Hoe de opslagmanager van Android te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de opslagmanager van Android te gebruiken
Hoe de opslagmanager van Android te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Opslag. Schakel Smart Storage in om automatisch oude foto's en video's te verwijderen wanneer de telefoon weinig ruimte heeft.
  • Tik op een app en wis het cachegeheugen of de gegevens (bestanden, instellingen en accounts) om problemen op te lossen met een app die werkt.
  • Tik op Ruimte vrijmaken om de bestanden per categorie weer te geven. Selecteer alle items die u wilt verwijderen en tik op Maak X GB. vrij

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de telefoonopslag op uw Android-apparaat opruimt met behulp van de ingebouwde opslagmanager in Instellingen. Deze informatie is van toepassing op Android-apparaten gemaakt door Samsung, Google, Huawei, Xiaomi en meer.

Hoe maak je ruimte vrij met de Storage Manager

Wanneer u ruimte vrijmaakt op uw Android-apparaat, heeft de telefoon meer ruimte voor nieuwe apps, foto's, video's en muziek, en vaak snellere prestaties. Wanneer een telefoon bijna vol is, heeft deze de neiging traag te worden. Android verwijst naar deze functie als opslag, maar bestandsbeheer is wat het doet.

  1. Ga naar Instellingen om toegang te krijgen tot uw bestanden. De sectie Opslag geeft weer hoeveel ruimte er beschikbaar is: X% gebruikt - X GB gratis.
  2. Tik op Opslag.

    Image
    Image
  3. Je ziet een lijst met alles op je telefoon, in categorieën zoals muziek en audio, games, bestanden en systeem (bestanden moeten je besturingssysteem draaien). U kunt bovenaan Smart Storage inschakelen, waarmee oude foto's en video's automatisch worden verwijderd wanneer de telefoon bijna geen ruimte meer heeft.

  4. Tik op een categorie om de bijbehorende apps te bekijken.

    Image
    Image
  5. Tik op een app en wis het cachegeheugen of wis gegevens (bestanden, instellingen en accounts). Deze acties kunnen vaak problemen oplossen met een app die acteert.
  6. Ga terug naar Opslag instellingen.
  7. Tik op Ruimte vrijmaken om bestanden weer te geven op categorie: Back-up van foto's en video's, Downloadsen Niet vaak gebruikte apps , samen met hoeveel gigabytes elk gebruikt.

    Image
    Image
  8. De Back-up van foto's en video's optie is alles of niets; u kunt geen specifieke bestanden selecteren.
  9. Tik op Downloads om een lijst met pdf's en andere documenten te zien.
  10. Onder Niet vaak gebruikte apps staat een lijst met apps, geordend op hoe recent je ze hebt geopend.

    Image
    Image
  11. Selecteer alle items die je wilt verwijderen en tik op Maak X GB vrij. U krijgt een pop-upbericht ter bevestiging waarin wordt aangeboden Smart Storage in te schakelen als dit nog niet is ingeschakeld.
  12. Als u een ongewenste app wilt verwijderen, gaat u naar de Google Play Store, tikt u op Mijn apps, selecteert u de app en tikt u op Verwijderen.

    Een andere methode is om ongewenste apps van de app-lade naar het prullenbakpictogram te slepen dat verschijnt wanneer je een app ingedrukt houdt.

    Je kunt niet veel vooraf geladen apps, ook wel bekend als bloatware, verwijderen zonder het apparaat te rooten.

Alternatieve manieren om ruimte vrij te maken op uw Android

Een andere manier om ruimte vrij te maken op een Android-smartphone is door een back-up van uw foto's te maken in Google Foto's, dat onbeperkte cloudopslag en toegang tot uw afbeeldingen op elk apparaat biedt. Voor andere bestanden kunt u ze overzetten naar Dropbox, Google Drive of een andere cloudservice. Je kunt apps ook naar een SD-kaart verplaatsen om ruimte te besparen.

Als u toegang wilt tot Android-systeembestanden, kunt u uw smartphone rooten en een externe bestandsbeheerder installeren. Het rooten van uw smartphone is een eenvoudig proces en de risico's zijn relatief klein. De voordelen zijn onder meer de mogelijkheid om bestanden op de smartphone te beheren, bloatware te verwijderen en meer.

Als je snel wilt opruimen, zoals je op een computer zou doen, is de ingebouwde tool voldoende.

Zorg er altijd voor dat u eerst een back-up van uw gegevens maakt, voor het geval u per ongeluk iets belangrijks verwijdert.

Aanbevolen: