Een gezinslid verwijderen uit Family Sharing

Inhoudsopgave:

Een gezinslid verwijderen uit Family Sharing
Een gezinslid verwijderen uit Family Sharing
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen > selecteer naam bovenaan of selecteer Accounts & wachtwoorden > selecteer vervolgens iCloud Drive> Delen met gezin.
  • Volgende: Selecteer de naam van het gezinslid om te verwijderen > Verwijderen > bevestigen.

Dit artikel legt uit hoe je een gezinslid verwijdert uit Apple's Family Sharing op een iPhone, iPad, iPod Touch of Mac. Delen met gezin wordt ondersteund op apparaten met minimaal iOS 8.

Het verwijderen van een persoon uit Delen met gezin heeft geen invloed op hun Apple ID of de iTunes Store- of App Store-aankopen die ze zelf hebben gedaan. Onderaan deze pagina staat meer over wat er gebeurt met gedeelde aankopen.

Hoe verwijder je iemand uit Family Sharing

Iemand verwijderen uit Delen met gezin om te stoppen met het delen van aankopen met hem of haar is mogelijk via de app Instellingen.

  1. Open de Instellingen app op je iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Tik bovenaan op je naam. Als je dat niet ziet, ga dan naar Accounts & Wachtwoorden > iCloud Drive.
  3. Selecteer Delen met gezin.

    Als je in plaats daarvan Delen met gezin instellen ziet, moet je uitloggen en weer inloggen met de Apple ID die is gebruikt om Delen met gezin in te stellen.

    Image
    Image
  4. Tik op de naam van het gezinslid dat je uit Delen met gezin wilt verwijderen.

  5. Selecteer Verwijderen.

    Je kunt aankopen met Delen met gezin verbergen als je het lid liever als lid van de groep wilt houden, maar sommige van je aankopen niet voor hen beschikbaar wilt maken.

  6. Bevestig dat je die persoon wilt verwijderen.

    Image
    Image

Nadat de persoon is verwijderd, keert u terug naar het hoofdscherm Delen met gezin en kunt u zien dat deze niet langer in de lijst staat.

Wat gebeurt er als ik iemand uit Family Share verwijder?

Wanneer je iemand uit je gezin verwijdert, heeft die persoon geen toegang meer tot de aankopen die door de andere leden zijn gedaan. Dit omvat aankopen die zijn gedaan via iTunes, Apple Books en App Store. Het trekt ook de toegang in tot Apple Music Family-lidmaatschappen en iCloud-opslagabonnementen.

Je kunt iemand uit je Family Sharing-account verwijderen als je niet langer wilt dat ze toegang hebben tot deze aankopen of als je iemand anders moet toevoegen, maar je de limiet van zes personen al hebt bereikt.

Wat gebeurt er met gedeelde inhoud na verwijdering uit Family Sharing?

Je bent erin geslaagd een gebruiker uit 'Delen met gezin' te verwijderen, maar wat gebeurt er met de inhoud die ze met jou hebben gedeeld en die jij met hen hebt gedeeld? Het antwoord is complex: in sommige gevallen is de inhoud niet meer toegankelijk; in andere is het nog steeds zo.

iTunes, App en Apple Books Store

Als de persoon die je uit Delen met gezin hebt verwijderd, DRM-beveiligde inhoud heeft gekocht, zoals muziek, films, tv-programma's en apps, zijn die items niet langer beschikbaar voor andere gebruikers van Delen met gezin. De persoon die de Family Sharing-groep verlaat, verliest ook de toegang tot de aankopen die door andere leden van het abonnement zijn gedaan.

Dit gebeurt omdat de mogelijkheid om de aankopen van iemand anders te delen afhankelijk is van de koppeling via Delen met gezin. Als je die link verbreekt, verlies je de mogelijkheid om te delen.

In-app aankopen

Als je favoriete game-app uit 'Delen met gezin' verdwijnt wanneer je een gezinslid verwijdert, kun je deze zelf kopen om ervan te genieten. Alle in-app-aankopen blijven bij de persoon die ze koopt, zelfs als ze Delen met gezin verlaten, maar ze moeten de app mogelijk downloaden of kopen als een van de andere gezinsleden deze heeft gekocht.

Apple Music

Als een Apple Music-abonnement werd gedeeld door gezinsleden, verliest de persoon die niet langer deel uitmaakt van de Family Sharing-groep de toegang. Dat omvat alle nummers die ze aan hun bibliotheek hebben toegevoegd of gedownload om offline te luisteren. Om weer toegang te krijgen tot die muziek, moeten ze zich zelf abonneren op Apple Music.

Aanbevolen: