Een Google-document e-mailen

Inhoudsopgave:

Een Google-document e-mailen
Een Google-document e-mailen
Anonim

Wat te weten

  • Gmail: Ga naar het Bestand menu van de Doc > Email > E-mail als bijlage. Vul het formulier in en kies uw voorkeuren> Verzenden.
  • Andere e-mailclients: Open het document en ga naar File > Download. Kies een formaat en sla het op. Stuur het bestand als bijlage.
  • Je kunt het document ook rechtstreeks delen via Google Docs.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Google-document kunt e-mailen via Gmail of door het op te slaan als een PDF- of Microsoft Word-document en het vervolgens te verzenden vanaf een andere e-mailclient.

Deze aanwijzingen werken vanuit elke moderne webbrowser en op de meeste besturingssystemen, waaronder Windows, macOS en Linux.

Een Google-document e-mailen

Google maakt dit eenvoudig, maar de methode die u gebruikt, moet van twee dingen afhangen: hoe u het wilt verzenden (vanaf uw Gmail-account of een ander e-mailprogramma) en in welke indeling u het wilt opslaan (d.w.z. bestandstype dat de ontvanger zou moeten ontvangen).

Verzenden met Gmail.com

Hier leest u hoe u de website van Gmail gebruikt om een document in Google Documenten te e-mailen:

  1. Met het document geopend, ga naar het File menu en kies Email > Email as attachment.

    Image
    Image

    Als het E-mail menu grijs is, moet u inloggen op uw Google-account of naar de andere reeks instructies hieronder gaan om het met een ander programma te e-mailen.

  2. Vul het formulier in. Hiermee kunt u uzelf een kopie sturen, bepalen wie het document moet ontvangen en een onderwerp en bericht schrijven.

    Image
    Image
  3. Kies Niet bijvoegen. Voeg inhoud toe aan de e-mail als u wilt dat het document in de e-mail wordt ingesloten. Dan kan de ontvanger de inhoud van het document zien zonder het in een apart programma te hoeven openen. Afhankelijk van het bestand wordt het echter mogelijk niet correct geformatteerd. Dit is hoe dat eruit zou kunnen zien vanuit hun perspectief:

    Image
    Image

    Anders laat je die optie uitgeschakeld en kies je een formaat in het menu eronder. Google Documenten converteert het bestand automatisch voor u voordat de bijlage wordt verzonden. Als u bijvoorbeeld PDF kiest, wordt het Google-document voor u naar PDF geconverteerd. Andere opties zijn Microsoft Word, RTF en een paar andere. Deze methode voegt een echt bestand toe aan de e-mail die de persoon naar zijn apparaat kan downloaden.

  4. Selecteer Verzenden.

Verzenden met een andere e-mailclient

Als je de website van Gmail niet wilt gebruiken om het Google-document te verzenden, kun je het bestand eerst downloaden en het vervolgens e-mailen zoals je wilt, zoals een desktop-e-mailclient of een andere online provider.

  1. Open het document en ga naar File > Download.
  2. Kies een van die formaten. Ze omvatten PDF, DOCX (Word), RTF, EPUB en een paar andere.

    Image
    Image
  3. Bewaar het ergens waar je gemakkelijk weer toegang toe hebt.
  4. Open uw favoriete e-mailprogramma en voeg het bestand toe aan het bericht.

Je kunt meerdere documenten tegelijk downloaden via Google Drive. Selecteer alle bestanden die u wilt opslaan, klik er met de rechtermuisknop op en kies Download om een ZIP vol met de DOCX-equivalenten te krijgen. Dit is de snelste manier om meerdere documenten tegelijk te e-mailen. Ze zijn volledig compatibel met Google Docs, Word en vergelijkbare programma's.

Het delen van Google-documenten kan zinvoller zijn

Een andere manier om iemand anders uw Google-documenten te laten gebruiken, is door ze te delen. Vooral wanneer u samenwerkt aan documenten die voortdurend zullen veranderen, helpt delen om de updates van iedereen te allen tijde gesynchroniseerd te houden. U kunt ook voorkomen dat u uw eigen ruimte op de harde schijf in beslag neemt met bestandsbijlagen en toch e-mail gebruiken om te delen.

We hebben een handleiding over hoe je kunt delen en samenwerken met Google Drive als je hulp nodig hebt. Je kunt zelfs een hele map met documenten delen met Google Drive.

Aanbevolen: