Hoe maak je een GIF in Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een GIF in Photoshop
Hoe maak je een GIF in Photoshop
Anonim

Wat te weten

  • Video: File > Import > Video Frames to Layers > Open video > set range > Window > Timeline > Save for Web.
  • Photo: File > Scripts > Bestanden naar stapel laden > Window > Tijdlijn > Create Frame Animation > Maak Frames.
  • Text: File > New > tekst toevoegen/aanpassen > New Layer > herhalen > Windows > Tijdlijn > Creëer frame-animatie.

Dit artikel legt uit hoe je een geanimeerde-g.webp

Een-g.webp" />

Er zijn een aantal geweldige services die GIF's voor je kunnen maken, maar als je niet online kunt gaan of gewoon de moeren en bouten van het proces erachter wilt begrijpen, leer dan hoe je een-g.webp

  1. Pak de video die je in een-g.webp
  2. Open Photoshop als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan naar File > Import > Video Frames to Layers.
  3. Zoek en selecteer de video die u wilt converteren en selecteer Open.
  4. Selecteer Van begin tot einde, als u de hele video wilt converteren, of gebruik de schuifregelaars voor Alleen geselecteerd bereik om definieer een deel van de video die je wilt importeren.
  5. Als je tevreden bent met je keuze, selecteer je OK.

    Dit proces kan lang duren als je een lange video probeert te converteren of als je computer aan de trage kant is. We raden aan om niet meer dan 20 seconden video te selecteren.

  6. Select Venster > Tijdlijn. Dit zou alle lagen als individuele frames in de tijdlijn moeten brengen.

    Als dit niet het geval is, of als u een oudere versie van Photoshop gebruikt die vereist dat het handmatig wordt uitgevoerd, selecteert u het vierregelig menu pictogram onderaan- rechts van het hoofdvenster en selecteer Make Frames from Layers.

  7. Gebruik de tijdlijn-mediaknoppen om een voorbeeld van je-g.webp

    Image
    Image
  8. Maak alle gewenste wijzigingen in de kleur, het contrast, of maak elk frame zwart-wit als je wilt, door individuele lagen te selecteren in het Layers menu.

    Je kunt meerdere frames tegelijk wijzigen door meerdere lagen te selecteren, maar zorg ervoor dat je ze niet samenvoegt als je de optie krijgt.

  9. Je kunt ook de tijd aanpassen die elk frame nodig heeft voordat het overgaat in het tijdlijnvenster. Je kunt dat instellen op wat je maar wilt voor soepelere of schokkerigere overgangen. Zorg ervoor dat er "Forever" in de linkerbenedenhoek staat als je wilt dat de-g.webp

    Als je je-g.webp

    Ctrl (of CMD) Z om je actie ongedaan te maken. Of druk op Ctrl (of CMD) + Alt+ Zom verschillende stappen ongedaan te maken.

  10. Als je tevreden bent met de-g.webp" />File > Export > Save for Web (Legacy), of druk op Ctrl (of CMD)+ Shift+ Alt+ S.
  11. Er zijn talloze mogelijke instellingen die je kunt kiezen en waarmee je kunt spelen, maar we raden het volgende aan: Stel de Preset in op en Kleuren tot 256Als je je zorgen maakt over de bestands- of fysieke grootte, gebruik dan de instellingen voor Hoogte en Breedte om de grootte van de-g.webp" />.

    Selecteer Forever in de Looping-opties als dat is wat je wilt dat de-g.webp" />.

  12. Als je tevreden bent met je instellingen, selecteer je Preview om te zien hoe de-g.webp" />Save en kies je een naam en bestemming voor je nieuwe GIF.

    Image
    Image

Maak een-g.webp" />

Als je een reeks afbeeldingen hebt die je in een-g.webp

  1. Photoshop heeft een geweldige tool om alle afbeeldingen die je wilt gebruiken te pakken en ze voor je klaar te maken. Selecteer File > Scripts > Bestanden in stapel laden.
  2. Vanaf daar selecteert u Bladeren en navigeert u naar de map waarin uw afbeeldingen zich bevinden. Selecteer de bestanden die u wilt importeren en selecteer Open. Selecteer vervolgens OK.

    Als je geen bestanden ziet, is het mogelijk dat Photoshop standaard heeft gezocht naar een ander soort bestandstype. Gebruik de selectie in de rechterbenedenhoek om All Files. te selecteren

  3. Na enkele ogenblikken zou je je nieuwe canvas moeten zien met al je afbeeldingen in afzonderlijke lagen geladen. Selecteer Venster > Tijdlijn.

    Image
    Image

    Als je wilt, kun je de poging om bronafbeeldingen automatisch uit te lijnen gebruiken om Photoshop te laten proberen alle afbeeldingen voor je op een rij te zetten. Het kan handig zijn, maar is in de meeste gevallen niet vereist.

  4. Selecteer alle nieuwe lagen. Selecteer in het tijdlijnvenster het vervolgkeuzepictogram en selecteer vervolgens Create Frame Animation.

    Als u het Lagen-venster niet kunt zien, selecteert u Window > Layers om het te openen.

  5. Selecteer het vierregelige menu pictogram in de rechterhoek van het tijdlijnvenster en selecteer Make Frames From Layers.
  6. Selecteer het play pictogram in de linkerbenedenhoek om te zien hoe je nieuwe GIF-animatie speelt. Als het lijkt alsof het omgekeerd wordt afgespeeld, selecteert u het vierregelige menu pictogram opnieuw en selecteert u vervolgens Reverse Frames.
  7. Maak eventuele aanpassingen aan elk van de afzonderlijke afbeeldingen door hun lagen aan te passen. U kunt ook de tijdsduur wijzigen dat elke afbeelding in de animatie wordt weergegeven met behulp van de genummerde bedieningselementen onder elke afbeelding in het tijdlijnvenster.
  8. Als je tevreden bent met de-g.webp

    File > Export > Save for Web (Legacy), of druk op Ctrl (of CMD)+ Shift+ Alt+ S.

  9. Stel de Preset in op en Colors op 256. Als je je zorgen maakt over de bestands- of fysieke grootte, gebruik dan de instellingen voor Hoogte en Breedte om de grootte van de-g.webp" />.

    Selecteer Forever in de Looping-opties als dat is wat je wilt dat de-g.webp" />.

  10. Als je tevreden bent met je instellingen, selecteer je Preview om te zien hoe de-g.webp" />Save en kies je een naam en bestemming voor je nieuwe GIF.

Hoe maak je een Photoshop-animatie met tekst

Als je een-g.webp

  1. Open Photoshop en selecteer File > New, kies de afmetingen die je je uiteindelijke-g.webp" />OK.
  2. Voeg tekst toe aan de afbeelding en breng de gewenste aanpassingen aan, inclusief kleur en grootte.

    Image
    Image
  3. Als u wilt dat uw-g.webp

    Ctrl (of CMD)+J om de laag te dupliceren. Als u wilt dat het volgende frame iets anders zegt, selecteert u het pictogram Nieuwe laag in het venster Lagen, de tweede van links onderaan.

    Herhaal deze stap zo vaak als je nodig hebt voor zoveel frames als je wilt.

  4. Als u tevreden bent met uw verschillende laagcreaties, selecteert u Windows > Tijdlijn en selecteert u vervolgens het vervolgkeuzepictogram in de midden en selecteer Create Frame Animation.
  5. Selecteer het vierregelige menu pictogram in de rechterhoek van het tijdlijnvenster en selecteer Make Frames From Layers.
  6. Selecteer de play knop in de linkerbenedenhoek om te zien hoe je nieuwe GIF-animatie speelt. Maak eventuele aanpassingen aan de tijden die de frames worden weergegeven met behulp van het nummer onder elk frame.

    Als je wilt dat de-g.webp

    Forever in de linkerbenedenhoek.

  7. Als je tevreden bent met de-g.webp

    File > Export > Save for Web (Legacy), of druk op Ctrl (of CMD)+ Shift+ Alt+ S.

  8. Stel de Preset in op en Colors op 256. Als je je zorgen maakt over de bestands- of fysieke grootte, gebruik dan de instellingen voor Hoogte en Breedte om de grootte van de-g.webp" />.

    Selecteer Forever in de Looping-opties als dat is wat je wilt dat de-g.webp" />.

  9. Als je tevreden bent met je instellingen, selecteer je Preview om te zien hoe de-g.webp" />Save en kies je een naam en bestemming voor je nieuwe GIF.

Aanbevolen: