Waarom op abonnementen gebaseerd gamen enkele hindernissen moet overwinnen

Inhoudsopgave:

Waarom op abonnementen gebaseerd gamen enkele hindernissen moet overwinnen
Waarom op abonnementen gebaseerd gamen enkele hindernissen moet overwinnen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Netflix onderzoekt naar verluidt het idee om een op abonnementen gebaseerd spelmodel aan zijn platform toe te voegen.
  • Andere platforms die soortgelijke dingen doen, zijn onder meer Apple Arcade, Google Stadia, Amazon Luna en meer.
  • Experts zeggen dat voordat gamen op abonnementsbasis echt van de grond kan komen, er enkele hindernissen moeten worden genomen om het toegankelijk en intrigerend te maken voor alle soorten gamers.
Image
Image

Rapporten over de interesse van Netflix in een op abonnementen gebaseerd gamingmodel roepen de vraag op of deze manier van spelen het volgende grote ding in gaming zou kunnen zijn.

Experts zeggen dat er mogelijk een op abonnementen gebaseerde gaming-hausse kan plaatsvinden, maar platforms zoals Netflix moeten eerst veel gladstrijken voordat ze een groot succes kunnen worden in de gaming-gemeenschap.

"Ik denk dat er een enorme hausse zal komen in op abonnementen gebaseerde gaming, maar serviceproviders zullen zeer strategisch moeten zijn over hoe ze het uitrollen", Melanie Allen, een gaming-schrijver bij Partners in Fire, schreef aan Lifewire in een e-mail.

Abonnement-gebaseerd gaming vandaag

Netflix is verre van het eerste bedrijf dat op abonnementen gebaseerde gaming probeert. Lang voordat je een game online kon streamen, konden gebruikers van GameFly en Redbox-gamingverhuur (populair in de jaren 2010) zich abonneren voor een maandelijks bedrag en hun games kiezen.

Nu beginnen bedrijven cloudgebaseerde / op abonnementen gebaseerde gamingplatforms aan te bieden om als een soort gamestreamingservice te fungeren, zoals Xbox Gamepass en PSNow. Apple Arcade - wat volgens rapporten de gamebundel van Netflix is, geeft gebruikers toegang tot meer dan 180 games voor $ 5 per maand, met een focus op casual pick-up-and-play-games.

Dan is er Google Stadia. Hoewel het zijn interne ontwikkelingsteam, bekend als Stadia Games en Entertainment, heeft gesloten, hebben experts gezegd dat het nog steeds veel belooft met de Stadia Pro-abonnementsservice van $ 9,99. Het meest opvallende was dat het platform eind vorig jaar een super succesvolle uitrol van Cyberpunk 2077 had.

"Deze veranderingen kunnen schadelijk zijn voor degenen die geen toegang hebben tot betrouwbare internetdiensten die gameplay kunnen streamen."

Zelfs Amazon betreedt de gamewereld. Het introduceerde vorig jaar Amazon Luna. Zodra het officieel beschikbaar is, stelt Amazon Luna gamers in staat om games te spelen op allerlei soorten apparaten, waaronder Windows-pc's, Macs, Fire TV's, iPhones en Android-telefoons.

"[Bedrijven] experimenteren en perfectioneren al jaren alternatieve inkomstenmethoden met gratis te spelen games, abonnementen, skins en in-game content", schreef Joe Terrell, de oprichter van Drifted, aan Lifewire in een e-mail.

Nu meer bedrijven dit type gamingmodel verzilveren, merkt Terrell op dat het net zo overweldigend kan worden als onze huidige eindeloze keuze aan streamingdiensten. "Zoals je favoriete films en tv zijn verspreid over vijf of meer verschillende streamingdiensten, zal het hetzelfde zijn voor games", zei hij.

Niveaus om te overwinnen

Experts zeggen echter dat er nog een paar problemen moeten worden opgelost voordat gamen op abonnementsbasis net zo populair kan worden als streamingdiensten voor tv-programma's of films in de gaminggemeenschap.

"Op abonnementen gebaseerde gaming-services is een veelbesproken onderwerp binnen de gaming-gemeenschap, omdat sommige mensen liever voor een game betalen en zich geen zorgen hoeven te maken over terugkerende kosten later", Henry Angus, directeur van Reboot Technology, schreef Lifewire in een e-mail.

"Het ding met op abonnementen gebaseerd gamen is het idee dat de klanten toegang krijgen tot een breed scala aan games als ze ervoor kiezen om het abonnement te nemen. Dit is echter niet altijd gunstig voor mensen, omdat veel van de games niet eens worden gespeeld door mensen met een abonnement, en vaak kiezen gamers ervoor om slechts één, twee of drie games voor een lange periode te spelen."

Image
Image

Rex Freiberger, de CEO van Gadget Review, voegde toe dat er ook de aard van exclusieve titels is als het gaat om op abonnementen gebaseerde gaming-services.

"Andere bedrijven kunnen [exclusieve titels] aanbieden, terwijl Netflix externe deals zou moeten sluiten", schreef Freiberger in een e-mail aan Lifewire.

"Dat zal moeilijk zijn omdat game-uitgevers notoir gierig zijn en een hekel hebben aan aanbiedingen die niet continu winst opleveren voor aandeelhouders, iets wat volgens mij moeilijk te bereiken zou zijn als Netflix eenmaal zijn bezuiniging heeft doorgevoerd."

Het model kan echter nuttig zijn voor bepaalde soorten gamers die geen $ 60 willen betalen voor slechts één game en liever de hele tijd verschillende games spelen.

Een verschuiving in de sector naar op abonnementen gebaseerde diensten zou sommige gamers toegang geven tot meer games tegen lagere kosten en de markt openen voor nieuwe klanten. Het kan echter ook een hele gemeenschap van gamers schaden die afhankelijk is van fysieke kopieën van games.

"Deze veranderingen kunnen schadelijk zijn voor degenen die geen toegang hebben tot betrouwbare internetdiensten die gameplay kunnen streamen", voegde Allen eraan toe. "Als de industrie als geheel verschuift van fysieke kopieën van games, kunnen veel mensen misschien niet spelen."

Aanbevolen: