Wie heeft me ontvriend op Facebook?

Inhoudsopgave:

Wie heeft me ontvriend op Facebook?
Wie heeft me ontvriend op Facebook?
Anonim

Wat te weten

  • Clue 1: Controleer of je alleen hun openbare berichten kunt zien, aangegeven door een wereldbolpictogram. Persoonlijke berichten hebben een klein pictogram met twee personen.
  • Clue 2: Zoek hun naam in je vriendenlijst. Als je op hun profiel de optie Vriend toevoegen ziet, ben je momenteel geen vrienden.
  • Tip: als je denkt dat ze je per ongeluk hebben ontvriend, stuur dan een nieuw vriendschapsverzoek. Als dit niet werkt, ga dan verder en respecteer de beslissing.

Dit artikel legt uit hoe je erachter kunt komen of iemand je heeft ontvriend op Facebook. We bespreken ook wat ontvrienden betekent, mogelijke redenen voor ontvrienden en wat we nu moeten doen.

Alleen openbare berichten zien

Facebook zal je niet op de hoogte stellen als je bent ontvriend. Sommige aanwijzingen kunnen u echter helpen erachter te komen of u niet langer Facebook-vrienden met iemand bent. Ten eerste, als je alleen de openbare berichten van iemand ziet, is het mogelijk dat ze je hebben ontvriend.

Facebook-berichten hebben twee primaire privacyinstellingen: Openbaar en Vrienden. Openbare berichten hebben een klein wereldbolpictogram. Facebook-vrienden, volgers en iedereen die iemands Facebook-profielpagina tegenkomt, kunnen openbare berichten lezen.

Image
Image

Vriendenberichten tonen een klein pictogram van twee personen. Alleen mensen die officiële Facebook-vrienden zijn met de maker kunnen deze berichten lezen.

Image
Image

Als je vroeger alle berichten van iemand zag, maar nu alleen openbare berichten ziet, kan dit een teken zijn dat ze je hebben ontvriend. Dit is echter niet definitief. De persoon deelt de laatste tijd mogelijk meer openbare berichten.

Zoek in je Facebook-vriendenlijst

Om er zeker van te zijn dat iemand nog steeds een Facebook-vriend is, controleer je handmatig of ze op je Facebook-vriendenlijst staan.

  1. Navigeer naar je profielpagina op Facebook.com of in de Facebook-app.
  2. Selecteer Friends om je lijst met Facebook-vrienden te bekijken.

    Image
    Image
  3. Zoek naar de naam van de persoon via de zoekbalk. Zoek naar de naam die ze op Facebook gebruiken als deze afwijkt van hun officiële naam. Als ze niet in de zoekresultaten verschijnen, hebben ze je misschien ontvriend.

    Image
    Image

Controleer het Facebook-profiel van je vriend

Navigeer naar het Facebook-profiel van de persoon. Als je hun profiel niet ziet, hebben ze mogelijk hun Facebook-account verwijderd. Als je hun profiel ziet en de knop Vriend toevoegen is zichtbaar, dan ben je momenteel geen vrienden. Als je vermoedt dat dit per ongeluk was, stuur dan een nieuw vriendschapsverzoek.

Image
Image

Begrip ontvrienden en blokkeren

Als je iemand ontvriendt, verwijdert Facebook deze van je vriendenlijst. Je kunt de Facebook-vriendschapsrelatie op elk moment herstellen wanneer een persoon een nieuw vriendschapsverzoek stuurt en de andere persoon accepteert.

Iemand blokkeren op Facebook is een drastische actie. Als je iemand blokkeert, kunnen ze je geen berichten sturen, je openbare berichten niet zien of je profielpagina bekijken. Ze kunnen je ook geen nieuw vriendschapsverzoek sturen.

Als je vermoedt dat je bent ontvriend en je de Facebook-profielpagina van de persoon niet kunt vinden, heeft de persoon je mogelijk geblokkeerd.

Waarom ontvrienden gebruikers mensen?

Er zijn veel redenen waarom gebruikers iemand op Facebook ontvrienden. Hier zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden:

  • Een offline ruzie: als een vriendschap in de echte wereld zou eindigen, is het logisch dat deze ook online zou eindigen.
  • Negatieve berichten: mensen kunnen een gebruiker ontvrienden die ze negatief vinden of waarmee ze het politiek oneens zijn.
  • Facebook purge: Facebook-gebruikers wissen gewoonlijk hun vriendenlijst van mensen met wie ze geen contact meer hebben. Een Facebook-zuivering is een manier om een logge vriendenlijst te beheren en is meestal niet persoonlijk.
  • Ze kennen de gebruiker niet: als iemand zijn Facebook-vriendenlijst beheert en een gebruiker tegenkomt die ze niet herkennen of onthouden, kunnen ze die persoon ontvrienden. Als je je profielafbeelding hebt gewijzigd in iets dubbelzinnigs of je naam hebt gewijzigd, kan dit verklaren waarom iemand je heeft ontvriend.

Wat te doen nadat je ontvriend bent geraakt op Facebook

Als je vermoedt dat een gebruiker je per ongeluk ontvriend heeft, stuur hem dan een nieuw vriendschapsverzoek. Als dit niet werkt, of als je weet waarom de persoon je ontvriend heeft, is het het beste om verder te gaan en de beslissing van de persoon te respecteren.

Het navigeren door online relaties kan lastig zijn en emoties kunnen hoog oplopen als het gaat om onderwerpen zoals politiek of wereldgebeurtenissen. Proberen te communiceren met iemand die je ontvriend heeft na een meningsverschil is op zijn best onverstandig. In het slechtste geval kunnen DM's en e-mails worden geïnterpreteerd als online intimidatie, zelfs als de afzender goede bedoelingen heeft. Geef de situatie tijd en ruimte, en het kan vanzelf oplossen.

Aanbevolen: