Hoe Google Docs spellingcontrole te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Docs spellingcontrole te gebruiken
Hoe Google Docs spellingcontrole te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Extra > Spelling en grammatica > Spellingsuggesties weergeven. Ze verschijnen als rode of blauwe woorden en zinnen.
  • Voor langere documenten: plaats de cursor waar u wilt beginnen. Ga naar Extra > Spelling en grammatica > Spelling- en grammaticacontrole.
  • Kies Accepteren of Negeer voor elke suggestie. Of gebruik de pijlen om verder te gaan.

In dit artikel wordt beschreven hoe u de spelling- en grammaticacontrole van Google kunt inschakelen op de desktopsite van Google Documenten voor alle besturingssystemen en de mobiele app voor Android.

De app voor iOS en iPadOS kan niet controleren op grammaticale fouten of spelfouten, maar je krijgt wel basissuggesties als je je iPad-toetsenbord correct instelt.

Het bureaublad gebruiken Google Docs Spellingcontrole

Google Documenten gebruikt gekleurde kronkelige lijnen wanneer iets verkeerd is gespeld (rood) of grammatica moet worden aangepast (blauw).

Een manier om de spelling- en grammaticacontrole te gebruiken, is om automatisch suggesties te krijgen terwijl u typt.

Automatische spellingcontrole

Hier leest u hoe u automatische spellingcontrole en grammaticacontrole inschakelt.

  1. Ga naar Extra > Spelling en grammatica.
  2. Selecteer Toon spellingsuggesties en/of Toon grammaticasuggesties.

    Image
    Image
  3. Keer terug naar het document en selecteer een van de rode of blauwe woorden of zinsdelen om te zien wat Google Docs aanbeveelt als een oplossing, en selecteer het om de suggestie te accepteren.

    Image
    Image

U kunt aanbevelingen negeren door X te selecteren. Als dit vaak gebeurt voor hetzelfde woord, maar je wilt de spelling niet veranderen, voeg het dan toe aan je persoonlijke woordenboek. Zie de stappen onderaan deze pagina voor hulp.

Doorklikwizard

De andere methode is om een doorklikwizard te gebruiken, een betere manier om de spellingcontrole van Google Documenten te gebruiken als u in een document met meerdere pagina's werkt.

  1. Plaats de cursor waar u de spellingcontrole wilt starten. Als je door het hele document kijkt, zorg er dan voor dat je de positie helemaal links bovenaan hebt geselecteerd, vóór alle woorden.
  2. Ga naar Extra > Spelling en grammatica > Spelling- en grammaticacontrole.
  3. Kies Accept of Ignore voor de eerste suggestie om naar de volgende te gaan, of gebruik de pijltjes om naar een andere instantie te gaan.

    Image
    Image

    Hoe handig spelling- en grammaticacontroles ook zijn, ze zijn niet foutloos. Als er bijvoorbeeld meerdere woorden in een zin ontbreken en Google Documenten geen oplossing kan voorstellen, vertelt het u misschien niet dat er iets mis is, ook al is het een onsamenhangende zin.

  4. Ga door totdat je alle voorgestelde wijzigingen hebt gecorrigeerd of genegeerd.

Spellingcontrole Google Docs in de mobiele app

Grammatica en spellingcontrole zijn ook beschikbaar via de Google Documenten-app voor Android:

  1. Tik op het pictogram bewerken/potlood.
  2. Selecteer waar u de spellingcontrole wilt laten beginnen.
  3. Gebruik het menu met drie stippen rechtsboven om Spellingcontrole te kiezen. Merk op dat dit ook de tool voor grammaticacontrole omvat.
  4. Het nieuwe venster onderaan het scherm wordt gebruikt om de suggesties Wijzigen of Negeren te gebruiken.

    Image
    Image
  5. Selecteer het vinkje linksboven om op te slaan en de bewerkingsmodus te verlaten.

Gebruik uw persoonlijke woordenboek om te bewerken hoe spellingcontrole werkt

Spellingcontrole kan snel vervelend worden als het herhaaldelijk een slechte spelling meldt voor een woord dat je opzettelijk op die manier spelt. Evenzo kunnen er woorden zijn waarvan u zeker weet dat ze verkeerd zijn gespeld, maar Google Documenten vertelt u er niets over.

De oplossing hier, in beide gevallen, is om de noodzakelijke wijziging in je woordenboek aan te brengen. Het is alleen beschikbaar via de desktopsite.

  1. Ga naar Extra > Spelling en grammatica > Spelling- en grammaticacontrole.
  2. Selecteer de menuknop met drie stippen rechtsonder.
  3. Kies Voeg "[woord]" toe aan het woordenboek om Google Documenten te dwingen te stoppen met het markeren als verkeerd gespeld. Om woorden uit deze lijst te verwijderen zodat ze opnieuw als fout worden gezien, selecteer je Bekijk persoonlijk woordenboek en kies je het prullenbakpictogram naast het woord.

    Image
    Image

Aanbevolen: