Waarom de opvouwbare versie van Google spannender kan zijn dan die van Samsung

Inhoudsopgave:

Waarom de opvouwbare versie van Google spannender kan zijn dan die van Samsung
Waarom de opvouwbare versie van Google spannender kan zijn dan die van Samsung
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google werkt naar verluidt aan zijn eigen opvouwbare smartphones.
  • Hoewel opvouwbare smartphones niet nieuw zijn, kan een door Google gemaakte opvouwbare smartphone meer gevolgen hebben dan die van andere fabrikanten.
  • Een opvouwbare, door Google gemaakte smartphone zou Google de kans kunnen geven waarop het heeft gewacht om Chrome OS en Android OS beter samen te brengen.
Image
Image

Er zijn berichten dat Google bezig is met de opvouwbare wereld, en de mogelijkheid van een door Google gemaakte opvouwbare telefoon heeft me enthousiast gemaakt over de mogelijkheden die het zou kunnen bieden voor Android en Chrome OS om eindelijk samen te werken.

Google heeft al aangekondigd dat het zijn eerste echte door Google gemaakte smartphones op de markt zou brengen met de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Beide smartphones zullen een door Google gemaakt system-on-a-chip (SOC) bevatten in plaats van die van Qualcomm en andere SOC-makers.

Nu meldt echter dat Google werkt aan niet één, maar twee opvouwbare versies, en het zou een opwindende tijd kunnen betekenen voor Android-fans die ook dol zijn op wat Google doet met Chrome OS.

Hoewel het vooruitzicht van een door Google gemaakt opvouwbaar apparaat waarschijnlijk genoeg is voor sommige fans van de stock-Android-ervaring van het bedrijf, gaat de reden waarom ik zo enthousiast ben over de mogelijkheid verder dan alleen het bieden van een goede basis voor Android.

In plaats daarvan ben ik geïntrigeerd door de mogelijkheid van een opvouwbare smartphone van Google, omdat het het bedrijf eindelijk een manier zou kunnen bieden om Chrome OS en Android OS een beetje effectiever te combineren, vergelijkbaar met hoe Apple's smartphones werken met MacBooks en iPads.

Bruggen bouwen

Chrome en Android OS werken nu al een tijdje behoorlijk goed samen, met nieuwe functies zoals de telefoonhub die die kloof nog meer helpen overbruggen. Ondanks de vooruitgang die Google heeft geboekt, passen de twee besturingssystemen nog steeds niet zo goed in elkaar als de verschillende besturingssystemen van Apple. En in feite zien en gedragen Chrome OS en Android OS er nog steeds heel anders uit.

Google zou echter meer kunnen leunen op een Chrome OS-achtige look en feel voor dingen met een opvouwbare. Dit zou het bedrijf in staat stellen om te testen hoe goed dingen kunnen samenwerken als het een stijl aanneemt die op meerdere soorten apparaten werkt. Over het algemeen kan het in de toekomst zorgen voor een meer naadloze ervaring tussen Android OS en Chrome OS.

Het is een grote als. Het bedrijf heeft niets gedaan om te wijzen op de mogelijkheid om Apple's "maak alles enorm gelijk"-houding aan te nemen. Zelfs dan is MacOS nog steeds heel anders dan het besturingssysteem dat te vinden is op de smartphone- en tabletaanbiedingen van Apple.

Mac vertrouwt echter niet zo veel op de App Store van de iPhone als Chrome OS op de Play Store. Dus als Google zijn twee besturingssystemen samen kan brengen, zou dat een goed voorteken kunnen zijn voor de toekomst van zowel Chrome als Android OS.

Kansen nemen

Zelfs als Google deze kans niet aangrijpt om de twee besturingssystemen wat meer samen te voegen, is het een kans voor Google om buiten de gebaande paden te denken. Het heeft nog nooit eerder opvouwbare apparaten gemaakt en de geschiedenis in de smartphonewereld is altijd vrij eenvoudig geweest. Met een nieuwe opvouwbare kan het echter iets proberen dat andere bedrijven misschien niet de kans of het geld hebben om het te proberen.

Dit is natuurlijk een beetje blinde hoop, maar het is iets waar ik naar uitkijk terwijl we wachten op meer details over de mogelijke opvouwbare telefoons van Google.

Image
Image

Tot nu toe zijn de rapporten vrij eenvoudig, waarbij sommigen speculeren dat de namen van de apparaten - momenteel bekend als Passport en Jumbojack - aanwijzingen zouden kunnen zijn voor hun algemene ontwerp. Er is echter nog veel dat we niet weten over deze mogelijke apparaten.

Hoewel de opvouwbare markt langzaamaan steeds meer mainstream wordt, is het er nog niet helemaal. Dat betekent dat Google zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over het bijhouden van de concurrentie. In plaats daarvan kan het ademen en een beetje plezier hebben met het proces, als het dat wil.

We zouden zomaar een stel telefoons kunnen krijgen die er precies zo uitzien als de opvouwbare telefoons die we al op de markt hebben.

Hoewel dat buitengewoon teleurstellend zou zijn gezien de kans die Google heeft - vooral met zoveel opwinding rond de onthullingen van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro - weet ik zeker dat veel Google-fans (waaronder ikzelf) nog steeds blij om een opvouwbare telefoon te zien die de gestroomlijnde Android-ervaring van Google biedt zonder alle pluisjes waar Samsung bekend om is geworden.

Aanbevolen: