De eigenaar wijzigen op een Chromebook

Inhoudsopgave:

De eigenaar wijzigen op een Chromebook
De eigenaar wijzigen op een Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Log in op uw Chromebook. Selecteer de clock op de Chromebook-plank.
  • Selecteer de Instellingen > Geavanceerd. Kies Reset in de Powerwash sectie om de harde schijf te wissen en jezelf als eigenaar te verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de eigenaar op een Chromebook kunt wijzigen door deze opnieuw in te stellen, waardoor alle bestanden op de harde schijf worden verwijderd. Het dekt ook het maken van een back-up van uw gegevens voordat u uzelf als eigenaar verwijdert. Deze informatie is van toepassing op alle Chrome OS-apparaten, ongeacht de fabrikant, inclusief Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba.

De eigenaar wijzigen op een Chromebook

U moet de eigenaar van uw Chromebook wijzigen voordat u deze verkoopt of weggeeft. Als u dat niet doet, kan de nieuwe gebruiker toegang krijgen tot uw persoonlijke bestanden of informatie.

De enige manier om de eigenaar van een Chromebook te verwijderen, is door de fabrieksinstellingen te herstellen. Uw Chromebook Powerwashen:

  1. Log in op uw Chromebook als de huidige eigenaar en selecteer de clock in de Chromebook-plank. Selecteer vervolgens het tandwiel Instellingen.

    Image
    Image
  2. Scroll naar de onderkant van de instellingenpagina en selecteer Geavanceerd.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden naar de Reset Settings sectie en selecteer Reset naast Powerwash.

    Image
    Image

    Alles op je harde schijf wordt gewist, dus sla alle bestanden die je wilt bewaren op een USB-stick of je Google Drive op.

  4. Start de computer opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd. Alle bestanden die op de harde schijf zijn opgeslagen, worden verwijderd en de Chromebook wordt in de oorspronkelijke staat hersteld.

    Wanneer de nieuwe eigenaar een account aanmaakt of inlogt op zijn Google-account, wordt hij aangewezen als de nieuwe eigenaar.

Het is ook mogelijk om uw Chromebook te Powerwashen met de sneltoets Ctrl+ Alt+ Shift + R op het inlogscherm.

Als je een school- of werkcomputer gebruikt, kun je de eigenaar mogelijk niet wijzigen. Vraag de IT-beheerder om uw Chromebook opnieuw in te stellen.

Image
Image

Wat u moet doen voordat u van eigenaar wisselt op een Chromebook

Zorg ervoor dat Chrome OS is ingesteld om te synchroniseren met uw Google-account voordat u uw Chromebook gaat powerwashen en afscheid neemt, zodat er een back-up van al uw app-gegevens in de cloud wordt gemaakt. Synchronisatie inschakelen:

  1. Log in op uw Chromebook als de huidige eigenaar en selecteer de clock in de Chromebook-plank en selecteer vervolgens het tandwiel Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Sync en Google-services in de sectie People.

    Image
    Image
  3. Selecteer Synchronisatie beheren.

    Image
    Image
  4. Kies welke instellingen je wilt synchroniseren, of selecteer Synchroniseer alles.

    Image
    Image

Zorg ervoor dat de back-up is gelukt en Powerwash vervolgens uw Chromebook. Alles dat in uw Google-account is opgeslagen, is de volgende keer dat u zich aanmeldt bij een Chrome OS-apparaat toegankelijk.

Wie is de eigenaar van een Chromebook?

Wanneer u uw Chromebook instelt, moet u een nieuw Google-account maken of inloggen met een bestaand account. Het account waarmee u zich voor het eerst aanmeldt, wordt het eigenaarsaccount of beheerdersaccount. Alleen de eigenaar heeft toegang tot bepaalde systeeminstellingen en kan andere gebruikers beheren. De eigenaar van een Chromebook kan bijvoorbeeld:

  • Browsen als gast in- en uitschakelen
  • Wi-Fi-netwerken beheren
  • Wijzig de tijdzone
  • Bekijk crashrapporten

Al uw persoonlijke bestanden en informatie zijn beschikbaar voor iedereen die toegang heeft tot uw eigenaarsaccount. Daarom is het belangrijk om een Powerwash uit te voeren voordat u uw Chromebook verkoopt.

Aanbevolen: