Hoe C te formatteren vanaf een Windows-schijf [Eenvoudig, 15-20 min]

Inhoudsopgave:

Hoe C te formatteren vanaf een Windows-schijf [Eenvoudig, 15-20 min]
Hoe C te formatteren vanaf een Windows-schijf [Eenvoudig, 15-20 min]
Anonim

Wat te weten

  • Start op vanaf de Windows Setup-dvd en begin met het installeren van Windows. Kies Ik heb geen productsleutel als daarom wordt gevraagd.
  • Selecteer Custom: Installeer alleen Windows (geavanceerd), kies de C-schijf en selecteer vervolgens Format.
  • Als u uw schijf op deze manier formatteert, wordt de informatie op de schijf niet volledig gewist.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw C-schijf kunt formatteren met een Windows Setup-dvd. U moet een Windows 10, Windows 8, Windows 7 of Windows Vista Setup DVD gebruiken om C op deze manier te formatteren. Het maakt niet uit welk besturingssysteem er op uw C-schijf staat (Windows XP, Linux, Windows 10, Windows Vista, etc.)

Hoe C te formatteren vanaf een Windows-installatieschijf

Dit is eenvoudig, maar het duurt waarschijnlijk enkele minuten of langer om C te formatteren met een Windows Setup-schijf. Hier is hoe.

  1. Opstarten vanaf de Windows Setup-dvd.

    Kijk uit voor het bericht Druk op een toets om op te starten vanaf cd of dvd nadat uw computer is ingeschakeld en zorg ervoor dat u dat doet. Als u dit bericht niet ziet, maar in plaats daarvan het bericht Windows is bestanden aan het laden, is dat ook goed.

    Je gaat geen Windows installeren en hebt geen productsleutel nodig. U stopt het installatieproces voordat Windows begint te installeren op de computer.

  2. Wacht tot Windows bestanden aan het laden is en de Windows-startschermen. Wanneer ze eindigen, zou je het grote Windows-logo moeten zien met verschillende vervolgkeuzelijsten.

    Wijzig de taal, tijd of toetsenbordopties indien nodig en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image

    Maak je geen zorgen dat de berichten "bestanden laden" of "Windows starten" letterlijk zijn. Windows wordt nergens op uw computer geïnstalleerd - het installatieprogramma wordt gestart, dat is alles.

  3. Kies Nu installeren en wacht vervolgens tijdens het startscherm van Setup. Nogmaals, maak je geen zorgen - je zult niet echt Windows installeren.

    Als u de installatieschijf van Windows 7 gebruikt, kunt u verder gaan naar stap 6.

  4. Als je een scherm ziet over het activeren van Windows met een productsleutel (zoals op de installatieschijf van Windows 10), selecteer dan Ik heb geen productsleutel.
  5. Als je een scherm ziet met de vraag welke versie van het besturingssysteem je wilt installeren, selecteer er dan een en kies vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  6. Accepteer de voorwaarden door een vinkje te plaatsen in het vakje naast Ik accepteer de licentievoorwaarden en druk vervolgens op Volgende.
  7. Je zou nu in het venster Welk type installatie wil je zijn. Hier kunt u C formatteren. Selecteer Aangepast: Alleen Windows installeren (geavanceerd).

    Als u de Windows 7-schijf gebruikt, kiest u Aangepast (geavanceerd) gevolgd door Drive-opties (geavanceerd).

  8. Zoals je kunt zien, zijn er nu verschillende opties beschikbaar, waaronder Format. Omdat we werken buiten het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd, kunnen we nu C formatteren.
  9. Kies de partitie uit de lijst die uw C-schijf vertegenwoordigt en kies vervolgens Format.

    Image
    Image

    De C-schijf wordt niet als zodanig gelabeld. Als er meer dan één partitie wordt vermeld, zorg er dan voor dat u de juiste kiest. Als u het niet zeker weet, verwijdert u de Windows Setup-schijf, start u opnieuw op in uw besturingssysteem en noteert u de grootte van de harde schijf als referentie om erachter te komen welke partitie de juiste is. Je kunt dat doen door zijn tutorial te volgen.

    Als u de verkeerde schijf kiest om te formatteren, kunt u gegevens wissen die u wilt behouden!

    Sommige besturingssystemen maken tijdens de installatie meer dan één partitie aan. Als het uw bedoeling is om C te formatteren om alle sporen van een besturingssysteem te verwijderen, kunt u deze partitie en de C-schijfpartitie verwijderen en vervolgens een nieuwe partitie maken die u vervolgens kunt formatteren.

  10. Na het selecteren van Format, wordt u gewaarschuwd dat wat u formatteert "… belangrijke bestanden of toepassingen van uw computerfabrikant kan bevatten. Als u deze partitie wilt formatteren, alle gegevens die erop zijn opgeslagen, gaan verloren."

    Neem dit serieus! Zoals aangegeven in de laatste stap, is het erg belangrijk dat u zeker weet dat dit de C-schijf is en dat u zeker weet dat u wil het formatteren.

    Selecteer OK.

  11. Uw cursor wordt bezet terwijl Windows Setup de schijf formatteert.

    Als de cursor weer in een pijl verandert, is het formatteren voltooid. U krijgt niet anders een melding dat het formatteren voorbij is.

    U kunt nu de Windows Setup-dvd verwijderen en uw computer uitschakelen.

Als je C formatteert, verwijder je je hele besturingssysteem. Dit betekent dat wanneer u uw computer opnieuw opstart en probeert op te starten vanaf uw harde schijf, het niet zal werken omdat er niets meer is. Wat u in plaats daarvan krijgt, is dat een BOOTMGR ontbreekt of dat er een NTLDR-foutmelding is, wat betekent dat er geen besturingssysteem is gevonden.

Tips en meer hulp

Wanneer u C formatteert vanaf een Windows-installatieschijf, wist u niet echt de informatie op de schijf. Je verbergt het alleen (en niet erg goed) voor een toekomstig besturingssysteem of programma!

Dit komt omdat een formaat dat op deze manier vanaf de installatieschijf wordt uitgevoerd, een "snel" formaat is dat het schrijf-nulgedeelte overslaat dat tijdens een standaardformaat wordt uitgevoerd.

Als u de gegevens op uw C-schijf wilt wissen en wilt voorkomen dat de meeste gegevensherstelmethoden deze weer kunnen herstellen, moet u uw harde schijf wissen.

Als u geen Windows Setup-dvd hebt, zijn er andere manieren om de C-schijf te formatteren.

Aanbevolen: