenWifi, en hoeveel bandbreedte het trok. Met de ASUS ZenWifi kun je alles aanpassen, van de boosters tot het apparaat dat op de router is aangesloten.

Image
Image

Eén grote hapering om op te merken: toen ik mijn bedrijfslaptop (leeftijd onbekend) op wifi wilde aansluiten, kon ik geen verbinding maken met het netwerk. Om hem draadloos verbonden te krijgen, had ik de laptop moeten updaten en de door ASUS goedgekeurde stappen moeten volgen om hem in staat te stellen Wi-Fi 6 te gebruiken. In plaats daarvan vond ik het gemakkelijker om de laptop eenvoudig via een van de drie LAN-poorten. Gebruikers met oudere machines, of zelfs oudere bedrijfscomputers, kunnen overwegen te investeren in een Ethernet-kabel om deze storing te omzeilen.

Bottom Line

Voor de ietwat hoge prijs van ongeveer $ 450 kan de ASUS ZenWifi een geweldige aanvulling zijn op uw thuisnetwerk. Je kunt een goedkopere mesh-netwerkoptie krijgen met Netgear's tri-band Orbi Mesh Router, maar de extra abonnementen voor ouderlijk toezicht en beveiliging kunnen dat voor sommige gebruikers twijfelachtig maken. Je krijgt ook een extra 600 voet dekking voor die extra $ 150.

ASUS ZenWifi vs. Orbi Mesh Router

De naaste concurrent moet de Orbi Mesh Router zijn, en dat is logisch: de Orbi wordt beschouwd als een eersteklas mesh-router. De Orbi biedt geweldige, soepele snelheden tot 3 Gbps aan draadloze streaming, met 500 Mbps gegarandeerd door elke provider. Als u zich echter zorgen maakt over de schermtijden van kinderen of zelfs uw privacy, zal een blik op de details u waarschijnlijk op de ASUS verkopen in plaats van op de Orbi. ASUS' mesh-router wordt geleverd met gratis ouderlijk toezicht en beveiligingssystemen.

The Orbi biedt daarentegen een gratis proefperiode van 30 dagen voordat je $ 4 moet betalen.99 per maand voor die diensten. Als u snelle en gratis ouderlijke dekking in combinatie met extra betrouwbaarheid en veiligheid wilt, kunt u het beste voor de ASUS kiezen. Als deze functies echter niet belangrijk voor u zijn, dan is de Orbi uw beste optie.

Een geweldig, uitgebreid mesh-netwerk

Het ASUS ZenWifi AX6600 mesh-routersysteem is een geweldige manier om aan al uw wifi-behoeften te voldoen, zolang de prijs niet te hoog is voor uw budget. Voor ouders is het een bijzonder geweldig systeem met ouderlijk toezicht en beveiligingsinstellingen met één tik op een telefoon. Gamers zullen ook de hoge snelheden en gaming-boostfuncties waarderen om een soepele game-ervaring te garanderen.

Specs

  • Productnaam ZenWiFi XT8 AX6600 Tri-Band Mesh Wi-Fi 6-systeem
  • Productmerk Asus
  • MPN 90IG0590-MA1G4V
  • Prijs $449.99
  • Releasedatum januari 2020
  • Gewicht 1,6 lbs.
  • Productafmetingen 3 x 6,3 x 6,4 inch.
  • Kleur Antraciet, Wit
  • Garantie 2 jaar
  • Verbindingsopties Wi-Fi 6
  • Snelheid 6, 600 Mbps
  • Compatibiliteit Windows, Mac 10.8 en hoger
  • Firewall WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, WPS-ondersteuning
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO ZenWiFi AX
  • Aantal antennes 6 (intern)
  • Aantal banden 3
  • Aantal bedrade poorten 3 LAN-poorten, 1 USB
  • Chipset 1,5 GHz quad-coreprocessor
  • Bereik 5500 vierkante meter, 6+ kamers
  • Ouderlijk toezicht Ja
  • Beveiligingscontroles Ja

Aanbevolen: