Brother HL-L2350DW Review: een betaalbare en betrouwbare laserprinter

Inhoudsopgave:

Brother HL-L2350DW Review: een betaalbare en betrouwbare laserprinter
Brother HL-L2350DW Review: een betaalbare en betrouwbare laserprinter
Anonim

Bottom Line

De Brother HL-L2350DW biedt niet de toeters en bellen van all-in-one printers, maar deze zwart-wit laserprinter kan pagina na pagina probleemloos uitspugen en heeft een van de laagste per- paginakosten die je overal tegenkomt.

Broer HL-L2350DW

Image
Image

We hebben de Brother HL-L2350DW gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Inkjetprinters zijn betaalbaarder en compacter dan ooit, maar als u alleen zwart-witdocumenten hoeft af te drukken, is er geen betere langetermijninvestering dan een goede zwart-witlaserprinter. Natuurlijk, het is een beetje omvangrijker dan sommige inkjet- alternatieven, maar als je de kosten per afdruk uitsplitst, zijn laserprinters zonder twijfel de meest betaalbare optie op de lange termijn.

Voor deze review heb ik meer dan 40 uur besteed aan het testen van de Brother HL-L2350DW om te zien hoe goed deze laserprinter op instapniveau dag in, dag uit kan presteren. Hieronder volgt mijn ervaring met de printer en mijn latere gedachten na het afdrukken van meer dan 500 pagina's in een kwestie van weken.

Image
Image

Ontwerp: Gewoon in het kwadraat

De Brother HL-L2350DW is ongeveer net zo saai als printers komen, maar zolang je niet op zoek bent naar een statement-stuk in je slaapzaal of thuiskantoor, zal het neutrale, bescheiden ontwerp dat niet zijn een probleem. De vierkante vorm en doordachte invoer- en uitvoerlocaties maken het in ieder geval gemakkelijker om het op bijna elke plank of op elk dressoir te plaatsen.

De papierlade, die tot 250 vellen briefpapier kan bevatten, bevindt zich aan de onderkant van de printer en kan eenvoudig worden bijgevuld door de lade uit te trekken en de nieuwe vellen erin te schuiven. Kleine geleiders aan weerszijden kunnen worden aangepast om ervoor te zorgen dat het papier recht en uitgelijnd is voor wanneer het door de printer en/of ingebouwde duplexer gaat, waardoor u op beide zijden van het papier kunt afdrukken.

Wanneer de afdrukken zijn voltooid, worden ze uit de bovenkant van de printer gevoerd, bijna plat met het bovenoppervlak. De locatie van de papierlade en de uitvoerlade was ongelooflijk gunstig, omdat ik geen rekening hoefde te houden met extra vrije ruimte die nodig is voor veel andere printers waarvan het papier aan de bovenkant uitsteekt of waarvan de uitvoer een extra voet voor de printer vereist.

Het scherm aan de bovenkant van de printer is een leuke touch, maar de primitieve invoer maakt het een beetje een doozy om door het menu te navigeren en alle benodigde informatie in te voeren (zoals je wifi-wachtwoord, zoals ik zal hieronder adresseren). U kunt slechts één regel tekst tegelijk zien en de enige opties die u hebt om door het menusysteem te navigeren, is een omhoog-, omlaag- en enter-knop. Zelfs een eenvoudig numeriek toetsenblok zou een leuke touch zijn (met T9-tekstinvoer als optie), maar gelukkig is interactie met de printer zelf vrij zeldzaam na de eerste installatie.

Instelproces: niet veel aan

Het installeren van de Brother HL-L2350DW is niet de meest soepele ervaring op het gebied van connectiviteit, maar gelukkig zou je je er niet meer dan één keer mee moeten bemoeien, tenzij je de printer vaak verplaatst.

De eerste stap is om de tonercartridge in de printer te plaatsen. Dit proces wordt eenvoudig gemaakt door een handige visuele gids die bij de printer wordt geleverd. Het is net zo eenvoudig als de cartridge uit de verpakking halen, de voorkant van de printer naar beneden trekken en de cartridge op zijn plaats leiden, waarna u een hoorbare klik hoort.

Na het aansluiten van de printer, is het gewoon een kwestie van de USB-kabel op de printer aansluiten als u een bekabelde verbinding wilt of kiezen voor Wi-Fi-connectiviteit als u probeert kabels te minimaliseren. Als je draadloos gaat, ontstaan hier de bovengenoemde problemen met het scherm aan de bovenkant van de printer.

Simpel gezegd, u zult geen betere waarde vinden voor deze hele lijn printers van Brother.

Hoewel het gemakkelijk genoeg is om naar de installatiewizard te navigeren, komt het gedoe met het zoeken naar de naam van uw netwerk (SSID) en het invoeren van een wachtwoord, als u die heeft. Om het wachtwoord in te voeren, moet u door een reeks cijfers (0-9) bladeren voordat u door het alfabet gaat, zowel kleine letters als hoofdletters, door op de knoppen Omhoog en Omlaag op de printer te tikken. Dit proces kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen als je een langer wachtwoord hebt zoals ik, maar het zou maar één keer moeten worden gedaan, zolang je niet vaak tussen netwerken schakelt.

Prestaties/connectiviteit: snel en consistent

Tijdens het testen heb ik meer dan 500 vellen papier doorgenomen (100 procent gerecycled papier, dat daarna werd gerecycled), soms meer dan 60 dubbelzijdige vellen tegelijk printen om de consistentie op lange termijn van de HL-L2350DW. Uit mijn analyse bleek dat de specificaties van Brother precies op schema liggen wat betreft afdruksnelheid, betrouwbaarheid en tonergebruik.

Brother zegt dat de HL-L2350DW in staat is tot 32 pagina's per minuut af te drukken; mijn ervaring toonde aan dat dit precies het geval was, twee vellen geven of nemen, afhankelijk van hoe zwaar ze waren (meer woorden / afbeeldingen betekende iets langere afdruktijden). Zelfs dubbelzijdig afdrukken bleek snel te gaan, hoewel de paginasnelheid per minuut duidelijk met iets meer dan de helft werd verlaagd. Het tonerverbruik is moeilijk precies te meten, maar op basis van het aantal pagina's dat ik heb afgedrukt in vergelijking met de gemiddelde levensverwachting, leek het resterende percentage van de tonerlevensduur precies op schema. Het is ook vermeldenswaard dat ik geen enkele storing heb ondervonden tijdens de meer dan 500 afgedrukte pagina's, zelfs niet met het minder dan premium gerecyclede papier dat ik gebruikte.

Image
Image

Connectiviteit bleek vlekkeloos met mijn wifi-thuisnetwerk. Afdrukken werkte goed op mijn macOS- en Windows-computers en Android- en iOS-apparaten, met respectievelijk Google Cloud Print en AirPrint. Over het algemeen bewees de HL-L2350DW dat hij alles is waarvoor hij wordt geadverteerd.

Bottom Line

De Brother HL-L2450DW heeft een aantal stuurprogramma's die u kunt downloaden, maar strikt genomen is dit niet nodig. In de meeste gevallen zou uw computer de schijven automatisch voor u moeten kunnen lokaliseren en downloaden. Dat gold zowel voor mijn MacBook Pro als voor mijn pc met Windows 10.

Prijs: waar voor je geld

De Brother HL-L2350DW is te koop voor $ 110-120. Dit plaatst het aan de budgetkant van monochrome laserprinters, maar laat je niet voor de gek houden door de prijs. Zoals ik hierboven heb opgemerkt, steekt deze printer ver boven zijn prijs uit, zelfs zonder rekening te houden met de efficiënte prijs per pagina met de tonercartridge.

Als eenvoudige zwart-witafdrukken alles zijn wat u nodig hebt, is de HL-2350DW een printer die u voor het leven kunt kopen.

Brother HL-L2350DW vs. HP LaserJet Pro M102w

De markt voor monochrome laserprinters is meestal gericht op alles-in-één-modellen, maar er zijn nog een paar andere aanbiedingen die het bekijken waard zijn als de HL-L235DW uw interesse wekt. De meest opvallende is HP's LaserJet Pro M102w (zie op Amazon).

De LaserJet Pro M102w is te koop voor ongeveer $ 120, waardoor hij ongeveer dezelfde prijs heeft als de Brother-printer. Andere kenmerken zijn bekabelde/draadloze connectiviteit, de mogelijkheid om tot 23 pagina's per minuut af te drukken, een papierlade voor 150 vel, een LED-scherm om door het menu te navigeren en draadloos printen vanaf mobiele apparaten. Al met al is het een solide printer, maar de HL-L235DW wint nog steeds in bijna elke categorie, waardoor het de beste keuze is, tenzij je de voorkeur geeft aan de esthetiek van de LaserJet Pro M102w.

Een van de beste waarden onder Brother-printers

Simpel gezegd, u zult geen betere waarde vinden dan de HL-L2350DW onder de printers van Brother. Dat gezegd hebbende, de hele line-up zijn tanks die pagina na pagina zullen blijven schoppen. Als u een all-in-one nodig hebt die ook kan scannen en kopiëren, dan is dit niet de printer voor u, maar als u alleen standaard zwart-witafdrukken nodig heeft, is de HL-2350DW een koop-voor- leven printer.

Specs

  • Productnaam HL-L2350DW
  • Product Merk Brother
  • Prijs $120.00
  • Productafmetingen 14 x 14,2 x 7,2 inch.
  • Kleur Grijs
  • Afdruksnelheid Tot 32 ppm (letter)
  • Afdrukresolutie 600dpi
  • Ladecapaciteit 250 vel

Aanbevolen: