Databaserelaties maken in Access

Inhoudsopgave:

Databaserelaties maken in Access
Databaserelaties maken in Access
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Databasehulpmiddelen naar Relationships, selecteer tabellen, sleep een veld van de ene tabel naar de andere en klik op Create.
  • Access ondersteunt drie soorten joins via deze wizard: één-op-één, één-op-veel en veel-op-één.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een eenvoudige relatie kunt maken met Access for Microsoft 365, Access 2019, Access 2016 en Access for Mac.

Een toegangsrelatie maken

  1. Met Access geopend, ga naar het Database Tools menu bovenaan het programma. Selecteer in het gebied Relaties Relaties.

    Image
    Image
  2. Het Show Table-venster zou moeten verschijnen. Als dit niet het geval is, kiest u Show Table op het tabblad Ontwerpen. Kies in het scherm Tabel weergeven de tafels die u bij de relatie wilt betrekken en selecteer vervolgens Toevoegen.

    Als de database al in kaart gebrachte relaties bevat, meestal vanwege bestaande formulieren, rapporten of query's, omzeilt Access deze pop-up en gaat in plaats daarvan rechtstreeks naar de ontwerpweergave van het venster Relaties.

    Image
    Image
  3. Sleep een veld van de ene tabel naar de andere tafel zodat het ontwerpvenster wordt geopend. Als uw database al relaties afleidt, wordt dit venster al gevuld met relaties.

    Houd de Ctrl toets ingedrukt om meerdere velden te selecteren; sleep er een om ze allemaal naar de andere tafel te slepen.

    Image
    Image
  4. Kies alle andere gewenste opties, zoals Referentiële integriteit afdwingen of Cascade Update Related Fields, en selecteer vervolgens Create of Create New.

    Het selecteren van enforce referentiële integriteit betekent dat de database geen gegevens accepteert die niet overeenkomen met de relatie. De twee cascade opties dwingen de database op te schonen of bij te werken wanneer het bronrecord verandert. Als u bijvoorbeeld cascade update-gerelateerde velden selecteert, wordt de database gevraagd de waarde in de gerelateerde tabel te corrigeren wanneer een waarde in de brontabel verandert; als het niet is aangevinkt, blijven de oude waarden behouden en krijgen nieuwe records de nieuwe waarde.

    Image
    Image

Join Types

Access ondersteunt drie soorten joins via deze wizard-één-op-één, één-op-veel en veel-op-één. Over het algemeen gebruikt u meestal het eerste join-type, dat de gegevens koppelt wanneer de records in de ene overeenkomen met de records in de andere.

Access ondersteunt andere soorten joins, maar u zult deze moeten beheren met geavanceerde tools, niet via het venster Relaties.

Aanbevolen: