Hoe downloads op Android te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe downloads op Android te verwijderen
Hoe downloads op Android te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Open de Files app en selecteer de Downloads categorie. Tik en houd de bestanden die u wilt verwijderen vast om ze te selecteren. Tik op het Prullenbak icoon.
  • Android vraagt of je zeker weet dat je de geselecteerde bestanden wilt verwijderen. Bevestig dat u dat doet.
  • Opmerking: je kunt ook de app Bestanden gebruiken om ongewenste afbeeldingen, video's, audio en meer te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je ongewenste downloads op een Android-apparaat kunt verwijderen. Het is niet moeilijk, maar het kan lastig zijn om de bestanden te vinden als je niet weet waar je moet zoeken.

Bestanden openen en bewerken

Elk Android-apparaat heeft een specifieke app om je gedownloade of opgeslagen bestanden te beheren, maar het kan even zoeken zijn om ze te vinden, afhankelijk van je apparaat. Zo blader je door de verschillende bestanden die je hebt.

Als je bestanden op je Android-apparaat verwijdert, zijn ze permanent verdwenen, dus zorg ervoor dat je ze echt volledig wilt verwijderen voordat je deze instructies volgt.

  1. De app die u zoekt, wordt ofwel Files of My Files genoemd, afhankelijk van de leeftijd van uw apparaat. Om de Files app te vinden, opent u de App Tray op uw apparaat. Het kan zijn dat je een beetje moet zoeken. Kijk in een Tools map als je deze niet direct in de App Tray ziet

    Image
    Image
  2. In de Files app kun je door verschillende categorieën bladeren: afbeeldingen, video's, muziek, etc.

  3. Vanaf hier kun je op bestanden tikken om ze te openen of tikken en vasthouden om meerdere bestanden tegelijk te selecteren. Afhankelijk van het type bestand zijn er verschillende acties die u kunt ondernemen als u meerdere bestanden heeft geselecteerd.
  4. Let vooral op de Documents sectie. Als je pdf's hebt gedownload - kaartjes voor een evenement, een restaurantmenu, enz. - vanuit een browser op je mobiele apparaat, blijven ze vaak gewoon op je telefoon staan en nemen ze ruimte in beslag.

    Downloads van uw webbrowser worden opgeslagen in uw downloadbestand, dus als u ze rechtstreeks uit het bestand verwijdert, hoeft u ze niet uit uw browser te verwijderen. Als u dat echter nog een keer wilt controleren, kunt u altijd uw webbrowser openen en naar Instellingen gaan (meestal weergegeven door een menupictogram met drie stippen of drie regels) > Downloads om ervoor te zorgen dat alle bestanden die u wilt verwijderen verdwenen zijn.

  5. Zodra je de bestanden hebt geselecteerd die je wilt verwijderen, tik je op Delete, wat meestal wordt weergegeven door een prullenbakpictogram.
  6. Mogelijk wordt u gevraagd om te bevestigen dat u de bestanden wilt verwijderen. Tik op Delete of Yes, afhankelijk van uw besturingssysteem, om de bestanden permanent te verwijderen.

Hoe u bestanden op uw Android-apparaat kunt verwijderen

Zodra je de Files app hebt gevonden, is het verwijderen van je bestanden een fluitje van een cent. Zo doe je het.

  1. Tik en houd uw vinger op het bestand dat u wilt verwijderen en selecteer vervolgens de optie Delete of het Prullenbak-pictogram dat verschijnt.

    Image
    Image
  2. U kunt meerdere bestanden selecteren om er meerdere tegelijk te verwijderen. Elk zou een vinkje moeten krijgen als je erop tikt en ingedrukt houdt - vink er een aantal aan voordat je delete selecteert om voor veel bestanden tegelijk te zorgen.

  3. Nadat je ervoor hebt gekozen om bestanden te verwijderen, wordt je gevraagd of je die bestanden echt wilt verwijderen. Ze zijn voorgoed verdwenen zodra je OK selecteert, dus zorg ervoor dat je verstandig hebt gekozen.

Gedownloade bestanden kunnen veel ruimte in beslag nemen op je Android. Als je nog nooit een extra SD-kaart hebt geïnstalleerd of ruimte aan je telefoon hebt toegevoegd, kan dat een waardevol goed zijn! Het is een goed idee om af en toe ruimte vrij te maken, zodat je meer van je favoriete apps, muziek en video's kunt downloaden.

Aanbevolen: