IOS 16 sluipt Nintendo Controller-ondersteuning in de mix

IOS 16 sluipt Nintendo Controller-ondersteuning in de mix
IOS 16 sluipt Nintendo Controller-ondersteuning in de mix
Anonim

Ondanks alle vele iOS 16-functies die in WWDC 2022 worden behandeld, lijkt het erop dat Apple er één uit de presentatie heeft weggelaten: de mogelijkheid om draadloze Nintendo-controllers aan te sluiten.

Net zoals het koppelen van een PlayStation 5 (of PS4)-controller met een Mac, is ondersteuning voor Nintendo-controllers niet nieuw voor de computers van Apple, maar tot nu toe was het niet beschikbaar voor zijn mobiele apparaten. Het blijkt echter dat compatibiliteit met Bluetooth Nintendo-controllers begraven ligt tussen de veelheid aan nieuwe functies die naar iOS 16 en iPadOS 16 komen.

Image
Image

Toen de ontwikkelaarsbèta van iOS 16 eenmaal beschikbaar was, was het slechts een kwestie van uren voordat sommigen de nieuwe functie begonnen te ontdekken. De maker van de lopende Delta-emulator en AltStore, Riles, merkte bijna onmiddellijk enthousiast op dat de nieuwe controller werd ondersteund. Screenshots gemaakt in iOS 16 laten zien dat de Switch Pro, evenals de joy-cons, nu verschijnen in het Bluetooth-koppelingsmenu.

Veel ontwikkelaars met toegang tot iOS 16 bevestigden de connectiviteit van de Nintendo-controller op veel apparaten. iPhones, iPads, Pro-controllers, meerdere joy-cons en zelfs de draadloze NES-controller die bij de miniconsole van Nintendo werd geleverd, lijken allemaal samen te werken. Vooral de joy-con-functionaliteit zorgt ervoor dat mensen zoemen, omdat je een enkele joy-con kunt gebruiken of er meteen twee kunt activeren die samen als een enkele controller zullen functioneren.

Of Apple of Nintendo grote plannen hebben voor deze nieuwe functie in iOS 16 v alt nog te bezien, maar zelfs als er niets belangrijks komt, biedt het in ieder geval meer fysieke controller-opties. Ervan uitgaande dat geen van beide bedrijven besluit om compatibiliteit af te schaffen, zou je in staat moeten zijn om je Bluetooth Nintendo-controllers te koppelen met je iPhone of iPad wanneer iOS 16 later dit jaar uitkomt.

Aanbevolen: