Een schone installatie van Snow Leopard OS X 10.6 uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een schone installatie van Snow Leopard OS X 10.6 uitvoeren
Een schone installatie van Snow Leopard OS X 10.6 uitvoeren
Anonim

Wat te weten

  • Plaats de installatie-dvd van Snow Leopard. Dubbelklik op Install OS X > Utilities. Start de Mac opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd en start op vanaf de dvd.
  • Na opnieuw opstarten: Selecteer taal en Hulpprogramma's. Selecteer in de Apple-menubalk Hulpprogramma's > Schijfhulpprogramma's > Format. Als u klaar bent, kiest u Sluiten.
  • Volg de basisinstallatie-instructies van Snow Leopard om de installatie te voltooien.

Dit artikel legt uit hoe je een schone installatie van Snow Leopard OS X 10.6 op een Mac uitvoert. Het bevat informatie over het opstarten van de Mac vanaf de installatie-dvd van Snow Leopard, het wissen van de harde schijf op de Mac en het installeren van Snow Leopard op de gewiste schijf.

Een schone installatie van Snow Leopard uitvoeren

Snow Leopard OS X 10.6 was de eerste versie die toegang gaf tot de Mac App Store. Het was de enige manier voor iedereen met een oude Mac om te upgraden naar nieuwere Mac-besturingssystemen.

Dit proces omvat drie stappen:

  • Opstarten vanaf de Snow Leopard installatie-dvd.
  • Wis de harde schijf.
  • Installeer Snow Leopard op de gewiste harde schijf.
Image
Image

Opstarten vanaf de Snow Leopard-dvd installeren

Zo start u op vanaf de installatie-dvd van Snow Leopard:

  1. Plaats de Snow Leopard-installatie-dvd in het optische station van de Mac.
  2. Zodra de Snow Leopard-dvd op het bureaublad is geïnstalleerd, wordt het venster Mac OS X installatie-dvd geopend. Als dit niet het geval is, dubbelklikt u op het pictogram DVD op het bureaublad.
  3. Dubbelklik in het venster Mac OS X Install DVD op het pictogram Install Mac OS X.

  4. Het venster Install Mac OS X wordt geopend en biedt u twee opties. U kunt doorgaan met een standaard upgrade-installatie of de hulpprogramma's gebruiken die op de installatie-dvd staan. Klik op de Hulpprogramma's knop.
  5. Het Snow Leopard-installatieprogramma informeert u dat, om de meegeleverde hulpprogramma's te gebruiken, u de Mac opnieuw moet opstarten en vanaf de dvd moet opstarten. Klik op Herstart.

Wis de harde schijf

Voor deze stap gebruik je Schijfhulpprogramma van het Snow Leopard-installatieprogramma. Hier is hoe:

  1. Nadat je de Mac opnieuw hebt opgestart, vraagt het Snow Leopard-installatieprogramma welke taal je als hoofdtaal wilt gebruiken. Maak uw keuze en klik op de rechterpijltoets.
  2. Het scherm Install Mac OS X wordt weergegeven. Klik op de Hulpprogramma's knop.
  3. Selecteer in de Apple-menubalk Utlities > Schijfhulpprogramma's.

  4. Schijfhulpprogramma's wordt gestart. Selecteer Een harde schijf formatteren.

    Zorg ervoor dat u eerst een back-up maakt van al uw gegevens.

  5. Als u klaar bent met het gebruik van Schijfhulpprogramma, selecteert u Quit in het menu Schijfhulpprogramma. U keert terug naar het Snow Leopard-installatieprogramma om door te gaan met de installatie.

Voltooi de Snow Leopard-installatie

Volg de basisinstallatie-instructies van Snow Leopard om de installatie te voltooien. U hebt nu een schone installatie van Snow Leopard met een methode die de optie Wissen en installeren nabootst die beschikbaar was in eerdere versies van OS X.

Toegang tot de Mac App Store

De Mac App Store maakte geen deel uit van de originele versie van Snow Leopard, maar is toegevoegd in OS X 10.6.6. Om toegang te krijgen tot de winkel, moet u mogelijk uw systeemsoftware bijwerken. Selecteer Software-update in het Apple-menu.

Apple stopte in 2014 met de ondersteuning van Snow Leopard OS X 10.6 en heeft sindsdien tien nieuwere versies van OS X en daarna macOS uitgebracht. Dit artikel is hier gearchiveerd voor het nageslacht.

Aanbevolen: