IPadOS 16's nieuwe multitasking herontwerp wedijvert met de Mac

Inhoudsopgave:

IPadOS 16's nieuwe multitasking herontwerp wedijvert met de Mac
IPadOS 16's nieuwe multitasking herontwerp wedijvert met de Mac
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iPadOS 16 biedt ondersteuning voor meerdere vensters en externe schermen voor de iPad.
  • Met een monitor, muis en toetsenbord wordt uw iPad een "gewone" computer.
  • De Stage Manager-functie kan vervelend zijn voor sommige Mac-gebruikers, maar geweldig voor iPad-eerste mensen.
Image
Image

Met iPadOS 16 maakt de software van de iPad eindelijk de belofte van zijn ongelooflijke hardware waar.

iPadOS 16 en iOS 16, die dit najaar verschijnen, voegen een hele reeks geweldige nieuwe functies en aanpassingen toe. Het is een waslijst van de oplossingen en verbeteringen waar nerds al jaren van dromen. Maar de grootste van al deze veranderingen is dat de iPad eindelijk de Weather-app krijgt. Een grapje - hoewel slechts een beetje. Nee, het grote nieuws hier is Stage Manager en wat Apple "Full External Display Support" noemt. Hiermee kunt u uw apps in vensters met aanpasbare grootte op het scherm van de iPad plaatsen, vervolgens aansluiten op een extern beeldscherm en gebruiken als een Mac.

"Met iPadOS 16 hebben we eindelijk een softwareverhaal om het bestaan van de M1 iPad Pro te rechtvaardigen", schrijft iPad-supergebruiker Federico Viticci op zijn Mac Stories-blog.

Windows 2022

De iPad is een ongelooflijke machine. Het draait op dezelfde M1-chip als verschillende Macs en kan vrijwel alles doen wat je maar wilt. Maar zelfs voor hardcore, oude iPad-"power-users" kan het soms frustrerend zijn om simpele dingen gedaan te krijgen. U kunt bijvoorbeeld afbeeldingen, tekst en bestanden tussen apps slepen en neerzetten, maar het probleem is eigenlijk om tussen die apps te schakelen om dit te doen. Apple heeft verschillende methoden geprobeerd om deze beperking te omzeilen, maar heeft tot nu toe de beste genegeerd, een die Apple al in 1984 met de Mac heeft uitgevonden. App-vensters.

Stage Manager laat je tot vier vensters op het scherm tegelijk gebruiken, en je kunt ze verkleinen en verplaatsen (deze functie is alleen beschikbaar op M1-gebaseerde iPad Pro's). Het is geen volledig vrije omgeving zoals de Mac. In plaats daarvan kan er slechts één venster tegelijk op de voorgrond staan, terwijl de andere er automatisch achter worden geschoven. Om eerlijk te zijn, het ziet er een beetje vervelend uit, maar het ziet er ook uit als de beste kans die iPad-gebruikers ooit hebben gehad om het soort inter-app-taken uit te voeren die gewoon zoveel gemakkelijker zijn op de Mac.

En het wordt nog wilder als je een extern beeldscherm aansluit. Vervolgens kan het nieuwe scherm, net als de Mac, worden gebruikt als een onafhankelijke monitor en kun je een muis gebruiken om nog eens vier vensters rond te slepen. Je zou een app op het scherm van de iPad kunnen hebben om met Apple Pencil te tekenen en dan een Keynote-presentatie op het grote scherm, waarin je de tekening kunt slepen en neerzetten.

Bovenkanten, nadelen

Het idee is dat we de meeste voordelen krijgen van overlappende, aanpasbare vensters, maar zonder de verwarring die bijna onvermijdelijk is met een volledig vrijgevormd venstersysteem. Niet iedereen vindt het echter leuk.

"Ik zou in geen miljoen jaar Stage Manager op Mac of iPad gebruiken", vertelde Graham Bower, iPad-gebruiker en grafisch ontwerper, aan Lifewire via DM. "Ik heb eerlijk gezegd geen idee waarom ze niet gewoon het Dock hebben gebruikt. Nu hebben we twee docks. Geweldig."

Het gevaar voor Apple is dat mensen er nu voor kiezen om bij hun M1 iPads te blijven in plaats van te upgraden naar de Mac. Aan de andere kant zou dit veel mensen kunnen verleiden tot de iPad die voorheen niet geïnteresseerd waren. Maar voor iedereen is dit een belangrijke update.

Image
Image

"Ik denk dat de Mac-verkoop dit jaar niet veel zal worden beïnvloed door de nieuwe iPadOS-functies. Er zijn nog steeds enkele workflows die beter kunnen worden opgelost op Macs. Naar mijn mening zouden mensen liever overwegen een iPad te kopen als secundair apparaat om onderweg basis- en tussentijdse taken uit te voeren en de Mac over te laten voor geavanceerde/kantoortaken, " Serhii Popov, Software Engineer bij Setapp door MacPaw.

Apple heeft eindelijk functies geleverd die de krachtige M1-chip waardig zijn, en heeft aangegeven dat het beseft dat veel mensen de iPad gebruiken voor serieus complexe taken. En je iPad kunnen docken en gebruiken als een computer met een scherm, muis en toetsenbord is gewoon enorm.

Uiteindelijk is dit echter een zeer welkome update en biedt het eindelijk een goede reden om te upgraden naar een M1 iPad. Als je het leuk vindt hoe dingen nu op je iPad werken, dan kun je doorgaan met truckin'. Wat dat betreft is er niets verwijderd. Maar net als de iPad-hardware, die een tablet kan zijn, of een laptop kan worden met het Magic Keyboard en trackpad-hoesje, of kan werken met de Apple Pencil, kan de interface van de iPad veranderen om aan te passen aan hoe je wilt werken, van de OG single -screen-methode, tot een droom van power-users met meerdere schermen en een goed toetsenbord. Het is nogal wild spul.

Aanbevolen: