AcuRite Pro Weerstation 01036M Review: eenvoudige installatie, robuust ontwerp

Inhoudsopgave:

AcuRite Pro Weerstation 01036M Review: eenvoudige installatie, robuust ontwerp
AcuRite Pro Weerstation 01036M Review: eenvoudige installatie, robuust ontwerp
Anonim

Bottom Line

Het AcuRite Pro-weerstation 01036M is een goed afgerond weerstation dat stevig, nauwkeurig en eenvoudig in te stellen is.

AcuRite 01036M Wireless Pro Weerstation

Image
Image

We hebben het AcuRite Pro-weerstation 01036M gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Tegenwoordig wordt het weer alleen maar onvoorspelbaarder en weerstations voor thuis, zoals het AcuRite Pro-weerstation 01036M, helpen ons gevaarlijke omstandigheden voor te blijven. Zelfs een goedkoper systeem als dit kan een handig hulpmiddel zijn voor het voorspellen en plannen van weerpatronen.

Image
Image

Ontwerp: Duurzame constructie

De AcuRite 01036M heeft twee units: een basisstation en een sensorarray. Het basisstation is het scherm waarop de door het weerstation verzamelde informatie wordt weergegeven en waar de binnentemperatuur, luchtdruk en vochtigheid worden gemeten. Hij is gemaakt van hoogwaardig kunststof en kan aan de muur of op de meegeleverde standaard worden gemonteerd. Hij kan worden gevoed met de meegeleverde stopcontactadapter of met 6 AA-batterijen (niet meegeleverd).

Het weerstation wordt bediend via twee rijen knoppen: een onder het hoofddisplay en een onder het weertickerdisplay. Er is ook een selectieknop aan de zijkant van het scherm. De knoppen zijn zeer tactisch en vereisen aanzienlijke druk om te bedienen, waardoor een zeer luide klik wordt geproduceerd wanneer erop wordt gedrukt.

Reset-knoppen zijn te vinden in het batterijcompartiment aan de achterkant, waar zich ook de stroom- en USB-poorten bevinden. Kabels van deze poorten worden door een klein gaatje in het onderste gedeelte van de deur van het compartiment geleid, wat een onhandig ontwerp is - het zou veel logischer zijn geweest als de poorten gewoon aan de buitenkant van het apparaat waren geplaatst in plaats van in een interieur compartiment.

Het apparaat lijkt behoorlijk duurzaam en we verwachten dat het goed bestand is tegen langdurig gebruik.

De tweede eenheid van het weerstation is de 5-in-1-sensorarray voor buiten, die is uitgerust met windsnelheids- en richtingssensoren, evenals regen-, temperatuur- en vochtigheidssensoren. Het is gemaakt van een stevig, weerbestendig grijs plastic dat aantrekkelijk is op een stevige, no-nonsense manier. Het apparaat lijkt behoorlijk duurzaam en we verwachten dat het goed bestand is tegen langdurig gebruik.

Inbegrepen bij de sensorarray zijn een montagebeugel en bijbehorende hardware, evenals een vooraf geïnstalleerd vuilfilter om te voorkomen dat de regenmeter verstopt raakt. Hij werkt op vier AA-batterijen, die helaas niet worden meegeleverd.

Het ingebouwde zonnepaneel laadt de batterijen niet op. In plaats daarvan draait het de interne aanzuigventilator die wordt gebruikt om de sensorarray te koelen om nauwkeurigere temperatuurmetingen te produceren.

Image
Image

Configuratieproces: zoveel mogelijk gestroomlijnd

AcuRite heeft duidelijk veel werk gestoken in het zo eenvoudig mogelijk instellen van de 01036M. Dit is te danken aan het slimme ontwerp en de meegeleverde instructies, die opmerkelijk eenvoudig te volgen zijn.

Er is een schroevendraaier nodig om de sensorarray te monteren, hetzij op de meegeleverde montagebeugel, hetzij op een -inch paal. Zorg ervoor dat het correct is uitgelijnd met het ware noorden, met het zonnepaneel op het zuiden, en dat het perfect waterpas staat (de ingebouwde waterpas maakt dit een stuk eenvoudiger).

De enige grote fout die we in dit ontwerp hebben gevonden, is dat als je de montagebeugel gebruikt, je de meegeleverde schroeven in het plastic moet draaien, waardoor er permanent nieuwe gaten in de beugel ontstaan. Dit betekent dat we extra voorzichtig moesten zijn dat de sensorarray correct was geplaatst voordat de schroeven werden bevestigd.

AcuRite heeft duidelijk veel werk gestoken in het zo eenvoudig mogelijk instellen van de 01036M.

Het basisstation instellen en verbinden met de sensorarray is heel eenvoudig: zodra beide zijn ingeschakeld, maken ze binnen enkele seconden automatisch verbinding. Het maximale bereik tussen het basisstation en de sensorarray is 100 meter, maar dat zal sterk afhangen van de mate waarin het signaal wordt belemmerd door muren en andere objecten.

Onze enige zorg in het verbindingsproces was ervoor te zorgen dat zowel het basisstation als de sensorarray zich op hetzelfde kanaal bevonden. Het kanaal wordt aangegeven in het batterijcompartiment van beide apparaten met een schakelaar die drie verschillende opties heeft: A, B en C. Ons weerstation werd geleverd met zowel het basisstation als de sensorarray ingesteld op kanaal "A", dus er waren geen aanpassingen nodig.

Zodra dit is bereikt, stelt u eenvoudig de tijd, datum, taal en meeteenheden in en u bent klaar om te gaan.

Image
Image

Display: duidelijk en helder

Hoewel het display vrij oude en verouderde technologie gebruikt, is het zeker leesbaar en is het gemakkelijk om verschillende informatie te herkennen dankzij de permanente, gekleurde inzetstukken die het display in verschillende delen verdelen.

We ontdekten dat de uitzonderlijk heldere achtergrondverlichting het scherm zelfs in direct zonlicht zichtbaar maakte. Een kanttekening bij dit oudere type beeldscherm is dat de kijkhoeken erg slecht zijn, hoewel de 01036M het in dit opzicht beter doet dan veel van dergelijke beeldschermen.

Kenmerken: Handige opties

De 01036M wordt geleverd met een aantal handige functies, waaronder een weer-ticker en programmeerbare weeralarmen.

De weerticker bevindt zich in zijn eigen afzonderlijke display en zoals de naam al aangeeft, bladert het automatisch door verschillende informatie. U kunt ervoor kiezen om deze weerticker door de voorspelling, de maanfase, het comfortniveau binnenshuis of de lage en hoge buitentemperaturen van de week of maand te laten scrollen. U kunt er ook voor kiezen om meldingen op te nemen wanneer een recordtemperatuur wordt verbroken, evenals dagelijkse windsnelheidsrecords, de huidige hoeveelheid regen, wanneer de regen begint, tijd zonder regen, weeralarmberichten en sensorbatterij- en signaalstatus.

Je kunt ook alarmen programmeren om af te gaan wanneer bepaalde weersextremen worden geregistreerd, inclusief een breed scala aan verschillende sensormetingen zoals vochtigheid, temperatuur en windsnelheid.

Image
Image

Prestaties: nauwkeurige statistieken

We ontdekten na wekenlang gebruik dat het AcuRite Pro-weerstation 01036M bewonderenswaardig werk verricht door nauwkeurige metingen van zijn verschillende sensoren te rapporteren.

Het is echter belangrijk op te merken dat je ervaring kan variëren op basis van de locatie van het weerstation. De windsnelheid kan bijvoorbeeld minder nauwkeurig zijn als de wind wordt belemmerd door een nabijgelegen gebouw en u kunt plotselinge temperatuurschommelingen krijgen als de sensorarray gedeeltelijk in de schaduw staat.

Afhankelijk van uw situatie kan het onmogelijk zijn om dit of een ander weerstation op een volledig onbelemmerde locatie te plaatsen. Maar afgezien van menselijke fouten en omstandigheden doet de 01036M zijn werk goed en zou hij bij goed onderhoud jaren mee moeten gaan.

Image
Image

Connectiviteit: USB vereist

Door het AcuRite Pro Weerstation 01036M op uw computer aan te sluiten, ontgrendelt u een heleboel extra functionaliteit. U moet het basisstation rechtstreeks op uw computer aansluiten via een USB-verbinding en de gratis AcuRite PC Connect-software installeren, die u van hun website kunt downloaden. Hierdoor kunt u informatie van het weerstation downloaden voor analyse en delen via uw online "My AcuRite"-account en Weather Underground.

Door uw weergegevens online te delen, kunt u deze overal openen via de website of via de mobiele app van Acurite. Dit kan met name handig zijn in een aantal scenario's. Als u bijvoorbeeld op vakantie bent, kunt u de app controleren, zien of het niet heeft geregend en een buurman bellen om hem of haar te vragen uw tuin water te geven.

Prijs: een redelijke prijs

Met een adviesprijs van $ 199,98 bevindt dit weerstation zich in een middenklasse prijsklasse. Het is echter meestal beschikbaar voor veel minder dan dat - op het moment van schrijven verkoopt het AcuRite Pro-weerstation 01036M tussen $ 120 en $ 160.

Gezien de hoge bouwkwaliteit, het installatiegemak en de krachtige reeks sensoren, zouden we de Acurite 01036M als een redelijke prijs beschouwen, zelfs bij de adviesprijs, en een deal voor deze lagere proices.

AcuRite 01036M vs. Omgevingsweer WS-2902A

Omgevingsweer biedt zware concurrentie van de AcuRite 01036M met het WS-2902A weerstation. Op papier is de WS-2902A het betere systeem, met dezelfde functies als de 01036M voor een lagere adviesprijs ($ 169,99 versus $ 199.98), terwijl het ook extra voordelen biedt zoals wifi-connectiviteit en monitoring van UV-straling. De AcuRite 01036M is echter aanzienlijk eenvoudiger in te stellen, heeft een robuustere bouwkwaliteit en is meestal te vinden voor bijna dezelfde prijs als de WS-2902A.

Een robuust en goed afgerond systeem dat opmerkelijk eenvoudig te installeren is

Het AcuRite Pro-weerstation 01036M is gemaakt van hoogwaardige materialen die vele jaren nauwkeurige rapportage moeten garanderen, en beschikt over respectabele connectiviteitsopties. Misschien wel het grootste voordeel ten opzichte van de concurrentie is hoe gemakkelijk het is om te installeren, en we zouden dit weerstation aanbevelen voor diegenen die gewoon het weer willen zonder gedoe.

Specs

  • Productnaam 01036M Wireless Pro Weerstation
  • Product Merk AcuRite
  • MPN 01036M
  • Prijs $199,98
  • Productafmetingen 8,2 x 7,4 x 1,2 inch.
  • Display LCD met achtergrondverlichting
  • Display Power 4.5V voedingsadapter (meegeleverd) of 6 x AA-batterijen (niet meegeleverd)
  • Binnensensoren Vochtigheid, temperatuur
  • Binnentemperatuurbereik 32 tot 122° F
  • Nauwkeurigheid binnentemperatuur ± 2° F
  • Buitensensoren Temperatuur, windsnelheid, windrichting, regenval, vochtigheid
  • Regenmeternauwkeurigheid ± 0,05 inch per inch regenval
  • Sensorvoeding 4 x AA-batterijen (niet inbegrepen)
  • Aansluitmogelijkheden USB

Aanbevolen: