Google Nest Wi-Fi Review: snelle, naadloze mesh-netwerken

Inhoudsopgave:

Google Nest Wi-Fi Review: snelle, naadloze mesh-netwerken
Google Nest Wi-Fi Review: snelle, naadloze mesh-netwerken
Anonim

Bottom Line

Google Nest Wi-Fi garandeert zijn hoge prijskaartje met supervloeiende draadloze prestaties in het hele huis en ongelooflijk eenvoudige installatie en gebruik.

Google Nest Wi-Fi

Image
Image

We hebben Nest Wi-Fi van Google gekocht, zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor de gemiddelde gebruiker is er niets beters voor wifi thuis dan een mesh-netwerk. In plaats van een enkele Wi-Fi-router waaraan u optioneel afzonderlijke extenders kunt toevoegen, verspreiden mesh-netwerken het signaal over meerdere kleine nodes om een soepele, naadloze dekking door uw hele huis te garanderen.

Google's Nest Wi-Fi is een van de meest prominente en aantrekkelijke opties in de game. Nest Wi-Fi, uitgebracht eind 2019, verbetert de originele Google Wi-Fi-hardware met hogere snelheden en verfijnder ogende hardware die in je huis kan opgaan in plaats van eruit te steken als een zere duim, zoals de meeste routers doen. Het is een van de duurdere mesh-wifi-systemen die er zijn, en je kunt zeker een goedkoper alternatief vinden, maar Google Nest Wi-Fi blinkt uit in het leveren van dekking voor het hele huis, indrukwekkende snelheden, uitstekend hardware-ontwerp en een onfeilbaar installatieproces. Ik heb de wifi van Google Nest in en om mijn huis een aantal dagen getest met een configuratie met twee routers.

Ontwerp: Eenvoudig en schoon

De router van Google Nest Wi-Fi lijkt waarschijnlijk niet op de eerdere routers die je had. Het heeft geen antennes die omhoog steken, of een hoekig, technisch ontwerp.

In plaats daarvan is het als een grote plastic marshmallow - een eenvoudige, onopvallende afgeronde rechthoek met een afmeting van ongeveer 4.3 x 4,3 x 3,6 inch HWD). Het heeft een heel subtiel "G" -logo dat in de bovenkant is geëtst en een enkel gedimd LED-statuslampje aan de voorkant. Aan de onderkant bevindt zich een rubberen basis, evenals een kleine uitsparing met een poort voor de voedingsadapter en twee Ethernet-poorten: een voor het aansluiten van internet vanaf uw router en een andere voor het aansluiten van een bekabeld apparaat.

Je kunt dan iets kleinere wifi-punten koppelen die er hetzelfde uitzien, maar ook in blauw en roze zijn, naast wit (de router is alleen beschikbaar in het wit). Deze punten helpen het wifi-signaal door je hele huis uit te breiden, maar doen ook dienst als slimme luidsprekers (zoals de Google Home) met de ingebouwde gesproken Google Assistent. De Wi-Fi-punten hebben echter geen Ethernet-poorten, wat iedereen kan teleurstellen die probeert een bekabeld apparaat, zoals een gameconsole of computer, buiten de hoofdroutereenheid aan te sluiten.

Image
Image

Configuratieproces: gelukkig probleemloos

Je zult de invloed van Google voelen in het installatieproces, dat ongelooflijk eenvoudig en erg moeilijk te verknoeien is. Na onhandige app-gebaseerde installatieprocessen voor wifi-extenders van andere fabrikanten te hebben doorlopen, was het een verademing om een wifi-systeem op te zetten en het absoluut onfeilbaar te laten aanvoelen.

Het is een verademing om een wifi-systeem op te zetten en het absoluut onfeilbaar te laten aanvoelen.

Sluit de Nest Wi-Fi-router gewoon aan op het stopcontact met de voedingsadapter en op je modem met de meegeleverde Ethernet-kabel. Je hebt een smartphone of tablet nodig om de Google Home-app (iOS of Android) te downloaden als je die nog niet bij de hand hebt, waarna de app het apparaat in de buurt detecteert en je door de installatie leidt.

Zodra je wifi-netwerk tot stand is gebracht, kun je de getoonde stappen volgen om verbinding te maken in een Nest wifi-punt of extra router. De app zal de kwaliteit van je mesh-netwerk testen en je laten weten of of het is niet goed om te gaan.

Image
Image

Connectiviteit: soepel surfen

Traditionele routers bieden u doorgaans afzonderlijke 2,4 GHz- en 5 GHz-netwerken, en u kunt met beide verbinding maken en ertussen schakelen wanneer u wilt. Het 2,4 GHz-netwerk heeft de neiging om verder te reiken, maar met lagere snelheden, terwijl 5 GHz sneller is maar doorgaans minder bereik biedt. Google Nest Wi-Fi combineert de twee banden echter tot één wifi-netwerk en kiest automatisch welk merk je waarschijnlijk de beste prestaties voor je apparaat geeft. Volgens Google kan elke router en elk wifi-punt tot 100 gelijktijdige apparaten ondersteunen.

Nest Wi-Fi is gebouwd voor eenvoud, waarin het uitblinkt, hoewel het mogelijk is dat je problemen kunt tegenkomen met apparaten die alleen de 2,4 GHz-band ondersteunen, zoals sommige slimme apparaten voor thuisgebruik (vooral oudere). Ik heb op dat gebied geen problemen ondervonden, maar het is een semi-veel voorkomende klacht die ook van invloed is op andere mesh-netwerken, zoals Netgear Orbi.

De Nest wifi-router levert tot 2.200 vierkante voet wifi-dekking, waarbij elk wifi-punt nog eens 1.600 vierkante voet toevoegt aan dat totaal. Ik gebruikte een opstelling met twee routers die tot 4.400 vierkante voet kon beslaan, wat veel meer vierkante voet is dan mijn huis in werkelijkheid beslaat. Het maakt ook gebruik van MU-MIMO (multiple user, multi-in multi-out) om meerdere verbindingen tegelijk mogelijk te maken en beamforming om de kwaliteit van het signaal naar uw apparaat te maximaliseren.

De Nest Wi-Fi-router levert tot 2.200 vierkante meter wifi-dekking, waarbij elk wifi-punt nog eens 1.600 vierkante meter aan dat totaal toevoegt.

Onnodig te zeggen dat mijn hele huis was bedekt met connectiviteit met de Nest Wi-Fi-installatie. Ik heb de ontvangst in elke kamer van het huis getest en zag consistente prestaties over de hele linie met slechts bescheiden snelheidsverschillen. Bovendien bereikte ik nieuwe pieksnelheden in mijn huis met Nest Wi-Fi geïnstalleerd. Ik heb een keer een downloadsnelheid van 616 Mbps gemeten op mijn OnePlus 7 Pro-smartphone, die hoger was dan het gemiddelde. In feite waren de snelheden constant boven de 100 Mbps en veel hoger dan ik had gezien met mijn oude TP-Link-router geïnstalleerd.

Zelfs in mijn grote achtertuin zag ik behoorlijke wifi-snelheden helemaal naar achteren - ongeveer 75 voet verwijderd van beide routers. Tijdens een test op een piektijd gedurende de dag, zag ik een downloadsnelheid van 80 Mbps in de buurt van de tweede router (gebruikt als een wifi-punt) en vervolgens 59 Mbps op 25 voet, 46 Mbps op 50 voet en 44 Mbps op 75 voet. Zoals bij elk extender- of mesh-netwerk, zal de snelheid afnemen naarmate je verder weg bent van een wifi-punt, maar ik kan nog steeds comfortabel video streamen en mijn telefoon en laptop gebruiken, zelfs op redelijke afstand van het huis.

Ik bereikte nieuwe pieksnelheden in mijn huis met Nest Wi-Fi geïnstalleerd - ik heb een downloadsnelheid van 616 Mbps gemeten op mijn OnePlus 7 Pro.

Het ontbreken van Ethernet-punten is waarschijnlijk het grootste nadeel van Google Nest Wi-Fi, in ieder geval voor mensen die meerdere gameconsoles of andere bedrade apparaten willen gebruiken. De wifi-punten hebben helemaal geen Ethernet-poorten, terwijl elke router er maar één heeft die je kunt gebruiken om apparaten aan te sluiten. Je kunt een splitter gebruiken om meerdere apparaten aan die ene routerpoort te koppelen, maar het is een gebied waarin de algehele eenvoud van Nest Wi-Fi voor sommige gebruikers vervelend kan zijn.

Gelukkig waren de spelprestaties sterk in mijn testen op zowel het draadloze netwerk als de Ethernet-poort. Ik zag een lage ping (25-35 ms) van de Ethernet-poort en ongeveer 10 ms hoger van wifi in Rocket League op pc, en het was over de hele linie soepel.

Image
Image

Prijs: het is niet goedkoop

Google Nest Wi-Fi is absoluut een investering. De router zelf verkoopt voor $ 169, of je kunt een router en wifi-puntbundel krijgen voor $ 269. Het pakket met twee routers dat we voor deze recensie hebben gebruikt, verkoopt voor $ 299 op Amazon. Een pakket met een router en twee wifi-punten (tot 5.400 vierkante voet) wordt verkocht voor $ 349, en je kunt een enkel wifi-punt kopen voor $ 149 om een van die systemen uit te breiden.

Gezien de prestaties en het gebruiksgemak, zou ik graag $ 269 of meer uitgeven om mijn huis uit te rusten met Google Nest Wi-Fi. Het is veel soepeler en sneller dan mijn oude routerconfiguratie en naadloos. Bovendien kan het de snelheden leveren die u verdient als u beta alt voor een snelle breedbandverbinding en een modem hebt die deze aankan.

Google Nest wifi versus Netgear Orbi

Netgear Orbi is momenteel ons favoriete mesh-wifisysteem. De prijzen zijn vergelijkbaar tussen de twee (zie op Amazon) en beide geven je een groot bereik en snelheid, maar elk heeft zijn eigen voordelen. De Orbi-hardware is geladen met Ethernet-poorten, met elk drie op de router zelf en de extenders, wat een van de grootste zwakke punten van Nest Wi-Fi goedmaakt. De Nest wifi-hardware is echter veel minder opvallend en kan zich beter verbergen in je thuisomgeving. Je zult moeten beslissen wat op dat vlak belangrijker voor je is.

Voeg het toe aan je eigen nest

Als je op zoek bent naar een premium mesh wifi-systeem dat je hele huis dekt en geweldige snelheden levert, dan is Google Nest wifi zeker iets voor jou. Het voelt als een stap hoger dan mijn oudere router / extender-combinatie - en als je vandaag op zoek bent naar een nieuwe router, dan kun je waarschijnlijk het beste investeren in een mesh-netwerk om dode zones te overwinnen. De optie van Google is een van de beste die er is als je de investering kunt zwaaien.

Specs

  • Productnaam Nest Wi-Fi
  • Productmerk Google
  • SKU H2D
  • Prijs $299,99
  • Releasedatum november 42019
  • Gewicht 0,84 lbs.
  • Productafmetingen 4,33 x 4,33 x 3,56 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Poorten 2x Ethernet per router
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: