Linksys E900 (N300) standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys E900 (N300) standaard wachtwoord
Linksys E900 (N300) standaard wachtwoord
Anonim

Het standaardwachtwoord voor alle Linksys E900-routers is admin Dit wachtwoord is hoofdlettergevoelig, zoals bij de meeste wachtwoorden. Sommige routers vereisen geen gebruikersnaam bij het inloggen met de standaardgegevens, maar op de E900 is dit admin, hetzelfde als het wachtwoord. Het standaard IP-adres van deze router is hetzelfde als de meeste Linksys-routers: 192.168.1.1

Image
Image

Het modelnummer van het apparaat is E900, maar wordt vaak op de markt gebracht als de Linksys N300-router. Er is maar één hardwareversie van deze router, dus alle E900-routers gebruiken dezelfde informatie.

Help! Het standaardwachtwoord van de E900 werkt niet

Als de standaard gebruikersnaam of het standaard wachtwoord voor uw Linksys E900-router niet werkt, betekent dit dat ze zijn gewijzigd nadat de router is ingesteld. Als u de standaardinformatie wijzigt, is het gemakkelijker om het nieuwe wachtwoord te vergeten!

Om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van de Linksys E900-router te herstellen, reset de router naar de fabrieksinstellingen:

Een router resetten is niet hetzelfde als een router opnieuw opstarten. Resetten verwijdert aangepaste software-instellingen (zoals het wachtwoord en Wi-Fi-informatie) en zet de router terug naar de fabrieksinstellingen. Herstarten sluit het gewoon af en zet het weer aan.

  1. Sluit de router aan en zet de stroom aan.
  2. Draai het om op zijn bovenkant zodat je toegang hebt tot de onderkant.
  3. Houd met een paperclip of ander klein en scherp voorwerp de Reset-knop 5 tot 10 seconden ingedrukt (deze is toegankelijk via een klein gaatje aan de onderkant van de router). Gedurende deze tijd knipperen de Ethernet-poorten aan de achterkant tegelijkertijd.
  4. Wacht 30 seconden na het resetten van de Linksys E900-router om de software de tijd te geven om te resetten.
  5. Verwijder de voedingskabel uit de voedingspoort aan de achterkant van de router, wacht 10 tot 15 seconden en sluit de kabel vervolgens aan op de router.
  6. Wacht 30 seconden om de router de tijd te geven om volledig opnieuw op te starten.
  7. Zorg ervoor dat de netwerkkabels nog steeds aan de achterkant zijn bevestigd en draai het dan om naar de normale positie.
  8. Als de instellingen zijn hersteld, gebruikt u het https://192.168.1.1 standaard IP-adres en de admin gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de configuratie-instellingen.

  9. Wijzig het routerwachtwoord en de gebruikersnaam om de beveiliging van de router te vergroten. Sla deze nieuwe informatie op in een gratis wachtwoordbeheerder zodat deze gemakkelijk te vinden is.

Zie pagina 61 van de Linksys E900-handleiding (gelinkt onderaan deze pagina) om te leren hoe u een back-up kunt maken van de aangepaste configuraties van de router en deze kunt herstellen. Maak een back-up van de draadloze netwerkinstellingen, DNS-serverinstellingen en andere instellingen voor het geval de router in de toekomst opnieuw moet worden ingesteld.

Bottom Line

Je moet het IP-adres van de router weten voordat je erop kunt inloggen, maar als het IP-adres is gewijzigd in iets anders, dan zal het gebruik van het standaard https://192.168.1.1-adres niet werken. Om het IP-adres van de Linksys E900 te vinden zonder de router opnieuw in te stellen, moet u de standaardgateway kennen van een computer die op de router is aangesloten.

Linksys E900 Firmware & Manual Download Links

De Linksys-website heeft de E900-handleiding, die alle details over deze router geeft, inclusief de informatie van hierboven. Daar vindt u ook de meest up-to-date firmwareversie en Linksys Connect Setup-software.

De handleiding is een pdf-bestand, dus je hebt een pdf-lezer nodig om hem te openen.

Aanbevolen: