Wis vlekken van een gescande afbeelding in Photoshop Elements

Inhoudsopgave:

Wis vlekken van een gescande afbeelding in Photoshop Elements
Wis vlekken van een gescande afbeelding in Photoshop Elements
Anonim

Door de vlekherstelpenseel en filters te gebruiken, kunt u stof en vlekjes van oude foto's in Photoshop Elements verwijderen zonder al te veel details weg te halen. Dezelfde techniek werkt ook in Photoshop CC.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Photoshop Elements 2019 voor Windows en Mac.

Hoe stofvlekken te verwijderen met Photoshop Elements

Een van de snelste manieren om de hoeveelheid correctiewerk die nodig is voor een afbeelding te verminderen, is een eenvoudige uitsnede. Snijd, voordat je begint, je afbeelding bij zodat het brandpunt zich dicht bij een van de denkbeeldige snijpunten van derden bevindt.

Zodra uw afbeelding is bijgesneden, kunt u deze opschonen met Elements:

  1. Open je foto en selecteer de Expert tab bovenaan de werkruimte.

    Image
    Image
  2. Selecteer het gereedschap Spot Retoucheerpenseel.

    Image
    Image
  3. Klik op de grootste plekken om ze op te laten gaan in de achtergrond. Pas de zoom aan zodat u de afzonderlijke pixels kunt bekijken als dat nodig is.

    Om de zoom aan te passen tot 100%, dubbelklik op de Zoom tool, of gebruik de sneltoets Alt + Ctrl + 0 (voor Windows) of Option + Command +0 (voor Mac).

    Image
    Image
  4. Als het hulpmiddel voor het genezen van vlekjes het werk niet doet, drukt u op Ctrl + Z (onder Windows) of Command + Z (voor Mac) om ongedaan te maken en probeer het opnieuw met een ander formaat penseel. Grotere penselen zijn ideaal wanneer het gebied rond de fout een vergelijkbare kleur heeft (zoals het stipje op de muur in de voorbeeldafbeelding). Als de vlek een gebied met kleurvariaties of textuur overlapt (zoals de lijn op de schouder van het kind), gebruik dan een borstel die de vlek net bedekt.

    Terwijl u bent ingezoomd, kunt u de afbeelding verplaatsen terwijl u werkt door op de spatiebalk te drukken om tijdelijk over te schakelen naar het Handgereedschap.

    Image
    Image
  5. Nadat je de grotere onvolkomenheden hebt aangepakt, selecteer je Layer > Duplicate Layer om de achtergrondlaag te dupliceren.

    Image
    Image
  6. Noem de nieuwe laag Dust Removal en selecteer OK.

    Image
    Image
  7. Selecteer de Dust Removal laag in het Layers palet en ga dan naar Filter > Ruis > Stof en krassen.

    Image
    Image
  8. Stel de Radius in op 3 en de Threshold op 5 en selecteer vervolgens OK.

    De ideale instellingen zijn afhankelijk van de resolutie van je afbeelding. U zult nog steeds een aanzienlijk verlies aan detail merken, maar dit zal in de volgende stappen worden hersteld.

    Image
    Image
  9. In het Layers palet, verander de mengmodus van de stofverwijderingslaag in Lighten. Je zult zien dat er veel detail terugkomt in het beeld, maar de donkere stofvlekken blijven verborgen omdat de laag alleen de donkere pixels aantast.

    Als de stofpitjes die je probeert te verwijderen licht zijn op een donkere achtergrond, gebruik dan de Darken overvloeimodus.

    Image
    Image
  10. Selecteer het Gummetje en gebruik een grote, zachte borstel met een dekking van ongeveer 50% om alle gebieden weg te schilderen waar je het originele detail terug wilt brengen.

    Om te zien hoeveel u wist, kunt u de zichtbaarheid op de achtergrondlaag uitschakelen door op het oog ernaast in het palet Lagen te klikken.

    Image
    Image
  11. Als je klaar bent, zet je de achtergrondlaag weer aan en ga je naar Layer > Flatten Image.

    Als u nog resterende vlekken of vlekken ziet, veegt u eroverheen met het gereedschap Vlekherstelpenseel.

    Image
    Image
  12. Selecteer de Quick tab bovenaan de werkruimte.

    Image
    Image
  13. Klik op de pijl omlaag naast Sharpen.

    Image
    Image
  14. Selecteer Auto om de afbeelding automatisch te verscherpen.

    Als u uw afbeelding handmatig wilt verscherpen, gaat u naar Filter > Verscherpen > Onscherp masker.

    Image
    Image
  15. Ga terug naar het tabblad Expert en selecteer Layer > Nieuwe aanpassingslaag > Niveaus.

    Image
    Image
  16. Selecteer OK.

    Image
    Image
  17. Verplaats de linksbovenschuifregelaar een beetje naar rechts om de schaduwen en het middentooncontrast te versterken.

    Image
    Image

Experimenteer met de instellingen om de beste resultaten voor je afbeelding te krijgen. Als u tevreden bent, kunt u uw afbeelding opslaan als een PSD-bestand of in uw gewenste afbeeldingsindeling.

Aanbevolen: