Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld

Inhoudsopgave:

Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld
Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste manier: Ga naar Instellingen > Mobiel > Mobiele gegevensopties. Een optie zoals Cellular Data Network geeft een ontgrendelde iPhone aan.
  • Of, als je op reis bent, wissel je bestaande simkaart in voor een lokale simkaart. Als je kunt bellen, is je iPhone ontgrendeld.
  • Of voer het IMEI-nummer van de iPhone in een online service zoals IMEI Check in en kijk of uw apparaat is ontgrendeld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt achterhalen of uw iPhone is ontgrendeld en dus niet aan een telefoonbedrijf is gebonden. Methoden omvatten het controleren van de iPhone-instellingen, het gebruik van een nieuwe simkaart en het gebruik van een IMEI-service.

Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld in het menu Instellingen

De gemakkelijkste manier om te zien of je iPhone is ontgrendeld, is door je instellingenmenu te controleren. Deze methode is niet altijd nauwkeurig, maar het is een goede plek om te beginnen.

  1. Open de app Instellingen op je iPhone.
  2. Tap Cellular > Mobiele gegevensopties.
  3. Zoek naar een optie genaamd 'Mobiel datanetwerk' of 'Mobiel datanetwerk'. Als u een van deze opties ziet, is uw telefoon waarschijnlijk ontgrendeld. Als je deze opties niet ziet, is je telefoon waarschijnlijk vergrendeld.

Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld via een simkaart

Image
Image

Als je naar het buitenland reist, werkt je telefoon niet tenzij je een werkelijk uitstekend abonnement hebt. De eenvoudigere en goedkopere optie is om uw bestaande simkaart te ruilen voor een lokale simkaart. Dit geeft je een nieuw telefoonnummer om in dat land te gebruiken, maar geeft je de mogelijkheid om je telefoon en data onderweg te gebruiken.

  1. De eerste stap is om je iPhone uit te schakelen.

    Het verwijderen van een simkaart terwijl het apparaat is ingeschakeld, kan de telefoon en de simkaart beschadigen.

  2. Zoek de simkaart op je iPhone. Zoek naar een kleine ronde opening ter grootte van een gaatje.
  3. Gebruik een uitwerptool voor de simkaart om de simkaart van de iPhone te verwijderen. Deze hulpmiddelen vereenvoudigen het verwijderen van een simkaart, maar u kunt ook een veiligheidsspeld of een paperclip gebruiken.
  4. Kijk hoe je bestaande simkaart in de lade past. Leg hem op een veilige plek aan de kant en plaats de nieuwe simkaart op dezelfde manier in de lade.
  5. Plaats de lade opnieuw in de iPhone. Druk totdat u een zachte klik hoort.

    Image
    Image
  6. Schakel de iPhone weer in.
  7. Probeer te bellen. Als uw iPhone verbinding kan maken met het netwerk met een nieuwe simkaart, is deze ontgrendeld. Als uw telefoon geen verbinding kan maken met het netwerk, is uw apparaat vergrendeld. Er zijn verschillende manieren om dit te omzeilen, zoals contact opnemen met uw provider en hen vragen het apparaat te ontgrendelen of een service van derden gebruiken.

    Sommige providers kunnen kosten in rekening brengen om een apparaat te ontgrendelen. Bepaalde gebieden hebben echter wetgeving die bedrijven verplicht om mobiele apparaten gratis te ontgrendelen.

  8. Je bent klaar!

Hoe te controleren of een iPhone is ontgrendeld met behulp van een IMEI-service

Uw telefoon heeft een IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identifier) dat alles vertelt over alle informatie met betrekking tot het apparaat.

Er zijn meerdere online services die databases met IMEI-nummers scannen en u vertellen of uw iPhone is ontgrendeld of niet. De meeste zijn echter betaalde diensten, de gratis diensten zijn niet altijd betrouwbaar en beide zijn soms onnauwkeurig.

  1. Zoek de dienst die je wilt gebruiken. Een van de meest betrouwbare services is IMEI Info, dat gratis een basiscontrole uitvoert met betaalde opties voor meer informatie. Een andere gratis optie is IMEI24, maar uw resultaten kunnen variëren; de service kan zelfs een time-out hebben voordat deze resultaten kan retourneren.

  2. Op je iPhone en tik op Instellingen > Algemeen.
  3. Tik op Over en scrol omlaag naar het IMEI-nummer. Dit verschijnt net onder het serienummer, het wifi-adres en de Bluetooth-informatie.

    Image
    Image
  4. Voer je IMEI-nummer in de zoekbalk van de IMEI-service die je hebt gekozen.
  5. Selecteer Check en vul alle verificatie-informatie in die de website nodig heeft. Het zal dan proberen uw IMEI-nummer opnieuw te matchen met het nummer dat is opgeslagen in de databases.
  6. Als je je nummer correct hebt ingevoerd, kun je veel informatie over je telefoon zien, waaronder de productiedatum, de provider waaraan deze is gekoppeld, of deze is vergrendeld of niet, en meer. Het IMEI-nummer laat ook zien of een apparaat is gestolen.

FAQ

    Waar kan ik een ontgrendelde iPhone kopen?

    Je kunt een ontgrendelde iPhone kopen op Amazon, die een sectie heeft voor ontgrendelde telefoons die je kunt filteren op 'Apple' of 'iOS'. Je kunt ook ontgrendelde iPhones kopen op plaatsen als Best Buy, Walmart en Gazelle.

    Wat betekent een ontgrendelde iPhone?

    Een ontgrendelde iPhone is een iPhone die werkt met elke mobiele telefoonmaatschappij. Niet iedereen wil om verschillende redenen gebonden zijn aan het netwerk van een bepaalde vervoerder, zoals frequent reizen of wonen in een gebied met slechte service. Sommige mensen kopen liever een ontgrendelde iPhone en activeren deze bij een willekeurig bedrijf.

    Is het legaal om een iPhone te ontgrendelen?

    Nee, niet als je in de Verenigde Staten woont. In de VS is het legaal om je iPhone of een andere mobiele telefoon te ontgrendelen. Om een telefoon te ontgrendelen, moet je een ontgrendelde telefoon kopen of aan alle vereisten van het contract van je telefoonbedrijf voldoen.

Aanbevolen: