Hoe de Off Facebook Activity Tool te gebruiken om uw privacy te beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe de Off Facebook Activity Tool te gebruiken om uw privacy te beschermen
Hoe de Off Facebook Activity Tool te gebruiken om uw privacy te beschermen
Anonim

Wat te weten

  • Browser: Selecteer pijl omlaag in de rechterbovenhoek > Instellingen > Uw Facebook-info > Activiteit buiten Facebook > beheren.
  • App: Selecteer menu pictogram > Instellingen en privacy > Instellingen >Activiteit buiten Facebook > beheren.
  • Tip: Selecteer Geschiedenis wissen om alle activiteitengeschiedenis buiten Facebook te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe u uw activiteiten buiten Facebook kunt bekijken en beheren in zowel een webbrowser als de mobiele app. Als je het idee van apps en sites die je informatie delen niet leuk vindt, kun je beperken welke gegevens met het platform worden gedeeld in je Facebook-accountinstellingen.

Hoe u uw activiteit buiten Facebook kunt bekijken en beheren

De volgende instructies worden gegeven voor zowel Facebook.com als de mobiele Facebook-app, maar schermafbeeldingen zijn alleen beschikbaar voor Facebook.com.

  1. Selecteer op Facebook.com de pijl omlaag in de rechterbovenhoek, gevolgd door Instellingen in de vervolgkeuzelijst.

    Selecteer in de app het menupictogram in het onderste (iOS) of bovenste (Android) menu en scroll naar beneden op het volgende tabblad om Instellingen & Privacy > Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer op Facebook.com Uw Facebook-informatie in het linker verticale menu.
  3. Selecteer op zowel Facebook.com als de app Activiteit buiten Facebook.

    Image
    Image
  4. Om de apps en websites van derden te bekijken die uw activiteiten buiten Facebook delen met Facebook, selecteert u de verzameling app- en websitelogo's bovenaan.

    Je kunt ook Je activiteit buiten Facebook beheren selecteren onder Wat je kunt doen, waarmee je naar dezelfde plek gaat.

    Image
    Image

    Je wordt gevraagd je Facebook-wachtwoord in te voeren om door te gaan.

  5. Je kunt vervolgens elke afzonderlijke app of website selecteren om meer te weten te komen, inclusief hoeveel interacties je ermee hebt gehad, wat Facebook met je gegevens doet en een paar acties die je kunt ondernemen.

    Image
    Image

    Selecteer X interactions > Activiteitsdetails downloaden om een download van uw activiteit van deze specifieke app/website aan te vragen. Je kunt ook Toekomstige activiteit uitschakelen selecteren in [naam app/website] zodat er geen verdere informatie wordt gedeeld met Facebook.

  6. Als je je hele geschiedenis buiten Facebook van alle apps en websites tegelijk wilt wissen, kun je dat doen op Facebook.com door de knop Geschiedenis wissen te selecteren bovenaan.

    Image
    Image
  7. Als je meer wilt doen met je activiteiten buiten Facebook, kijk dan in de rechterbovenhoek op Facebook.com voor Meer opties of selecteer de drie stippenin de rechterbovenhoek van de mobiele app om een lijst te zien.

    U kunt selecteren:

    • Toegang tot uw informatie: bekijk uw Facebook-informatie en informatie over u per categorie met een optie om deze te downloaden.
    • Download uw informatie: verzoek om een bestand met uw Facebook-informatie te downloaden vanaf een gespecificeerd datumbereik.
    • Toekomstige activiteit beheren: schakel je toekomstige instelling voor Facebook-activiteit uit voor alle apps en websites of bekijk de afzonderlijke apps en websites waarvan je de activiteit hebt uitgeschakeld.

Zorg ervoor dat je deze essentiële Facebook-privacyinstellingen hebt ingeschakeld en leer hoe je eenvoudig je Facebook-privacyinstellingen kunt testen, zodat je zeker weet dat je veilig bent.

Wat is activiteit buiten Facebook?

Off-Facebook-activiteit wordt beschouwd als elke interactie die je hebt met een website of app (iets favoriet maken, reageren, winkelen, een quiz doen, een game spelen, enz.) die met Facebook kan worden gedeeld. Met deze informatie kan Facebook vervolgens advertenties weergeven op basis van de activiteiten die het over u heeft geleerd.

Stel bijvoorbeeld dat je een blender koopt op de website van een winkelier. Omdat de winkelier de zakelijke tools van Facebook gebruikt, deelt hij de informatie over jou en je aankoop met Facebook.

Facebook weet nu welke winkelwebsite je hebt bezocht en dat je daar een blender hebt gekocht. Terwijl u door uw Facebook bladert, ziet u mogelijk advertenties met aanbiedingen voor kookgerei, bestek, keukenapparatuur en andere gerelateerde producten.

Facebook toont u niet alleen meer gerichte Facebook-advertenties, maar gebruikt ook uw activiteiten buiten Facebook om u te helpen relevantere groepen, evenementen, marktplaatsitems, bedrijven en merken te ontdekken.

Aanbevolen: