APC Gaming UPS Review: een UPS die bij uw installatie past

Inhoudsopgave:

APC Gaming UPS Review: een UPS die bij uw installatie past
APC Gaming UPS Review: een UPS die bij uw installatie past
Anonim

Bottom Line

Voor een gamer die betrouwbaar energiebeheer voor zijn pc's, consoles en netwerkapparaten wil, kan de APC Gaming UPS die service in stijl bieden.

APC Gaming UPS

Image
Image

We hebben de APC Gaming UPS gekocht zodat onze recensent het op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Een UPS kan uw waardevolle apparatuur beschermen tegen stroomstoringen. Of je nu midden in een spannend multiplayer-spel zit, een baasgevecht of zelfs halverwege een belangrijk stuk niet-opgeslagen werk, het laatste wat je wilt is alles verliezen door een stroomstoring of een stroomstoring.

De APC 1500VA Gaming UPS (ononderbroken stroomvoorziening) is bedoeld om u lang genoeg aan de gang te houden om de stroom te herstellen in het geval van korte stroomonderbrekingen en stroomonderbrekingen, zodat u de tijd heeft om uw apparaat veilig uit te schakelen, waardoor uw waardevolle gegevens en harde schijven. Om erachter te komen of deze UPS een waardevolle toevoeging is aan de verzameling van een gamer, heb ik de APC 1500VA Gaming UPS twee weken getest, waarbij ik speciale aandacht heb besteed aan het ontwerp, de installatie, het proces, de poorten, de connectiviteit en de prestaties.

Ontwerp: geschikt voor een gamer

De APC 1500VA Gaming UPS heeft een gelikte gamervibe en kan netjes worden geïntegreerd met de meeste gaming-pc's en consoles. Het wordt geleverd in twee kleuren, middernacht en arctisch, en heeft een LCD-scherm, omringd door een RGB-reactorcirkel die ook dienst doet als indicatielampje. Het zal u snel op de hoogte stellen van eventuele stroomveranderingen, evenals hoeveel lading de UPS nog heeft.

Image
Image

De aanpasbare RGB-verlichting op de reactorcirkel kan overeenkomen met elke RGB-verlichting die je op je installatie of randapparatuur hebt, en er is een extra RGB-licht aan de achterkant van de UPS dat een gloed geeft. Door de lampjes lijkt het alsof de UPS deel uitmaakt van uw installatie. Een gemakkelijk toegankelijke knop aan de voorkant verandert de RGB-kleuren. Aangezien de ring ook dienst doet als indicatielampje, verandert de kleur tijdens stroomuitval om u te waarschuwen voor het resterende batterijpercentage.

De achtergrondverlichting helpt bij het zicht en verlicht de stekkers om verbindingen gemakkelijker te maken. Afgezien van de verlichting en het display, is het ontwerp relatief eenvoudig. Er is voldoende ventilatie rondom de UPS, wat een goede luchtstroom bevordert. Er zijn een paar knoppen aan de voorkant - een aan / uit-knop, een menuknop, een mute-knop en de knop om de RGB-verlichting te wijzigen - en de poorten bevinden zich allemaal aan de achterkant (behalve de drie oplaadpoorten voor apparaten zoals controllers en telefoons, die aan de voorkant van het apparaat zitten). Het scherm is gehoekt voor een optimale weergave, maar het is geen touchscreen.

De aanpasbare RGB-verlichting op de reactorcirkel kan overeenkomen met elke RGB-verlichting die je op je installatie of randapparatuur hebt, en er is een extra RGB-lamp aan de achterkant van de UPS die een gloed geeft.

De UPS is 11,4 inch lang en 4,2 inch breed, dus hij past in de meeste bureauplanken van kaartenbakken. Met een gewicht van bijna 26 pond, wil je er misschien geen gewoonte van maken om het van kamer naar kamer te verplaatsen. Over het algemeen dient het ontwerp van de APC 1500VA Gaming UPS zowel vorm als functie.

Poorten: veel poorten voor randapparatuur

De APC 1500VA heeft voldoende poorten en stopcontacten om ervoor te zorgen dat hij uw huidige overspanningsbeveiliging onder uw bureau kan vervangen. Er zijn in totaal 10 stopcontacten beschikbaar, waarvan zes met noodstroomvoeding en overspanningsbeveiliging, terwijl de vier extra stopcontacten alleen overspanningsbeveiliging bieden.

De stopcontacten zijn verdeeld met vijf aan elke kant op een rij, wat betekent dat er een enkele back-upuitgang voor batterijen is aan de kant van de overspanningsbeveiliging. Ik vond dit een beetje vervelend omdat ik extra op moest letten om ervoor te zorgen dat mijn apparaten op de juiste plekken waren aangesloten. Een vier/zes configuratie zou beter zijn geweest.

Image
Image

Houd er rekening mee dat hoe meer apparaten je hebt aangesloten op de back-upuitgangen van de batterij, hoe minder tijd en stroom je ter beschikking hebt tijdens uitval. Vreemd genoeg is er een schakelaar voor de stroomonderbreker in het midden van de stopcontacten, die ik per ongeluk aanraak tijdens het aansluiten van apparaten. Dit is niet de beste plaatsing voor deze knop.

Aan de voorkant van het apparaat zitten drie goed geplaatste USB-oplaadpoorten: één USB-C en twee USB-A. Dit biedt gemakkelijk bereikbare toegang tot oplaadpoorten voor controllers of telefoons. Ook inbegrepen zijn tegen piekspanning beveiligde coaxiale poorten en een datalijn van 1 GB, die voorkomt dat spanningspieken door uw kabel en Ethernet-draden gaan, waardoor uw apparaten verder worden beschermd.

Instelproces: eenvoudig, met opties voor meer geavanceerde instellingen

De APC 1500VA Gaming UPS is heel eenvoudig in te stellen, maar er is één essentiële stap die de ervaring kan maken of breken: de batterij aansluiten. Kleinere UPS-apparaten vereisen niet per se dat u de batterij aansluit voordat u de UPS aansluit, maar grotere UPS-eenheden worden meestal geleverd met de batterijterminal losgekoppeld.

Vaak hebben UPS-eenheden een grote, heldere waarschuwing direct op het apparaat waarin dit wordt vermeld, maar de APC gaming-UPS had zo'n waarschuwing niet. Het staat in de instructies, maar er was geen waarschuwing direct op het apparaat. Als u de terminal niet of verkeerd aansluit, kan dit een gevaar opleveren. Om de batterij aan te sluiten, schuift u het batterijklepje eraf, tilt u de batterij op met behulp van de meegeleverde liften, sluit u de blootliggende draad aan en schuift u het klepje er weer op. Het is een gemakkelijke stap en je hebt geen gereedschap nodig, maar het is een ongelooflijk belangrijke stap.

Image
Image

De installatie gaat verder door uw UPS op een normaal stopcontact aan te sluiten en vervolgens uw apparaten aan te sluiten op de stopcontacten en poorten aan de achterkant van de UPS, zodat de apparaten waarvoor u een batterijback-up wilt hebben, zijn aangesloten op de gelabelde stopcontacten, en degenen die u gewoon tegen overspanning wilt hebben, worden ook aangesloten op de correct gelabelde stopcontacten. U kunt ook uw coaxkabels of Ethernet die van uw muur komen, aansluiten op de UPS en deze vervolgens naar uw modem of router leiden, of in het geval van Ethernet, uw pc, console of router.

Eenmaal aangesloten, kun je alles laten zoals het is en lekker spelen, wetende dat je apparaten beschermd zijn. Er zijn enkele geavanceerde functies als u hiervan gebruik wilt maken via de beschikbare APC PowerChute Personal Edition-software. Het kan worden gedownload van de APC-website.

Als u ervoor kiest om de PowerChute-software voor pc te gebruiken, hebt u toegang tot functies zoals zelftest, slaapstand en de uiterst belangrijke besturingssysteemafsluiting, die uw pc automatisch automatisch afsluit wanneer er een stroomstoring optreedt, zodat uw pc veilig is, zelfs als u niet thuis bent.

Connectiviteit: weinig slimme functies

De APC 1500VA Gaming UPS is relatief eenvoudig op het gebied van connectiviteit, er zijn niet echt veel slimme functies of wifi-connectiviteit. De enige manier om met het apparaat te communiceren, behalve het LCD-paneel aan de buitenkant, is door de PowerChute-software te gebruiken, die alleen beschikbaar is voor pc's.

Image
Image

Het pakket bevat de USB-gegevenspoortkabel om de UPS op uw pc aan te sluiten, en als u de software gebruikt, kunt u de status van het apparaat, prestatieoverzichten, testresultaten en soortgelijke uitvoer zien. De belangrijkste aantrekkingskracht van de software is de mogelijkheid om uw pc automatisch af te sluiten, een functie die ongelooflijk belangrijk is voor pc-gebruikers.

Het pakket bevatte een blad met een QR-code, en dit deed me aanvankelijk geloven dat ik de APC-app kon downloaden en gebruiken. Dit was misleidend, omdat ik gefrustreerd was om te zien dat de QR-code alleen voor ondersteuning was en niet voor verdere connectiviteit.

Prestaties: klaart de klus

Prestaties zijn de kern van waar het bij een UPS om draait. Het is tenslotte zijn taak om gegevensverlies en catastrofale systeemschade onder de slechtste omstandigheden te voorkomen. De APC 1500VA Gaming UPS beschikt over SineWave en AVR (automatische spanningsregeling) om de prestaties te optimaliseren en mogelijk zelfs de levensduur van apparaten te verlengen. Het houdt ook redelijk goed stand tijdens het testen, met een paar kanttekeningen.

De APC 1500VA Gaming UPS beschikt over SineWave en AVR (automatische spanningsregeling) om de prestaties te optimaliseren en mogelijk zelfs de levensduur van apparaten te verlengen.

De UPS heeft een vermogen van 1500VA of 900W, de geadverteerde looptijd is drie minuten bij volledige belasting en 12 minuten bij halve belasting. Dit is net genoeg tijd die nodig is om je apparaat correct uit te schakelen als het op volle belasting draait, en misschien genoeg tijd om je wedstrijd af te maken bij halve belasting.

Ik heb een mid-range gamecomputer en een monitor aangesloten en de UPS losgekoppeld van de muur. De UPS heeft uitstekend werk geleverd door de stroom probleemloos over te nemen en hij begon een piepend geluid te maken om me te waarschuwen dat de stroom was uitgeschakeld. Gelukkig is er een gemakkelijk bereikbare mute-knop aan de bovenkant van het apparaat.

De UPS heeft uitstekend werk geleverd door de stroom probleemloos over te nemen.

Door op de menuknop te drukken, werd het LCD-scherm ingeschakeld. Het LCD-scherm liet zien dat mijn apparaten ongeveer 14 procent van het laadvermogen gebruikten en liet zien dat ik ongeveer 40 minuten stroom had in dat tempo. Ik liet het afvinken en kon iets meer dan 30 minuten gametijd krijgen met alleen die twee apparaten.

De Reactor Ring gaf goed aan hoeveel lading er nog over was. Natuurlijk zouden andere apparaten, zoals high-end monitoren, energieverslindende spelcomputers en de toevoeging van een modem en router, de beschikbare tijd verkorten. Ik heb ook getest door een gameconsole, tv, modem, pc en monitor aan te sluiten om het energieverbruik te maximaliseren. Deze keer bereikte ik een belasting van 90 procent en had ik ongeveer 4 minuten om alles uit te schakelen.

Later in de week hadden we 's nachts een storm die de stroom uitschakelde, en ik was blij te ontdekken dat mijn systeem gracieus was uitgeschakeld.

Dit was een beetje stressvol, maar het was genoeg omdat ik daar zat, maar deze beperkte tijd op volle belasting was teleurstellend. Voor veel mensen is het afsluiten van hun apparaten misschien niet het eerste wat ze kunnen doen als er een stroomstoring optreedt, vooral als ze kinderen of huisdieren hebben. Een volledige lading duurt ongeveer 14 tot 16 uur volgens de productdocumentatie, en ik vond dat vrij nauwkeurig.

Ik heb de software ook getest met dezelfde pc en de functie Besturingssysteem afsluiten werkte perfect met mijn pc. Later in de week hadden we 's nachts een storm die de stroom uitschakelde, en ik was blij te ontdekken dat mijn systeem gracieus was uitgeschakeld.

Bottom Line

De APC 1500VA Gaming UPS kost $ 260. Dit lijkt een beetje hoog in vergelijking met sommige van zijn concurrenten, zelfs andere APC 1500VA-apparaten. Andere 1500VA UPS-apparaten zijn te vinden voor $ 160 tot $ 210, waarbij het hogere uiteinde ook sinusgolf en andere vergelijkbare technologieën heeft. Het grootste deel van dat prijsverschil lijkt te worden toegeschreven aan de tag en het ontwerp van het gaminglabel. Het ontwerp voegt echter wel waarde toe, omdat het er cool uitziet met andere RGB-apparaten.

APC 1500VA Gaming UPS vs. CyberPower CP1500PFCLCD PFC Sinewave UPS-systeem

APC en CyberPower zijn twee van de belangrijkste kanshebbers voor de gaming-UPS-kroon. De CyberPower CP1500PFCLCD heeft veel van dezelfde functies als de APC 1500VA Gaming UPS, hoewel weliswaar zonder dezelfde gaming-esthetiek. De CyberPower heeft 12 stopcontacten, maar slechts zes daarvan hebben een batterij. Het heeft ook iets minder looptijd bij halve en volledige belasting, respectievelijk 10 en 2,5 minuten. De CyberPower kost ongeveer $ 50 dollar minder, en bevat software om apparaten uit te schakelen, maar bevat geen coaxiale verbindingen. Over het algemeen krijg je meer met de APC Gaming UPS, maar je beta alt ook wat meer.

Een stijlvolle keuze voor gamers

De APC Gaming UPS ziet er goed uit en werkt goed, maar het ontbreekt een beetje aan slimme functies en connectiviteit. Het is een stijlvol apparaat dat een gamecomputer en monitor ongeveer 30 minuten laat draaien, maar slechts enkele ogenblikken een kantoor vol apparaten zal laten draaien. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een goede optie voor gamers die gemoedsrust willen.

Specs

  • Productnaam Gaming UPS
  • Product Merk APC
  • MPN BGM1500B
  • Prijs $260,00
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 25,57 lbs.
  • Productafmetingen 4,2 x 11,4 x 16,0 inch.
  • Kleur Arctic White, Midnight Black
  • Garantie 3 jaar, $ 250.000 apparatuurbescherming, gratis technische ondersteuning
  • Apparaattype UPS (extern)
  • Ingangsspanning AC 120 V
  • Uitgangsspanning AC 115 V ± 8%
  • Vermogen 900 Watt / 1500 VA
  • Ingangsconnectoren 1 x voeding NEMA 5-15P
  • Uitgangsconnectoren 10 x voeding NEMA 5-15R, 2 x 4-pins USB Type A, 1 x 24-pins USB-C
  • Run Time Maximaal 3 minuten bij volledige belasting, 12 minuten bij halve belasting
  • Oplaadtijd 1,5 uur
  • Kenmerken LCD-scherm, automatische spanningsregeling (AVR)
  • Coaxbescherming Ja
  • Dataline-overspanningsbeveiliging (Gigabit) Ja
  • Ingang overstroombeveiliging Stroomonderbreker 15A

Aanbevolen: