Nieuwe bètacode suggereert dat hifi-audio naar Apple Music komt

Nieuwe bètacode suggereert dat hifi-audio naar Apple Music komt
Nieuwe bètacode suggereert dat hifi-audio naar Apple Music komt
Anonim

Een nieuwe update van de Apple Music-bèta-app in de Google Play Store lijkt te bevestigen dat geluidskwaliteit zonder verlies op komst is.

Eerder deze maand meldde 9To5Mac dat code in iOS 14.6 beta 1 de mogelijkheid van ondersteuning voor hifi-audio in Apple Music aantoonde, en wees daarbij op aanstaande ondersteuning voor Dolby Atmos en Dolby Audio. Nu lijkt de code die is gevonden in een nieuw uitgebrachte bèta-update voor Apple Music op Android de op handen zijnde komst van de functie te bevestigen.

Image
Image

Op basis van de informatie die 9To5Google ontdekte tijdens het graven in de APK-bestanden (afkorting van Android Package), is Apple van plan in de toekomst hoogwaardige audiostreaming en downloads te implementeren. Dit zou de abonnementsservice op één lijn brengen met andere hoogwaardige streamingopties zoals Tidal en het aankomende hifi-abonnement van Spotify.

9To5google is er ook in geslaagd om verschillende prompts in de code voor de nieuwe applicatie te vinden, waaronder een waarschuwing voor gebruikers over het extra datagebruik dat verliesloze audio kan veroorzaken. De code luidt: "Lossless audiobestanden behouden elk detail van het originele bestand. Als u dit inschakelt, verbruikt u aanzienlijk meer gegevens."

Het vermeldt ook dat 10 GB aan ruimte gelijk staat aan ongeveer 3.000 nummers met hoge kwaliteit, 1.000 nummers zonder verlies en 200 nummers met hoge resolutie zonder verlies. Dat zou gebruikers een goed idee moeten geven van hoeveel meer gegevens en ruimte audiobestanden van hogere kwaliteit in beslag kunnen nemen. Dit is logisch, aangezien verliesloze audio elk detail van de originele inhoud probeert te perforeren, terwijl MP3 en andere audiocompressieformaten details opofferen om de bestandsgrootte te verkleinen.

De code bevat documentatie voor twee verschillende soorten verliesvrije audio, die beide de ALAC-codec van Apple zullen gebruiken, die tot 192 kHz audio ondersteunt in de hogere kwaliteit en 48 kHz in de standaard verliesvrije optie.

Op dit moment heeft Apple echter nog geen officiële aankondigingen gedaan over hifi-audio-ondersteuning voor Apple Music. De code in de bèta is ook geen garantie voor toekomstige functies.

Aanbevolen: