Hoe opslagruimte op een flashstation te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe opslagruimte op een flashstation te controleren
Hoe opslagruimte op een flashstation te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar File Explorer > This PC > Apparaten en stations om uw ingevoegde flashstation.

  • Om de opslagruimte te controleren, klikt u met de rechtermuisknop op de flashdrive en selecteert u Eigenschappen.
  • Capacity is de totale ruimte op de flashdrive en Free Space is de beschikbare ruimte voor meer opslagruimte.

Het is van cruciaal belang om de exacte opslagruimte op een flashstation te kennen voordat u bestanden gaat verplaatsen. Het bestand, of batches met bestanden, passen mogelijk niet in de beschikbare opslagruimte van de flashdrive. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u opslagruimte op een flashstation controleert en hoe u ruimte vrijmaakt voor uw bestanden in Windows 11, maar de concepten moeten van toepassing zijn op alle versies van Windows.

Wat is de opslagcapaciteit van een flashdrive?

Je moet altijd controleren of je flashstation voldoende ruimte heeft voor elk bestand dat je wilt overzetten. Het is gemakkelijk om de opslagcapaciteit van een flashstation te kennen vanuit Verkenner.

  1. Steek de flashdrive in een USB-poort. Er kan rechts een autoplay-melding verschijnen waarin u wordt gevraagd actie te ondernemen op de flashdrive. Negeer het en ga naar de volgende stap.

    Image
    Image
  2. Druk op Win + E om Verkenner te openen. U kunt de Verkenner ook openen door op het mappictogram op de Windows-taakbalk te klikken.
  3. De linkerzijbalk toont het installatiestation, snelkoppelingen naar mappen, netwerkstations, secundaire stations zoals een geplaatste flashdrive en opties zoals Deze pc.
  4. Selecteer Deze pc in de linkerzijbalk.

    Image
    Image
  5. Het pictogram van de USB-flashdrive wordt weergegeven in het rechtervenster onder de sectie Apparaten en stations. De opslagcapaciteit van de flashdrive wordt aangegeven onder het pictogram.

    Image
    Image
  6. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de USB-flashdrive en selecteer Properties in het menu.

    Image
    Image
  7. Zorg ervoor dat het tabblad Algemeen van het dialoogvenster Eigenschappen zichtbaar is.
  8. Het aantal bytes naast Vrije ruimte is de hoeveelheid vrije opslagruimte op uw USB-station. De totale grootte van de schijf is naast Capacity. Een cirkeldiagram geeft de verhouding weer tussen vrije ruimte en gebruikte ruimte.

    Image
    Image

    Hoe maak ik ruimte vrij op een flashstation?

    Flashdrives zijn goedkope back-upapparaten. Maar dat betekent niet dat je ze moet hamsteren met bestanden die je niet nodig hebt. Hier zijn een paar snelle manieren om ruimte vrij te maken op een flashstation en het bericht "Er is niet genoeg ruimte op de USB-flashdrive" te vermijden.

    Bestanden handmatig verwijderen

    Handmatig de bestanden selecteren en verwijderen is de snelste manier om extra ruimte op uw flashstation vrij te maken.

  9. Ga naar Bestandsverkenner > Deze pc > Apparaten en schijven.
  10. Plaats uw flashstation in een vrije USB-poort.
  11. Dubbelklik of selecteer de flashdrive om deze te openen.
  12. Selecteer in de menubalk van de Verkenner Bekijken > Show > Verborgen items om onthul verborgen bestanden en mappen.

    Image
    Image
  13. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en druk op de Delete toets op uw toetsenbord.

Formaat de flashdrive

Formatteer de flashdrive alleen als u de volledige inhoud die op de drive is opgeslagen wilt wissen en vanaf het begin een bestandstoewijzingssysteem wilt instellen.

Je kunt deze actie niet ongedaan maken. Zorg ervoor dat je geen van de bestanden op de flashdrive nodig hebt of dat je ze al ergens anders hebt.

  1. Plaats uw flashstation in een vrije USB-poort.
  2. Ga naar Bestandsverkenner > Deze pc > Apparaten en schijven.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de flashdrive om het contextmenu te openen. Selecteer Formaat.

    Image
    Image
  4. Selecteer Quick Format om de flashdrive snel te wissen. Laat dat vakje niet aangevinkt als je wilt dat de schijf wordt gewist en controleer ook op beschadigde sectoren.

    Image
    Image
  5. Kies voor een volledig formaat tussen exFAT of NTFS. Het exFAT-bestandssysteem is ideaal voor flashdrives omdat het licht van gewicht is en meer compatibel is met verschillende besturingssystemen dan NTFS.
  6. Selecteer Start om de flashdrive te formatteren en alle inhoud te verwijderen.

FAQ

    Hoeveel opslagruimte heeft een flashstation?

    Flashdrives zijn geen one-size-fits-all technologie. U vindt USB-flashstations met capaciteiten van minder dan 1 GB tot meer dan 1 TB. Hoeveel gegevens u wilt opslaan, is de beslissende factor bij het selecteren van een flashstation. Een flashdrive van 1 GB werkt prima voor een paar documenten, maar om een back-up van al uw bestanden te maken, hebt u mogelijk 500 GB of meer nodig.

    Wat is het verschil tussen flash-opslag en een harde schijf?

    Een harde schijf is een apparaat voor gegevensopslag dat wordt gebruikt om het geheugen van een computer uit te breiden. Het heeft platters waarop gegevens worden geschreven. In tegenstelling tot een harde schijf of optisch station heeft een flashstation geen bewegende delen. Ook worden flashdrives, in tegenstelling tot harde schijven, niet gebruikt voor permanente of lange-afstandsopslag en hebben ze geen stroombron nodig.

Aanbevolen: