Bestanden kopiëren van een iPad naar een Mac of pc

Inhoudsopgave:

Bestanden kopiëren van een iPad naar een Mac of pc
Bestanden kopiëren van een iPad naar een Mac of pc
Anonim

Wat te weten

  • AirDrop: Open Finder op een Mac of pc en kies AirDrop. Ga op iOS naar bestand. Kies Share > AirDrop > [apparaat]. Bestand openen op Mac/pc.
  • Lightning: selecteer je iOS-apparaat in iTunes. Ga naar Instellingen > Bestandsdeling. Markeer het bestand, sla het op naar de bestemming en kies vervolgens Sync.
  • Cloud: navigeer op uw iOS-apparaat naar het bestand en selecteer Share. Selecteer Opslaan in Dropbox of Opslaan in bestanden (iCloud, andere cloudservice).

Met Apple AirDrop of een andere cloudservice kun je draadloos bestanden overbrengen tussen compatibele apparaten, inclusief van een iOS-apparaat naar een Mac of pc en vice versa. Hier geven we instructies voor drie scenario's: hoe bestanden van een iPad naar een Mac te verplaatsen met AirDrop, hoe bestanden van een iPad naar een pc te verplaatsen met behulp van een Lightning-connector en hoe bestanden over te zetten van een iPad naar een pc met een cloudopslagservice.

Bestanden overbrengen van een iPad naar een Mac met AirDrop

Als je een Mac hebt, kun je bestanden uitwisselen tussen je iPad en je computer zonder dat je een kabel of cloudopslag nodig hebt. AirDrop is ontworpen voor het draadloos delen van bestanden, maar het proces kan een beetje kieskeurig zijn.

Zo gebruik je AirDrop op een Mac-apparaat:

Zorg ervoor dat de Bluetooth-functie op uw iOS-apparaat is ingeschakeld en dat deze zich binnen een straal van een paar meter van uw Mac-apparaat bevindt.

Image
Image
  1. Op je Mac-apparaat, open een nieuw Finder-venster en selecteer AirDrop. Hierdoor wordt AirDrop ingeschakeld en kan de Mac bestanden overbrengen naar een iPad of iPhone in de buurt of kunnen worden gevonden door andere apparaten.

    Image
    Image
  2. AirDrop zoekt naar compatibele apparaten in de buurt.

    U kunt de vindbaarheid van uw apparaat beperken door No One, Contacts Only of Everyone te selecterenuit het Laat me worden ontdekt door: vervolgkeuzemenu.

  3. Navigeer op uw iPad of iOS-apparaat naar het bestand of de inhoud die u wilt delen en selecteer de Share knop > AirDrop.

    Image
    Image
  4. Selecteer het pictogram dat de pc of het Mac-apparaat vertegenwoordigt waarnaar u het bestand wilt verzenden.

    Image
    Image
  5. In het Finder-venster van uw Mac-apparaat verschijnt een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd of u Openen met Pages, iTunes U wilt , Bestanden, Scriptable, Drive, of Cancel.

    Accept & Open zal het bestand onmiddellijk downloaden en openen op je Mac-apparaat. Accepteren zal het bestand downloaden naar uw map Downloads.

    Image
    Image

Je kunt ook bestanden overzetten van je Mac naar je iOS-apparaat door bestanden te klikken en te slepen naar het pictogram dat je iOS-apparaat vertegenwoordigt in het Finder AirDrop-venster. U wordt gevraagd om het bestand te Accepteren of Weigeren. U moet ook een app selecteren waarmee u het bestand wilt openen.

Bestanden overzetten van een iPad naar een pc met behulp van een Lightning-connector

Als je een Windows-pc hebt of als je problemen hebt met de Mac AirDrop-methode, kun je bestanden overzetten met de Lightning (30-pins) connector die bij je iPad is geleverd.

Om bestanden over te zetten met behulp van een Lightning-connector, hebt u de nieuwste versie van iTunes op uw pc nodig. Als u niet de nieuwste versie hebt geïnstalleerd, wordt u gevraagd bij te werken wanneer u iTunes start.

  1. Open iTunes en selecteer het iPhone of iPad pictogram naast de Music drop- omlaag menu.

    Mogelijk wordt u op uw iOS-apparaat gevraagd of u de pc wilt "vertrouwen" zodra iTunes is geladen. U moet de pc vertrouwen om bestanden over te zetten.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het menu Instellingen aan de linkerkant Bestandsdeling.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar de bestanden die u naar uw pc wilt overbrengen door te selecteren in het deelvenster Apps aan de linkerkant. Zodra u het bestand hebt gevonden, selecteert u het om het te markeren onder het documentvenster aan de rechterkant.

    Je kunt alleen bestanden delen van en naar de apps die hier worden vermeld. Als de bestanden niet toegankelijk zijn via een van deze apps, kunnen ze niet worden gedeeld via iTunes.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden en selecteer Opslaan.

    Image
    Image
  5. Kies een bestemming voor de bestanden op uw pc en selecteer vervolgens Select Folder.

    Image
    Image
  6. Selecteer Sync.

    Image
    Image

Je kunt ook bestanden overzetten van je pc naar je iOS-apparaat door naar de bestanden te navigeren met behulp van een Finder-venster en vervolgens op de bestanden te klikken en ze naar het Documenten-paneel te slepen.

Bestanden overbrengen van een iPad naar een pc met behulp van cloudopslag

Als de app kopiëren via iTunes niet ondersteunt, moet je een cloudopslagservice gebruiken, zoals Dropbox, iCloud of Google Drive. Dit is een eenvoudigere oplossing dan het gebruik van een Lightning-kabel.

U moet de service echter eerst op uw pc en op uw iPad instellen voordat u deze kunt gebruiken om bestanden over te zetten. Hiervoor moet u mogelijk Google Keep downloaden of Dropbox toevoegen aan de app Bestanden van uw iPad.

  1. Navigeer op uw iOS-apparaat naar het bestand dat u wilt overzetten en selecteer de Share-knop.

    Image
    Image
  2. Selecteer de juiste bestemming. Sommige bestanden bevatten de optie Opslaan in Dropbox, als je ze wilt delen met Dropbox. In andere gevallen moet u mogelijk Save to Files selecteren, zodat u kunt kiezen uit een aantal lokale en cloudopslagopties.

Methoden en menu-opties variëren, maar de optie voor cloudopslag is bijna altijd toegankelijk via het Share-menu.

In sommige gevallen kun je bestanden overzetten van een cloudopslagapparaat naar je iOS-apparaten door ze te synchroniseren. Met Dropbox hoef je bijvoorbeeld alleen het bestand naar je desktop of cloud-gesynchroniseerde Dropbox-map te kopiëren en vervolgens diezelfde map op je iOS-apparaat te openen.

Aanbevolen: