Wat je niet moet doen op Facebook tijdens je vakantie

Inhoudsopgave:

Wat je niet moet doen op Facebook tijdens je vakantie
Wat je niet moet doen op Facebook tijdens je vakantie
Anonim

Je reis delen op sociale-mediaplatforms, zoals Facebook, is leuk. Toch zal het je misschien verbazen dat er goede en verkeerde manieren zijn om dit te doen. Als u niet oppast, kunt u terugkomen van uw vakantie en uw huis vol waardevolle spullen aantreffen. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw vakantie-ervaringen op Facebook te delen zonder onnodige risico's voor de veiligheid van u en uw gezin toe te voegen.

Image
Image

Plaats geen statusupdates terwijl je nog op vakantie bent

Een van de grootste fouten die je kunt maken, is iets over je vakantie posten terwijl je er nog bent. De verkeerde persoon zou je vakantiepost kunnen zien en besluiten dat terwijl je weg bent, je huis het meest geschikt is om te plunderen.

Het plaatsen van actuele updates die je ver weg plaatsen, geeft dieven voldoende tijd om een overval op je huis te plannen en uit te voeren. Je zult tenslotte niet snel terug zijn.

Ga er nooit vanuit dat je bericht alleen naar je vrienden gaat, zelfs als je Facebook-privacyinstellingen alleen vrienden toestaan om je berichten te bekijken. Je vriend kan je update lezen in een coffeeshop, zich er niet van bewust dat een vreemde hem over zijn schouder meekijkt. Of een vriend kan een Facebook-account hebben achtergelaten dat is ingelogd op een computer bij de plaatselijke bibliotheek, zodat de volgende persoon die erbij gaat zitten je statusberichten en meer kan bekijken.

Te veel delen op Facebook kan riskant zijn. Als je je vakantieplannen niet aan een kamer vol vreemden wilt geven, wacht dan met het delen van je plannen op Facebook tot je weer thuis bent.

Plaats geen foto's terwijl je op vakantie bent

Het plaatsen van een foto van het decadente dessert waarvan je gaat genieten terwijl je in dat chique restaurant bent tijdens je vakantie, kan je locatie verraden.

GPS-gebaseerde geotag-informatie is vaak ingebed in de metadata van de foto toen je hem nam. Deze geotag-informatie onthult waar de foto is genomen en kan vrienden en vreemden voorzien van uw huidige locatie, afhankelijk van uw privacy-instellingen.

Tag geen andere vakantiegangers terwijl ze nog op vakantie zijn

Als je met vrienden of familie reist, tag ze dan niet in foto's of statusupdates terwijl je nog op vakantie bent. Als u ze tagt, kunnen hun huidige locatie en die van uzelf worden onthuld. Ze willen misschien niet dat deze informatie over zichzelf wordt uitgezonden om dezelfde redenen als hierboven vermeld.

Wacht tot iedereen thuis is en tag ze later (als ze getagd willen worden). U kunt voorkomen dat uw gegevens worden uitgezonden door anderen te taggen door de Facebook-tagbeoordeling in te schakelen.

Plaats geen aankomende reisplannen

Voel je hier een trend? Een van de ergste dingen die je kunt doen, is details van je aanstaande reisplannen en reisroutes op Facebook plaatsen.

Ten eerste geef je potentiële dieven een seintje wanneer je weg bent en wanneer je terugkomt. Je onthult ook waar je bent en wanneer - en criminelen kunnen daar op je wachten.

Je dichtstbijzijnde kring zou de enige mensen moeten zijn die details over je reisplannen moeten weten. Plaats de informatie niet op Facebook.

Aanbevolen: