Hoe u de batterijstatus van uw MacBook kunt controleren

Inhoudsopgave:

Hoe u de batterijstatus van uw MacBook kunt controleren
Hoe u de batterijstatus van uw MacBook kunt controleren
Anonim

Wat te weten

  • Snelste manier: Houd de toets Option ingedrukt en klik op het batterijpictogram op de statusbalk. U ziet Normaal, Binnenkort vervangen, Nu vervangen of Servicebatterij.
  • Meer gedetailleerde informatie: Ga naar Apple-menu en selecteer Over deze Mac > Systeemrapport > Power. De batterijstatus is onder Condition.
  • Voordat u de gezondheid van de batterij controleert, moet u de batterij kalibreren om ervoor te zorgen dat u de meest nauwkeurige resultaten en de beste prestaties krijgt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de status van de batterijstatus van uw MacBook kunt controleren. Een batterij die niet in optimale staat is, betekent dat uw laptop vaker moet worden opgeladen en dat u afhankelijk bent van een bekabelde stroombron.

Hoe de batterijstatus van MacBook in één oogopslag te controleren

Het is mogelijk om te controleren of de batterij van uw MacBook in orde is of om meer gedetailleerde informatie te controleren, zoals de capaciteitsniveaus. Hier leest u hoe u de batterijstatus van de Mac in één oogopslag kunt controleren. Het kost maar een paar klikken om u kennis te geven.

  1. Houd de Option-toets op het toetsenbord ingedrukt en klik op het batterijpictogram op de statusbalk van uw MacBook.

    Image
    Image
  2. Je batterijstatus wordt bovenaan de informatiebalk weergegeven.
  3. Er staat ofwel Normaal, Binnenkort vervangen, Nu vervangen ofServicebatterij . Dat laatste betekent dat je beslist een nieuwe batterij nodig hebt.

    Image
    Image

Meer gedetailleerde informatie over de MacBook-batterij controleren

Als je meer wilt weten over de batterijstatus van je MacBook, kun je ook meer details vinden via het dialoogvenster Systeemrapport. Hier leest u hoe u de belangrijkste informatie kunt vinden.

Als je nog meer wilt weten over de batterij van je MacBook en het niet erg vindt om extra apps te installeren, kun je een app genaamd Coconut Battery gebruiken om deze informatie op een duidelijkere manier te achterhalen.

  1. Klik op het Apple pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Klik op Over deze Mac.

    Image
    Image
  3. Klik op Systeemrapport.

    Image
    Image
  4. Klik op Power om gedetailleerde informatie over uw batterij te zien.

    Image
    Image
  5. De informatie vertelt je de gezondheid onder Conditie. Het toont ook het aantal cycli dat aangeeft hoe vaak u de batterij volledig hebt opgeladen, samen met de volledige oplaadcapaciteit.

    Image
    Image

Wat moet ik weten over Mac-batterij-informatie?

Het kan verwarrend zijn om te weten wat cyclustellingen betekenen en wat laadcapaciteit inhoudt. Hier is wat je moet weten.

  • Het aantal cycli geeft aan hoe vaak je volledig bent opgeladen. Alle moderne Macs zijn geschikt voor 1.000 cycli en veel oudere modellen voor 500 of 300 cycli. De batterij gaat niet plotseling kapot wanneer hij die limiet bereikt, maar het betekent wel dat hij niet zo effectief zal werken, dus het is verstandig om hem in dit stadium te vervangen.
  • Laadcapaciteit is koning. Kortom, de laadcapaciteit geeft aan hoeveel ruimte er op de batterij is om stroom op te slaan. Het heeft de neiging om geleidelijk een beetje naar beneden te gaan naarmate de batterij ouder wordt, dus het is handig om in de gaten te houden hoe het presteert.
  • De conditie van de batterij is een eenvoudige gids voor wat u vervolgens moet doen. Als er Normaal staat, bent u klaar om te gaan. Als er Binnenkort Vervangen staat, overweeg dan een bezoek aan de Genius Bar om binnenkort een vervanging te bespreken. Vervang nu of onderhoud de batterij betekent dat u uw batterij absoluut moet laten repareren als u wilt dat deze net zo lang meegaat als vroeger.

Alvorens iets te controleren dat te maken heeft met de batterijstatus van de Mac, is het raadzaam om uw batterij vooraf te kalibreren om ervoor te zorgen dat u de meest nauwkeurige resultaten en de beste prestaties krijgt.

Aanbevolen: