Hoe te controleren of een computer een game kan draaien

Inhoudsopgave:

Hoe te controleren of een computer een game kan draaien
Hoe te controleren of een computer een game kan draaien
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Ctrl+ Shift+ Escape om Taakbeheer te openen.
  • Selecteer het tabblad Performance en selecteer CPU, Memory en GPU om te zien welke hardware je hebt.
  • Vergelijk je hardware met de minimale en aanbevolen specificaties voor een game op de winkelpagina.

Dit artikel legt uit hoe je kunt controleren of je computer een game kan draaien door de specificaties van je pc en de minimale en aanbevolen hardwarevereisten van de game te vergelijken.

Hoe controleer ik of mijn computer een game kan draaien?

De meeste games hebben zowel minimale als aanbevolen hardwarevereisten. Om het spel gewoon op de laagste instellingen te spelen, heb je een pc nodig die overeenkomt met of beter is dan de minimale specificaties. Pc's die net zo goed of beter zijn dan de aanbevolen specificaties, leveren hogere framesnelheden, ondersteuning voor hogere resoluties en een betere game-ervaring en speelervaring.

Het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen of uw pc voldoet aan de minimumspecificaties of deze overtreft, aangezien verschillende generaties CPU's en GPU's niet altijd gemakkelijk direct vergelijkbaar zijn. Dit wordt nog ingewikkelder als je laptop-CPU's en GPU's in de mix gooit, die ook niet gemakkelijk te vergelijken zijn met hun desktop-tegenhangers.

Een goede vuistregel is dat als je CPU en GPU nieuwer zijn dan de minimale specificaties, je het spel waarschijnlijk kunt spelen. Dit wordt meestal aangegeven door een hoger nummer te hebben dan dat van het aanbevolen onderdeel. Een GTX 1080 is bijvoorbeeld nieuwer en veel beter dan een GTX 770, en een Intel Core i3-10400 is beter dan een i5-4440.

Om erachter te komen of uw pc aan deze eisen voldoet, moet u de vereisten van de ontwikkelaar en de specificaties van uw eigen pc kennen.

  1. Vind de minimale en/of aanbevolen specificaties van de game door naar de digitale winkelpagina te kijken, of als je een fysiek exemplaar hebt gekocht, kijk dan op de achterkant van de doos. De handleiding bevat mogelijk ook meer informatie.

    Image
    Image
  2. Om de specificaties van uw pc te zien, drukt u op Ctrl+ Shift+ Escape om te openen Taakbeheer. Selecteer vervolgens de Prestaties tab.

  3. Selecteer in het menu aan de linkerkant CPU, Memory en GPU en noteer wat elk van hen in de rechterbovenhoek heeft genoteerd. Vrije opslagruimte op uw belangrijkste harde schijf is ook belangrijk. Controleer Schijf 0 of C-schijf (hoewel dit kan variëren) om te zien of er waarschijnlijk ruimte is om games te installeren.

    Image
    Image
  4. Vergelijk de specificaties van je pc met de minimale en aanbevolen hardwarevereisten voor de game die je wilt spelen. Als uw pc deze evenaart of overtreft, zou het geen probleem moeten zijn om te spelen. Als dit niet het geval is, kunt u in de problemen komen en moet u overwegen uw pc te upgraden of te vervangen.

Waarom kan mijn computer geen pc-game uitvoeren?

Er zijn een aantal redenen waarom je computer een bepaald pc-spel niet kan draaien. Je hardware is misschien niet krachtig genoeg, je stuurprogramma's zijn mogelijk verouderd, je hebt mogelijk malware die je pc aantast of er is mogelijk een fout in het spel.

Hier zijn enkele tips om te proberen het spel werkend te krijgen:

  1. Controleer of uw pc voldoet aan de minimale specificaties of deze overtreft met behulp van de bovenstaande stappen. Als dit niet het geval is, overweeg dan om te upgraden.
  2. Update de stuurprogramma's van uw grafische kaart naar de nieuwste versie.
  3. Installeer de game die je wilt spelen opnieuw. Overweeg eerst een back-up te maken van uw opgeslagen bestanden en instellingen.
  4. Controleer de blog van de ontwikkelaar of sociale media om te zien of er bekende problemen met de game zijn die in een komende patch kunnen worden opgelost. Als die er zijn, moet je misschien even wachten.
  5. Probeer uw computer te scannen op malware. Malware kan kostbare CPU-tijd in beslag nemen, waardoor gamen moeilijk wordt. Ook als je geen gamer bent… Weg met die malware!

Aanbevolen: