De geschiedenis van iOS, van versie 1.0 tot 16.0

Inhoudsopgave:

De geschiedenis van iOS, van versie 1.0 tot 16.0
De geschiedenis van iOS, van versie 1.0 tot 16.0
Anonim

iOS is de naam van het besturingssysteem waarop de iPhone en iPod touch draaien. Het is de kernsoftware die op alle apparaten wordt geladen, zodat ze andere apps kunnen uitvoeren en ondersteunen. iOS is voor de iPhone wat Windows is voor pc's of macOS voor Macs.

Hieronder vindt u een geschiedenis van elke versie van iOS wanneer deze werd uitgebracht en wat deze aan het platform heeft toegevoegd. Klik op de naam van de iOS-versie of op de link Meer aan het einde van elke flaptekst voor meer diepgaande informatie over die versie.

Zie ons artikel Wat is iOS? voor meer informatie over dit innovatieve mobiele besturingssysteem en hoe het werkt.

iOS 16

iOS 16 werd aangekondigd op de WWDC van 2022 in juni. Het zal in de herfst van 2022 voor consumenten worden uitgerold en zal naar verwachting een nieuw vergrendelscherm bevatten met een nieuw uiterlijk en verbeterde personalisatie-opties, zoals fotoshuffle en widgets op het vergrendelscherm.

In combinatie met de upgrade worden updates voor andere apps ingeschakeld. Deze omvatten nieuwe Berichten-functies, SharePlay-beschikbaarheid in FaceTime en Berichten, en upgrades voor Apple Wallet inclusief Apple Pay Later en Apple Order Tracking.

iOS 16 zal ook een herontwerp van Apple Maps en nieuwe functies mogelijk maken, zoals fietsen, rondkijken en multi-stop-routering. De iOS-upgrade biedt ook verbeteringen aan Spatial Audio waarmee audio op AirPods kan worden gepersonaliseerd.

Leden van het Apple Beta Software Program kunnen de iOS 16-bèta downloaden en installeren met een compatibele iPhone.

iOS 15

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: n./a

Huidige versie: 15.5, uitgebracht op 16 mei 2022

Initiële versie: 15.0, uitgebracht op 24 september 2021

Net als iOS 14 is iOS 15 meer een verzameling verbeteringen aan het iPhone-platform dan een thema-release. Over het algemeen brengt iOS 15 een aantal belangrijke dingen vooruit waar Apple aan heeft gewerkt voor een aantal releases: Verhoogt de veiligheid en privacy, blokkeert meer advertentietracking, verbetert Siri en de camera-app, en nog veel meer.

Sommige van de grootste stappen voorwaarts worden beïnvloed door de recente trend van werken op afstand. Functies op dat gebied omvatten verbeteringen aan FaceTime-audio, ondersteuning voor FaceTime-conferenties op internet en Android, verbeteringen aan de Berichten-app en meer.

Belangrijke nieuwe functies:

FaceTime heeft talloze verbeteringen ontvangen om de ervaring van het gebruik van de app te verbeteren en het publiek ervoor uit te breiden, waaronder:

  1. SharePlay stelt mensen in een FaceTime-videogesprek in staat om samen video te bekijken of naar audio te luisteren, en schermen te delen
  2. Spatial Audio brengt Apple's meer natuurlijke 3D-audio-ervaring om de natuurlijkheid van FaceTime-geluid te verbeteren
  3. Verbeterde microfoonmodi stellen u in staat uw stem te isoleren van achtergrondgeluiden om de geluidskwaliteit te verbeteren
  4. Portretmodus brengt deze geweldige foto-functie naar video om je achtergrond te vervagen
  5. Cross-Platform-ondersteuning stelt u in staat om iedereen uit te nodigen voor een FaceTime-gesprek met een link en om deel te nemen vanaf een webbrowser of Android-apparaten.
  • Focus voegt een reeks instellingen voor slimme meldingen en communicatie toe op basis van wat je op dat moment doet.
  • De Foto's-app krijgt belangrijke verbeteringen, zoals:
  1. Live Text laat de app tekst in je foto's detecteren en converteren naar tekst die kan worden gekopieerd en geplakt, of telefoonnummers waarop kan worden getikt om te bellen
  2. Visueel zoeken laat je in de Foto's-app zoeken naar tekst die in je foto's is ingesloten.

In overeenstemming met de voortdurende toewijding van Apple aan de privacy van gebruikers, voegt iOS 15 toe:

  1. App-privacyrapport laat u weten welke machtigingen elk van uw apps heeft, hoe vaak deze toegang heeft tot uw gegevens en met welke domeinen van derden de app contact heeft opgenomen.
  2. Mail Privacy Protection blokkeert trackingpixels, verbergt uw IP-adres voor marketeers en blokkeert de verbinding van uw gegevens uit e-mail met andere gegevensbronnen.
  3. Siri op het apparaat betekent dat Siri-opnames niet langer worden verzonden naar of opgeslagen in de cloud. Siri werkt volledig op je iPhone en werkt nu ook offline.
  • Ondersteuning voor de iCloud+-service die nieuwe Homekit- en VPN-achtige functies toevoegt.
  • Meldingen planning en samenvatting.
  • Verbeterde routebeschrijving in Maps.
  • Een opnieuw ontworpen ervaring en functies voor het beheren van tabbladen en groepen tabbladen in Safari.
  • Betere manieren om inhoud te vinden die met u is gedeeld en om medische gegevens van de Gezondheid-app met uw gezin te delen.

Geen ondersteuning voor:

  • iPhone 6-serie. Alle iPhone-modellen uit de 6S-serie en hoger worden ondersteund.
  • 6e generatie iPod touch. Alleen de 7e generatie iPod touch wordt ondersteund.

iOS 14

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: nvt

Huidige versie: 14.6, uitgebracht op 24 mei 2021

Initiële versie: 14.0, uitgebracht op 17 september 2020

Er is geen enkele grote verandering of thema aan de veranderingen die met iOS 14 zijn geïntroduceerd. In plaats daarvan is iOS 14 een verzameling van talloze kleine en middelgrote wijzigingen in de gebruikersinterface, functies en algemeen gebruiksgemak die optellen om de ervaring van het gebruik van een iPhone nog beter te maken.

Misschien zijn de meest opvallende veranderingen rond aanpassing, dankzij de toevoeging van Homescreen Widgets, de mogelijkheid om in sommige gevallen standaard-apps te kiezen en verbeterde privacycontroles.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Homescreen-widgets voor aangepaste startschermen en snelkoppelingen.
  • Slimme stapels die verschillende Homescreen-widgets op verschillende tijdstippen van de dag leveren op basis van uw gewoonten.
  • Stel apps van derden in als standaard voor e-mail- en webbrowser-apps.
  • App-bibliotheek, een nieuwe manier om apps te organiseren en je thuisscherm netjes te houden
  • App-clips
  • Beeld in beeldmodus
  • Verbeterde privacyfuncties om tracking online te blokkeren.
  • Ingebouwde vertaling voor 11 talen.
  • Ruimtelijke audio voor AirPods levert surround-geluid, samen met andere AirPods-verbeteringen.
  • Ontwerpwijzigingen zorgen ervoor dat telefoongesprekken en FaceTime-gesprekken minder ruimte op het scherm in beslag nemen en u tegelijkertijd andere dingen kunt doen.
  • Talloze verbeteringen voor groepsteksten in iMessage, inclusief threaded antwoorden en vermeldingen.

Geen ondersteuning voor:

Geen. iOS 14 ondersteunt dezelfde set apparaten als iOS 13

iOS 13

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: nvt

Huidige versie: 13.7, release 1 september 2020.

Initiële versie: 13.0, uitgebracht op 19 september 2019

Misschien is de grootste verandering die met iOS 13 is geïntroduceerd, dat het besturingssysteem niet langer op de iPad draait. Dat komt door de release van iPadOS (die begint met versie 13). Dat is een nieuw besturingssysteem dat is bedoeld om van de iPad een nuttiger productiviteitsapparaat en een potentiële laptopvervanger te maken. Het is gebaseerd op iOS 13 en heeft veel van dezelfde functies, maar voegt ook iPad-specifieke items toe.

Bovendien biedt iOS 13 een aantal kernfuncties, waaronder het sneller starten van apps, het sneller ontgrendelen van apparaten met Face ID en het reviseren van vooraf geïnstalleerde apps zoals Herinneringen, Notities, Safari en Mail. Misschien is de meest voor de hand liggende nieuwe functie de donkere modus, maar de veranderingen zijn veel breder dan dat en versterken het toch al sterke besturingssysteem.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Systeembrede donkere modus
  • Aanmelden met Apple-gebruikersaccountsysteem
  • Nieuwe privacy- en beveiligingsopties
  • Nieuwe opties voor portretbelichting
  • Look Around, een functie in Google Street View-stijl voor Apple Maps
  • Nieuwe, verbeterde Siri-stem
  • Gereviseerde stock-apps zoals Herinneringen en Notities

Geen ondersteuning voor:

  • iPad (vanwege de release van iPadOS)
  • 6e generatie iPod touch
  • iPhone 6-serie
  • iPhone 5S

iOS 12

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: nvt

Huidige versie: 12.4.8. Het werd uitgebracht op 15 juli 2020

Initiële versie: Het werd uitgebracht op 17 september 2018

De nieuwe functies en verbeteringen die in iOS 12 zijn toegevoegd, zijn niet zo uitgebreid of revolutionair als in sommige eerdere updates van het besturingssysteem. In plaats daarvan richtte iOS 12 zich meer op het verfijnen van veelgebruikte functies en op het toevoegen van rimpels die de manier waarop mensen hun apparaten gebruiken verbeteren.

Enkele van de belangrijkste functies van iOS 12 waren verbeteringen aan Siri zoals Siri Shortcuts, verbeterde Augmented Reality met ARKit 2 en het geven van gebruikers en ouders manieren om het gebruik van hun apparaat te controleren en te regelen met Screen Time.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Gegroepeerde meldingen
  • Schermtijd
  • ARKit 2
  • Siri-verbeteringen, waaronder Siri-snelkoppelingen en acties in meerdere stappen
  • Memoji, een gepersonaliseerde vorm van Animoji

Geen ondersteuning voor:

N/A

iOS 11

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: nvt

Huidige versie: 11.4.1. Het werd uitgebracht op 9 juli 2018

Eerste versie: Het werd uitgebracht op 19 september 2017

iOS is oorspronkelijk ontwikkeld om op de iPhone te draaien. Sindsdien is het uitgebreid om de iPod touch en iPad te ondersteunen (en versies ervan ondersteunen zelfs de Apple Watch en Apple TV). In iOS 11 verschoof de nadruk van de iPhone naar de iPad.

Natuurlijk, iOS 11 bevat veel verbeteringen voor de iPhone, maar de belangrijkste focus ligt op het veranderen van de modellen uit de iPad Pro-serie in legitieme laptopvervangingen voor sommige gebruikers.

Dit wordt gedaan door een reeks wijzigingen die zijn ontworpen om iOS op iPad veel meer als een desktopbesturingssysteem te laten werken. Deze wijzigingen omvatten alle nieuwe ondersteuning voor slepen en neerzetten, apps voor gesplitst scherm en meerdere werkruimten, een app voor bestandsbrowsers en ondersteuning voor notatie en handschrift met de Apple Pencil.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Augmented Reality
  • AirPlay 2
  • Belangrijke verbeteringen op iPad

Geen ondersteuning voor:

  • iPhone 5C
  • iPhone 5
  • iPad 4
  • iPad 3

iOS 10

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2019

Huidige versie: 10.3.4. Het werd uitgebracht op 22 juli 2019

Initiële versie: Het werd uitgebracht op 13 september 2016

Het ecosysteem dat Apple rond iOS heeft gebouwd, wordt al lang een 'ommuurde tuin' genoemd omdat het een zeer aangename plek is om van binnen te zijn, maar het is moeilijk om toegang te krijgen. Dit kwam tot uiting in de vele manieren waarop Apple de interface van iOS vergrendelde en de opties die het aan apps gaf.

Er begonnen scheuren in de ommuurde tuin te verschijnen in iOS 10, en Apple plaatste ze daar.

De belangrijkste thema's van iOS 10 waren interoperabiliteit en maatwerk. Apps kunnen nu rechtstreeks met elkaar communiceren op een apparaat, waardoor de ene app bepaalde functies van een andere kan gebruiken zonder de tweede app te openen. Siri werd op nieuwe manieren beschikbaar voor apps van derden. Er waren nu zelfs apps ingebouwd in iMessage.

Bovendien hadden gebruikers nu nieuwe manieren om hun ervaringen aan te passen, van (eindelijk!) het kunnen verwijderen van ingebouwde apps tot nieuwe animaties en effecten om hun sms-berichten te accentueren.

Belangrijke nieuwe functies:

  • iMessage-apps
  • Verwijder ingebouwde apps

Geen ondersteuning voor:

  • iPhone 4S
  • 5e gen. iPod touch
  • iPad 2
  • 1e gen. iPad mini

iOS 9

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2018

Definitieve versie: 9.3.9. Het werd uitgebracht op 22 juli 2019

Initiële versie: Het werd uitgebracht op 16 september 2015

Na een paar jaar van grote veranderingen in zowel de interface als de technische basis van iOS, begonnen veel waarnemers te beweren dat iOS niet langer de stabiele, betrouwbare en solide performer was die het ooit was. Ze stelden voor dat Apple zich zou moeten concentreren op het versterken van de basis van het besturingssysteem voordat er nieuwe functies worden toegevoegd.

Dat is precies wat het bedrijf deed met iOS 9. Hoewel het enkele nieuwe functies toevoegde, was deze release over het algemeen gericht op het verstevigen van de basis van het besturingssysteem voor de toekomst.

Er zijn belangrijke verbeteringen aangebracht in snelheid en reactievermogen, stabiliteit en prestaties op oudere apparaten. iOS 9 bleek een belangrijke heroriëntatie te zijn die de basis legde voor de grotere verbeteringen in iOS 10 en 11.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Nachtploeg
  • Laagstroommodus
  • Publiek bètaprogramma

Geen ondersteuning voor:

N/A

iOS 8

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2016

Definitieve versie: 8.4.1. Het werd uitgebracht op 13 augustus 2015

Initiële versie: Het werd uitgebracht op 17 september 2014

Consistentere en stabielere werking keerde terug naar iOS in versie 8.0. Met de radicale veranderingen van de laatste twee versies nu in het verleden, heeft Apple zich opnieuw gericht op het leveren van belangrijke nieuwe functies.

Een van deze functies was het veilige, contactloze betalingssysteem Apple Pay en, met de iOS 8.4-update, de Apple Music-abonnementsservice.

Er waren ook voortdurende verbeteringen aan het iCloud-platform, met de toevoeging van de Dropbox-achtige iClould Drive, iCloud-fotobibliotheek en iCloud-muziekbibliotheek.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Apple Music
  • Apple Pay
  • iCloud Drive
  • Handoff
  • Delen met gezin
  • Toetsenborden van derden
  • HomeKit

Geen ondersteuning voor:

iPhone 4

iOS 7

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2016

Definitieve versie: 7.1.2. Het werd uitgebracht op 30 juni 2014.

Eerste versie: Het werd uitgebracht op 18 september 2013

Net als iOS 6 stuitte iOS 7 bij de release op aanzienlijke weerstand. In tegenstelling tot iOS 6 was de oorzaak van het ongeluk onder iOS 7-gebruikers echter niet dat dingen niet werkten. Het was eerder omdat de dingen waren veranderd.

Na het ontslag van Scott Forstall stond de ontwikkeling van iOS onder toezicht van Jony Ive, Apple's hoofd ontwerp, die voorheen alleen aan hardware had gewerkt. In deze versie van iOS luidde Ive een ingrijpende herziening van de gebruikersinterface in, ontworpen om deze moderner te maken.

Hoewel het ontwerp inderdaad moderner was, waren de kleine, dunne lettertypen voor sommige gebruikers moeilijk te lezen en veroorzaakten frequente animaties bewegingsziekte voor anderen. Het ontwerp van het huidige iOS is afgeleid van de wijzigingen die in iOS 7 zijn aangebracht. Nadat Apple verbeteringen had aangebracht en gebruikers aan de wijzigingen gewend waren geraakt, verdwenen de klachten.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Activeringsslot
  • AirDrop
  • CarPlay
  • Bedieningscentrum
  • Touch ID

Geen ondersteuning voor:

  • iPhone 3GS
  • iPhone 4, iPhone 4S, 3e generatie. iPad en iPad 2 konden niet alle functies van iOS 7 gebruiken

iOS 6

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2015

Definitieve versie: 6.1.6. Het werd uitgebracht op 21 februari 2014

Eerste versie: Het werd uitgebracht op 19 september 2012

Controverse was een van de dominante thema's van iOS 6. Hoewel deze versie de wereld kennis liet maken met Siri - wat, ondanks dat het later werd overtroffen door concurrenten, een werkelijk revolutionaire technologie was - leidden problemen ermee ook tot grote veranderingen.

De oorzaak van deze problemen was de toenemende concurrentie van Apple met Google, wiens Android-smartphoneplatform een bedreiging vormde voor de iPhone. Google had de Maps- en YouTube-apps die voorgeïnstalleerd waren met de iPhone sinds 1.0 geleverd. In iOS 6 is dat veranderd.

Apple introduceerde zijn eigen Maps-app, die slecht werd ontvangen vanwege bugs, slechte aanwijzingen en problemen met bepaalde functies. Als onderdeel van de inspanningen van het bedrijf om de problemen op te lossen, vroeg Apple-CEO Tim Cook het hoofd van iOS-ontwikkeling, Scott Forstall, om een openbare verontschuldiging. Toen hij weigerde, ontsloeg Cook hem. Forstall was al vóór het eerste model betrokken bij de iPhone, dus dit was een ingrijpende verandering.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Apple Maps
  • Niet storen
  • Passbook (nu Wallet)

Geen ondersteuning voor:

Geen, maar iPhone 3GS, iPhone 4 en iPad 2 konden niet alle functies van iOS 6 gebruiken

iOS 5

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2014

Definitieve versie: 5.1.1. Het werd uitgebracht op 7 mei 2012

Eerste versie: Het werd uitgebracht op 12 oktober 2011

Apple reageerde in iOS 5 op de groeiende trend van draadloos en cloudcomputing door essentiële nieuwe functies en platforms te introduceren. Een daarvan was iCloud, de mogelijkheid om een iPhone draadloos te activeren (voorheen was hiervoor een verbinding met een computer vereist) en synchronisatie met iTunes via Wi-Fi.

Meer functies die nu centraal staan in de iOS-ervaring die hier debuteerde, waaronder iMessage en Berichtencentrum.

Met iOS 5 heeft Apple de ondersteuning voor de iPhone 3G, 1e gen. iPad, en 2e en 3e generatie. iPod touch.

Belangrijke nieuwe functies:

  • iCloud
  • iMessage
  • Meldingscentrum
  • Draadloze synchronisatie en activering

Geen ondersteuning voor:

  • iPhone 3G
  • 1e gen. iPad
  • 2e gen. iPod touch
  • 3e gen. iPod touch

iOS 4

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2013

Definitieve versie: 4.3.5. Het werd uitgebracht op 25 juli 2011

Eerste versie: Het werd uitgebracht op 22 juni 2010

Veel aspecten van het moderne iOS begonnen vorm te krijgen in iOS 4. Functies die nu veel worden gebruikt, debuteerden in verschillende updates van deze versie, waaronder FaceTime, multitasking, iBooks, het organiseren van apps in mappen, Personal Hotspot, AirPlay, en AirPrint.

Een andere belangrijke verandering die met iOS 4 werd geïntroduceerd, was de naam "iOS" zelf. Zoals eerder opgemerkt, werd de iOS-naam voor deze versie onthuld, ter vervanging van de eerder gebruikte naam "iPhone OS".

Dit was ook de eerste versie van iOS die de ondersteuning voor iOS-apparaten liet vallen. Het was niet compatibel met de originele iPhone of de 1e generatie iPod touch. Sommige oudere modellen die technisch compatibel waren, konden niet alle functies van deze versie gebruiken.

Belangrijke nieuwe functies:

  • FaceTime
  • Multitasking
  • AirPlay
  • AirPrint
  • iBooks
  • Persoonlijke hotspot

Geen ondersteuning voor:

  • Originele iPhone
  • 1e generatie iPod touch

iOS 3

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2012

Definitieve versie: 3.2.2. Het werd uitgebracht op 11 augustus 2010

Eerste versie: Het werd uitgebracht op 17 juni 2009

De release van deze versie van iOS ging gepaard met het debuut van de iPhone 3GS. Het voegde functies toe zoals kopiëren en plakken, Spotlight-zoeken, MMS-ondersteuning in de Berichten-app en de mogelijkheid om video's op te nemen met de Camera-app.

Opmerkelijk aan deze versie van iOS is dat het de eerste was die de iPad ondersteunde. De 1e generatie iPad werd uitgebracht in 2010 en versie 3.2 van de software werd meegeleverd.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Kopiëren en plakken
  • Spotlight-zoekopdracht
  • Video's opnemen

iOS 2

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2011

Definitieve versie: 2.2.1. Het werd uitgebracht op 27 januari 2009

Eerste versie: Het werd uitgebracht op 11 juli 2008

Een jaar nadat de iPhone een grotere hit werd dan bijna iedereen had verwacht, bracht Apple iOS 2.0 uit (toen nog iPhone OS 2.0 genoemd) dat samenviel met de release van de iPhone 3G.

De meest ingrijpende verandering die in deze versie werd geïntroduceerd, was de App Store en de ondersteuning ervan voor echte apps van derden (in plaats van webapps). Bij de lancering waren er ongeveer 500 apps beschikbaar in de App Store. Er zijn ook honderden andere cruciale verbeteringen toegevoegd.

Andere belangrijke wijzigingen die in de 5 updates van iPhone OS 2.0 werden geïntroduceerd, waren ondersteuning voor podcasts en routebeschrijvingen voor openbaar vervoer en wandelen in Maps (beide in versie 2.2).

Belangrijke nieuwe functies:

  • App Store
  • Verbeterde Maps-app

iOS 1

Image
Image

Ondersteuning beëindigd: 2010

Definitieve versie: 1.1.5. Het werd uitgebracht op 15 juli 2008

Eerste versie: Het werd uitgebracht op 29 juni 2007

Degene waarmee het allemaal begon, die vooraf geïnstalleerd werd op de originele iPhone.

Deze versie van het besturingssysteem heette bij de lancering nog geen iOS. Vanaf versies 1-3 noemde Apple het het iPhone OS. De naam verschoof naar iOS met versie 4.

Het is moeilijk om aan moderne lezers die al jaren met de iPhone leven, duidelijk te maken hoe ingrijpend deze versie van het besturingssysteem was. Ondersteuning voor functies zoals het multitouch-scherm, Visual Voicemail en iTunes-integratie waren belangrijke verbeteringen.

Hoewel deze eerste release destijds een grote doorbraak was, miste het veel van de functies die in de toekomst nauw met de iPhone zouden worden geassocieerd, inclusief ondersteuning voor echte apps van derden. Vooraf geïnstalleerde apps waren onder meer Agenda, Foto's, Camera, Notities, Safari, Mail, Telefoon en iPod (later opgesplitst in de Muziek- en Video-apps).

Versie 1.1, die in september 2007 werd uitgebracht, was de eerste versie van de software die compatibel was met de iPod touch.

Belangrijke nieuwe functies:

  • Visuele voicemail
  • Multitouch-interface
  • Safari-browser
  • Muziek-app

FAQ

    Hoe kan ik de versie-updategeschiedenis van een iOS-app zien?

    Ga naar de App Store, selecteer een app en tik op Versiegeschiedenis. Daar ziet u alle updates voor de app, plus de datum van elke update.

    Hoe kan ik meldingen krijgen over nieuwe versies van iOS-apps?

    Om meldingen over nieuwe versies van iOS-apps te ontvangen, moet je automatische updates op je iOS-apparaat uitschakelen. Ga naar Instellingen > App Store > zet uit App-updates Wanneer u automatische updates uitschakelt, Store is genoodzaakt om u op de hoogte te stellen dat er een update beschikbaar is voor uw iOS-app.

Aanbevolen: