Natalie Coleman: STEAM-programma's toegankelijk maken voor diverse studenten

Inhoudsopgave:

Natalie Coleman: STEAM-programma's toegankelijk maken voor diverse studenten
Natalie Coleman: STEAM-programma's toegankelijk maken voor diverse studenten
Anonim

STEAM-carrières (Science, Technology, Engineerings, Arts, & Math) lijken misschien onbereikbaar voor jonge kleurstudenten, dus heeft Natalie Coleman een organisatie opgericht om hen te inspireren.

Coleman is de oprichter en CEO van After the Peanut, een in Chicago gevestigde organisatie die verschillende educatieve STEAM-mogelijkheden en -programma's biedt voor K-12-studenten, waaronder programmeerprogramma's en STEAM-begeleiding.

Image
Image

Na als leraar natuurkunde en scheikunde op de middelbare school te hebben gewerkt, zag Coleman waar het schoolsysteem faalde."Er was een gebrek aan diversiteit in studieboeken en zelfs in het curriculum", vertelde Coleman Lifewire in een telefonisch interview. "Ik hield een poster in mijn klaslokaal met ongeveer 30 Afro-Amerikaanse wetenschappers erop, en dat was het begin van mijn organisatie."

Coleman werd geïnspireerd om After the Peanut te lanceren in 2014, toen ze haar studenten de opdracht gaf een rapport te schrijven over een wetenschapper die op hen leek. Toen een van de zwarte leerlingen in haar klas zei dat hij niemand kon bedenken, noemde Coleman er een paar, waaronder George Washington Carver, en toen kwam ze zelf vast te zitten.

Snelle feiten

Name: Natalie Coleman

Leeftijd: 41

Van: Joliet, Illinois

Favoriete game om te spelen: NBA 2K

Belangrijkste quote of motto waar hij naar leeft: "Alle grote prestaties hebben tijd nodig."

Gewijd aan onderwijs

Colemans toewijding aan het openbare schoolsysteem gaat terug tot haar kindertijd. Ze ging naar openbare scholen toen ze opgroeide, werkte voor hen en was zelfs lid van het plaatselijke schoolbestuur in Joliet, Illinois. Ze bracht het grootste deel van haar onderwijscarrière door op Bloom High School voordat ze een administratieve functie kreeg.

"Als beheerder zag ik het gebrek aan programmering en het directe contact met ondervertegenwoordigde groepen", zei ze. "Ik wil deze ondervertegenwoordigde groepen rechtstreeks bereiken zonder gedoe."

De naam After the Peanut eert de reis van George Washington Carver naar de wetenschap en verwijst naar het feit dat andere zwarte wetenschappers zijn voetsporen hebben gevolgd.

Coleman is ook haar bedrijf begonnen omdat ze wil dat studenten meer plezier beleven aan STEAM. "Innovatie is een van de kernwaarden van het bedrijf en daar baseer ik alle programmering op", zei Coleman. "Als ik het heb over het feit dat het curriculum niet divers is, is het niet alleen dat het geen minderheidsgezichten had, maar het was helemaal niet up-to-date."

Image
Image

Coleman gelooft dat de pandemie gunstig was voor scholen omdat het hen uitdaagde om anders te zijn. Door een deel van de programmering van de organisatie virtueel te maken, kreeg After the Peanut ook meer steun van de gemeenschap. De organisatie ontving 30 Samsung-tablets om studenten te helpen bij het uitvoeren van codeerprogramma's.

Meer minderheids-STEAM-studenten bereiken

After the Peanut werkt aan een STEAM-programma van 10 weken voor leerlingen van 9-17 jaar. Elke week zal zich richten op verschillende onderwerpen, van techniek tot robotica, kunst en meer. Hoewel het programma openstaat voor alle studenten, hoopt de organisatie dat gekleurde jongeren het meest zullen deelnemen, en biedt ze studiebeurzen aan studenten die financiële hulp nodig hebben om deel te nemen.

De organisatie werkte samen met Lewis University in Romeoville, Illinois, om het zomerprogramma te organiseren, wat het een broodnodige boost heeft gegeven.

Coleman zegt dat ze After the Peanut's-programma's voor verschillende organisaties zal gaan promoten, maar de samenwerking met het universitaire programma liep echt op rolletjes."Sommige mensen associëren de kwaliteit van het programma met de locatie, maar het programma zal zijn wat het is, waar ik het ook neerzet."

Als ik het heb over het curriculum dat niet divers is, is het niet alleen dat het geen gezichten van minderheden had, maar het was helemaal niet up-to-date.

Financiering was het meest uitdagende aspect voor Coleman, en ook om mensen de waarde te laten zien van het werk dat ze doet. De organisatie is opgestart, met wat financiële hulp via subsidies van de lokale overheid.

Gebrek aan vervoer naar After the Peanut's zomerprogramma is ook een worsteling geweest, dus Coleman is bezig met het huren van een bus om studenten daar te krijgen. Een van de andere aandachtspunten van Coleman is het uitbrengen van een app voor financiële geletterdheid voor jongeren. De app wordt in de herfst gelanceerd en Coleman hoopt risicokapitaal aan te trekken om dat te ondersteunen.

"Ik denk dat deze app baanbrekend zal zijn omdat het studenten in staat zal stellen te leren hoe ze op een leuke manier kunnen investeren door middel van gamen," zei ze.

Dit jaar zei Coleman dat ze haar app voor financiële geletterdheid zou willen lanceren in ten minste 10 schooldistricten. Ze werkt ook aan het werven van fondsen om een STEAM-centrum te ondersteunen waar de programmering en begeleiding van After the Peanut wordt georganiseerd. Bovenal wil Coleman meer allochtone studenten bereiken en hen inspireren om STEAM-carrièrepaden te kiezen.

Aanbevolen: