5 Tekenen dat je Tinder Match een Scam Bot is

Inhoudsopgave:

5 Tekenen dat je Tinder Match een Scam Bot is
5 Tekenen dat je Tinder Match een Scam Bot is
Anonim

De online datingwereld is in vuur en vlam gezet door de locatiebewuste mobiele dating-app die bekend staat als Tinder. Niet alle profielen zijn echter echte mensen; sommige zijn kwaadaardige bots. Hoe weet je of de foto die je naar rechts veegt een legitieme persoon is die op zoek is naar liefde of een vermomde oplichter? Er zijn een paar verklikkers die erop wijzen dat de persoon met wie je matcht misschien niet is wie hij zegt dat hij is.

Ze typen ongelooflijk snel

De Tinder-bots die je tegenkomt zijn precies dat: bots. Het zijn geen echte mensen. Een grote tip is dat zodra je aan een bot wordt gekoppeld, ze je een bericht zullen sturen, waarschijnlijk binnen microseconden. Is het mogelijk dat het een echte persoon is die graag met je wil chatten? Misschien, maar het is waarschijnlijker dat de bot door de match is getriggerd en zijn eerste bericht heeft verzonden om je zo snel mogelijk aan de haak te slaan.

Image
Image

Hoewel dit teken niet overtuigend is, is het de eerste aanwijzing dat er iets mis is. Terwijl je blijft chatten, zijn de reacties die je terugkrijgt bijna onmiddellijk omdat ze gescript zijn en worden geactiveerd op basis van jouw reacties.

Hun reacties zijn algemeen

Tenzij de Tinder-bot een geavanceerde chatterbot-gebaseerde conversatie-engine gebruikt, heeft hij waarschijnlijk maar een paar standaardantwoorden die hij geeft als reactie op uw interacties. Als het eenmaal is afgezien van een paar flirterige opmerkingen over praatjes, levert het zijn nuttige lading, meestal vraagt het je om een link te bezoeken waarvoor je ofwel iets moet downloaden (waarschijnlijk malware) of je creditcardgegevens moet geven.

Image
Image

Omdat de botreacties gescript zijn, zal het je vragen niet direct beantwoorden. Dat wil niet zeggen dat sommige Tinder-zwendel geen levende mensen aan de andere kant hebben die een echt gesprek met je aangaan voordat ze je oplichten, maar de meeste Tinder-bots kunnen geen eenvoudige gesprekken voeren.

Je kunt dit testen door vragen te stellen die een normaal mens zou moeten kunnen beantwoorden, zoals: "Waar ging je naar school?" of "Raad eens hoe oud ik ben."

Zodra de bot zijn lading aflevert, zal hij waarschijnlijk niet op vragen reageren. Het is gedaan met jou. Je nam het aas of je deed het niet.

Je hebt geen Facebook-vrienden of gemeenschappelijke interesses

Tinder-bots gebruiken informatie van valse Facebook-profielen om op Tinder te komen. Omdat ze niet echt zijn, heb je waarschijnlijk geen Facebook-vrienden met ze gemeen. Ze hebben misschien een aantal algemene interesses met jou gemeen, maar waarschijnlijk niet.

Image
Image

Ze vragen je om een link te bezoeken of je creditcard te gebruiken

Je hebt misschien vijf, tien of zelfs twintig berichten ontvangen, maar uiteindelijk moet een bot de achtervolging inzetten en het bericht afleveren dat je ertoe brengt malware te downloaden of ergens voor te betalen.

Image
Image

Dit kan de vorm hebben van een raar uitziende URL waarop u niet durft te klikken omdat u geen van de tekens herkent. Of misschien is het een korte URL die het echte werk verhult. Links naar webcamsites zijn ook gebruikelijk. De bot zal proberen je ervan te overtuigen dat ze nu niet kunnen praten via Tinder, maar als je doorklikt, kun je ze daar een bericht sturen.

Zodra je dit bericht van een Tinder-bot hebt ontvangen, gebruik je de blokkeerfunctie van de app en verwijder je ze uit je matchlijst. Nadat je dit bericht hebt ontvangen, is het hoogst onwaarschijnlijk dat je nog meer berichten van hen zult ontvangen, behalve herhaalde verzoeken om dezelfde actie uit te voeren die ze wilden dat je zou doen in het payload-bericht.

Ze zijn veel te heet voor Facebook

Tinder-oplichters weten dat flitsende profielfoto's een grotere kans hebben om aandacht en een uithaal van jou te krijgen. Ze kunnen een of twee afbeeldingen toevoegen die het hotness-niveau verhogen om je focus te grijpen en ervoor te zorgen dat je meer kans hebt om naar rechts te vegen. Deze foto's zijn waarschijnlijk gestolen van de Instagram- of Facebook-pagina van een model.

Image
Image

Een andere rode haring zijn afbeeldingen die er niet uitzien als selfies of informele foto's. Een normaal Tinder-profiel heeft waarschijnlijk meerdere afbeeldingen van alledaags ogende foto's, maar het profiel van een bot heeft professioneel ogende afbeeldingen omdat ze deze waarschijnlijk van de pagina van een professional hebben geveegd.

Veelgestelde vragen

  • Waarom zijn er bots op Tinder? Tinder-bots bieden oplichters een manier om persoonlijke informatie te verkrijgen, mensen geld afhandig te maken of apparaten met malware te infecteren. Experts schatten dat bots een kwart van al het webverkeer uitmaken, en Tinder is daarop geen uitzondering. Hoewel het een toegewijd fraudeteam heeft dat ledenprofielen beoordeelt op rode vlag-taal, kan Tinder niet alle bots verwijderen.
  • Hoe meld ik iemand op Tinder? Je kunt nepaccounts of bots op Tinder melden door naar het gebruikersprofiel te gaan, naar beneden te scrollen en op Melden te tikken Het fraudeteam van Tinder voert handmatige beoordelingen uit van verdachte activiteiten, profielen en door gebruikers gegenereerde rapporten. Het heeft ook een nultolerantiebeleid voor intimidatie. Van iedereen die de communityrichtlijnen schendt, kan zijn inhoud worden verwijderd of worden verbannen uit de app, of gerapporteerd aan de wetshandhavers.

Aanbevolen: