3 manieren om een scrollende screenshot op iPhone te maken

Inhoudsopgave:

3 manieren om een scrollende screenshot op iPhone te maken
3 manieren om een scrollende screenshot op iPhone te maken
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Volume omhoog + Power voor screenshot > tik op voorbeeldminiatuur > tik op Volledige pagina > tik op Klaar > sla screenshot op.

  • Gebruik Assistive Touch, Back Tap, of Siri voor screenshot > tik op voorbeeldminiatuur > tik op Volledige pagina > tik op Gereed > opslaan.
  • Vind opgeslagen scrollende screenshots in de Files app.

Dit artikel legt drie manieren uit waarop je een scrollende schermafbeelding op je iPhone kunt maken, zonder afhankelijk te zijn van apps van derden.

Hoe maak je een scrollende screenshot op een iPhone

In tegenstelling tot een gewone iPhone-screenshot (Volume Up + Power-knop) die alleen precies pakt wat op het scherm van je telefoon wordt weergegeven, scrollende screenshots ga buiten de grenzen. Zie het als een panoramafoto, maar dan voor een screenshot. Op het moment van schrijven werkt deze functie alleen met schermafbeeldingen die zijn gemaakt in de Safari-webbrowser.

Je hebt de Files-app van Apple nodig om scrollende schermafbeeldingen op te slaan, die worden opgeslagen als een PDF.

  1. Druk tegelijkertijd op de Volume omhoog en Power knoppen van je iPhone (zoals een gewone schermafbeelding).
  2. Tik op het screenshotvoorbeeld dat in de linkerbenedenhoek van het scherm verschijnt.
  3. Tik op het tabblad Volledige pagina bovenaan het scherm, onder de bewerkingspictogrammen.
  4. Aan de rechterkant zie je een weergave van de hele pagina. Er zijn piepkleine handgrepen aan de boven- en onderkant van de kleine voorstelling. Je kunt deze slepen om het deel van de pagina vast te leggen dat je nodig hebt.
  5. Tik op Gereed in de linkerbovenhoek om te voltooien en vervolgens Save PDF to Files (of Save All naar Files als er meer dan één screenshot is gemaakt). Of tik op het Share-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en tik vervolgens op Save to Files.

    Image
    Image

    Als je de schermafbeelding meteen wilt delen, tik je op de deelknop in de rechterbovenhoek (vak met een pijl die naar boven wijst) en deel je het bestand via Berichten, e-mail, enz. Volg daarna de rest van de bovenstaande aanwijzingen.

  6. Selecteer desgevraagd een locatie op je iPhone (of iCloud Drive als je die gebruikt) en tik op Opslaan in de rechterbovenhoek van het scherm.
  7. Je kunt je opgeslagen scrollende screenshot vinden door de Files app te openen, die zou moeten verschijnen in de Recents categorie.

    Image
    Image

Wilt u een schonere schermafbeelding van een webpagina? Gebruik de leesmodus om advertenties te verwijderen en maak vervolgens het scrollende screenshot.

AssistiveTouch kan ook een scrollende screenshot maken

Je kunt ook een scrollende screenshot maken met de ingebouwde toegankelijkheidsfunctie van de iPhone: AssistiveTouch.

Om een screenshot te maken met AssistiveTouch, moet je de functie hebben ingesteld in Settings > Toegankelijkheid >Touch > AssistiveTouch.

  1. Gebruik je ingestelde AssistiveTouch-opdracht om een screenshot te maken van een webpagina of groot document.
  2. Als je het hebt ingesteld, kun je Back Tap gebruiken om in plaats daarvan een screenshot te maken.
  3. Zodra een screenshot is gemaakt, tikt u op de voorbeeldminiatuur die in de linkerbenedenhoek van het scherm verschijnt.
  4. Tik op de Volledige pagina tab in de rechterbovenhoek van het scherm om te zien hoe het scrollende screenshot eruit zal zien.

    Image
    Image
  5. Tik op Gereed in de linkerbovenhoek van het scherm om te voltooien en tik vervolgens op Save PDF to Files (ofSave All to Files als er meer dan één screenshot is gemaakt) om te bevestigen.
  6. Selecteer een locatie om je scrollende screenshot op te slaan. Je kunt de Files app gebruiken om het te bekijken zodra het is opgeslagen.

    Image
    Image

Hé Siri, maak een screenshot

Siri is ook altijd in de buurt om te helpen. Zeg gewoon "Hé Siri, maak een screenshot", en de digitale assistent doet de rest. U moet dan de schermafbeelding gebruiken zoals in het eerste gedeelte om de hele pagina vast te leggen.

FAQ

    Hoe zet ik de dubbeltik-screenshot op een iPhone uit?

    Dubbeltikken om een screenshot te maken is een toegankelijkheidsinstelling, dus daar ga je heen om het te deactiveren. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Touch > Terug Tik, en stel vervolgens de Double Tap en Triple Tap opties in op None U kunt ze ook overschakelen naar iets anders dan een screenshot.

    Hoe maak ik een screenshot van een video op een iPhone?

    Gebruik de schermopnamefunctie van de iPhone om een video vast te leggen die op je iPhone wordt afgespeeld. Ga eerst naar Instellingen > Control Center en tik op het plusteken naast Schermopname als het nog niet actief is. Activeer vervolgens Schermopname vanuit uw Control Center; het pictogram is twee concentrische cirkels. Ga terug naar het Control Center om de opname te stoppen; de video wordt opgeslagen in je Foto's-app.

Aanbevolen: