Afdrukken in Photoshop begrijpen

Inhoudsopgave:

Afdrukken in Photoshop begrijpen
Afdrukken in Photoshop begrijpen
Anonim

Adobe Photoshop is de standaard voor grafische bewerking en fotoretouchering. Dit betekent ook dat het aantal opties en functies de gebruiker kan overweldigen. Photoshop's Print (Print Preview is gecombineerd met Print) is daar één van. Photoshop geeft u volledige controle over de afdrukopties van uw afbeeldingen, maar weten wat ze allemaal betekenen, kan een taak zijn, zelfs voor de ervaren gebruiker.

Dit is een kort overzicht van de Print functie van Photoshop. Hoewel het geen complete gids is, zal het voldoen aan de meest voorkomende behoeften van de niet-ontwerper of de interne ontwerper. Hoewel dit artikel niet bedoeld is om het afdrukvoorbeeld in al zijn details uit te leggen, zal het licht werpen op de belangrijkste.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Adobe Photoshop CC 2019.

Vanaf Photoshop CS5 is de Print Preview functie gecombineerd met de Print functie.

Vertrouwd raken met het Photoshop-afdrukvenster

Ga naar File > Print (Of File) om toegang te krijgen tot het venster Afdrukken (en voorbeeld)> Afdrukken met Preview in oudere versies van Photoshop of Ctrl + P op uw toetsenbord.). Met het dialoogvenster Afdrukken ziet u niet alleen hoe uw document wordt afgedrukt, maar kunt u ook pagina-instellingen wijzigen, enzovoort.

Photoshop Print: Printer instellen

Laten we het Print venster verkennen. Linksboven zie je natuurlijk de preview van je document. Naast de Preview ziet u de Printer Setup sectie. Hier selecteert u op welke Printer u wilt afdrukken, op hoeveel Copies u wilt afdrukken, de Lay-outvan uw afbeelding en extra Afdrukinstellingen Dit gedeelte is natuurlijk bedoeld als je klaar bent om af te drukken, maar als je meer van de oude Preview instellingen wilt zien, scroll dan naar beneden.

Image
Image

Photoshop Print: Kleurbeheer

Voordat we ingaan op de Kleurbeheer opties, is het noodzakelijk om te begrijpen wat kleurbeheer oplost. Kleuren in een afbeelding zien er op mijn monitor niet hetzelfde uit als op de jouwe. Op mijn monitor zien kleuren er misschien meer blauw uit, misschien donkerder, terwijl op uw monitor kleuren er misschien meer rood uitzien.

Dit is normaal. Zelfs tussen monitoren van hetzelfde merk zullen kleuren er anders uitzien. Dit geldt ook voor het afdrukken van afbeeldingen. De ene printer zal verschillen van de andere, zelfs als ze van hetzelfde merk zijn. De ene inkt verschilt van de andere en de ene papiersoort verschilt van de andere.

Kleurbeheer helpt u ervoor te zorgen dat kleuren er hetzelfde uitzien wanneer ze worden bekeken op of afgedrukt vanaf verschillende apparaten. Gewoonlijk kunt u uw kleurinstellingen "vastleggen" in bestanden die kleurprofielen worden genoemd en die u kunt geven aan de persoon die uw afbeelding zal ontvangen, zodat deze deze kan bekijken of afdrukken met de juiste kleuren.

Image
Image

Wanneer u Color Management kiest in het Print venster, ziet u verschillende opties eronder, de Color Handling, Printerprofiel, type afdruk en Rendering Intent.

Met Color Handling kun je instellen wat de kleuren in je afbeelding verwerkt. De drie beschikbare opties zijn Photoshop Manages Colors, Printer Manages Colors en Scheidingen.

Image
Image

Het Printerprofiel bevat een grote lijst met verschillende kleurprofielen, waarvan sommige gebaseerd zijn op gespecialiseerde papiersoorten en de verschillende versies van RGB.

Image
Image

Het volgende veld bevat instellingen voor het soort afdrukken dat u wilt doen. U kunt kiezen voor Normal Printing of Hard Proofing voor mockups. Als Normaal afdrukken is geselecteerd, drukt Photoshop uw afbeelding af met de huidige kleurinstellingen, de printerinstellingen of de instellingen van Photoshop.

Of dat de eerste of de laatste is, wordt bepaald door de keuze die u maakt in het Color Handling vervolgkeuzemenu, waar u kunt kiezen Printer beheert kleuren, Photoshop beheert kleuren of Scheidingen.

Als Hard Proofing is geselecteerd, emuleert Photoshop het type kleuromgeving dat u hebt gekozen in het vervolgkeuzemenu voor proefdrukken. Professionele drukkerijen gebruiken hun eigen aangepaste kleurprofielen om proefdrukken af te drukken.

Image
Image

Rendering Intent heeft verschillende opties om de methode van kleurvertaling in te stellen. Er zijn de volgende vertaalmethoden: Perceptual, Saturation, Resolve Colormetric en Absolute Colormetric Elke kleurvertaling heeft een passend gebruik voor elk type afbeelding. Dus als je een foto hebt, kun je Perceptual proberen, of als je een logo hebt, kun je Saturation selecteren. Zeker, de Beschrijving van elke Rendering Intent zal u enkele hints geven.

Image
Image

Photoshop Print: Beschrijving

Hoewel dit misschien voor de hand liggend lijkt, zal Description je verdere details geven over elke functie en instelling in het Print dialoogscherm. Je moet misschien de pijl selecteren om deze handige optie uit te breiden, maar het zal je zeker helpen om alle instellingen waar je meer over wilt weten te doorlopen en uit te leggen.

Photoshop Print: Positie en Grootte

De Positie bepa alt waar de afbeelding op het geselecteerde papier wordt afgedrukt. U kunt Center selecteren om de afbeelding naar het midden van de pagina te verplaatsen, of handmatig de Top en Left aanpassenmarges van waar u de afbeelding wilt afdrukken.

Image
Image

Het Scaled Print Size deelvenster heeft invloed op de grootte van uw afbeelding. U kunt de grootte van uw afbeelding wijzigen door een percentage te typen in het veld Scale of door een waarde te typen in de Height of Width veld. Als u de waarde in een van beide velden wijzigt, wordt de waarde van de andere proportioneel gewijzigd.

Als de Show Paper White optie is aangevinkt (onder de preview), zal Photoshop de grenzen van uw afbeelding tonen. Het selectiekader wordt niet afgedrukt met de afbeelding, het wordt alleen weergegeven in het voorbeeld. Hiermee kunt u de grootte van uw afbeelding wijzigen door de muis naar binnen te slepen (om de grootte te verkleinen) of naar buiten (om de grootte te vergroten).

Volgende is de Print Selected Area optie. Als het grijs is, moet u eerst een selectie maken en vervolgens kunt u het venster Afdrukken openen. De optie Geselecteerd gebied afdrukken is dan beschikbaar en indien aangevinkt, zal Photoshop alleen het gebied binnen uw selectie afdrukken. U kunt ook de Units selecteren waarin de Width en Height worden gebruikt.

Image
Image

Photoshop Print: Extra opties

Veel van de resterende opties hebben betrekking op professioneel printen. Onder Afdrukmarkeringen, afhankelijk van de opties die u kiest (Corner Crop Marks, C enter Crop Marks,Registratietekens, enz.) bepalen welke markeringen uw afbeelding zal hebben. U kunt ook een Description of Labels opnemen voor uw afbeeldingsafdruk.

Image
Image

Onder Functions heb je Emulsion Down, waarmee het beeld horizontaal wordt gespiegeld en Negative (waardoor een omgekeerd beeld ontstaat) selectievakjes. Beide instellingen zijn handig voor professioneel printen. Aanvullende instellingen zijn onder meer het instellen van een Background, een Border en Bleed

Image
Image

Als je al met deze opties te maken krijgt, zul je waarschijnlijk de Background en de Border opties gebruiken. De achtergrond verandert de achtergrondkleur waarop uw afbeelding wordt afgedrukt, terwijl de rand een gekleurde rand rond uw afbeelding toevoegt.

Het volgende gedeelte is alleen van toepassing als u of de drukkerij waarmee u zaken doet een Postscript-printer gebruikt. Onder Postscript-opties (indien beschikbaar) heeft u Kalibratiebalken (voor perskalibratie) en Interpolatie (En Inclusief vectorgegevens als uw afbeelding een vectorafbeelding is.)

Aanbevolen: