Charles Fan helpt bedrijven gegevens beter op te slaan

Inhoudsopgave:

Charles Fan helpt bedrijven gegevens beter op te slaan
Charles Fan helpt bedrijven gegevens beter op te slaan
Anonim

Deze startup is op een missie om bedrijven te helpen RAM efficiënter te gebruiken.

Maak kennis met Charles Fan, mede-oprichter en CEO van MemVerge. Zijn startup maakt gebruik van RAM en cloudtechnologie om opslagsoftware te maken.

Image
Image

Opgericht in 2017, virtualiseert de software van MemVerge op transparante wijze verschillende soorten RAM, zoals permanent geheugen, in een pool van softwaregedefinieerd RAM met dezelfde prestaties als DRAM maar met vele malen de capaciteit.

"Ik had de afgelopen 20 jaar aan opslag gewerkt en wist altijd dat de heilige graal van opslag geen opslag is. We zouden ooit alles in [RAM] kunnen opslaan. Dat was voorheen niet mogelijk, alleen omdat de onderliggende hardware niet beschikbaar was, "vertelde Fan aan Lifewire. "Ik heb altijd geweten dat op geheugen gebaseerde opslag een ontwrichtende en baanbrekende technologie zou zijn als en wanneer het uitkomt."

Snelle feiten

  • Name: Charles Fan
  • Leeftijd: 50
  • Van: Shanghai, China
  • Random delight: "Ik was een fervent tafeltennisser op de universiteit, maar heb de afgelopen tien jaar niet veel gespeeld. Tijdens [lockdown] kocht ik een pingpong tafel om in de familiekamer te zetten en begon weer tegen een pingpongrobot te spelen."
  • Belangrijk citaat of motto: "Het leven is wat je overkomt terwijl je bezig bent andere plannen te maken."-John Lennon

Kansen maximaliseren

Fan verliet Shanghai toen hij 17 was en landde in Indiana. Sindsdien woont hij in New York City, Zuid-Californië en de Bay Area. Fan zei dat hij de enige Chinese jongen op zijn middelbare school was en dat hij heel weinig Engels sprak toen hij voor het eerst aankwam. Zonder talenkennis of geld had Fan moeite om parttime werk te vinden. Hij solliciteerde bij Target, McDonald's en andere plaatsen voordat hij een baan kreeg als krantenjongen bij de Elkhart Truth. Fan begon zijn ondernemers- en technische vaardigheden aan te boren om de $ 2 per maand die hij verdiende te maximaliseren.

"Ik leerde destijds over computers, dus ik creëerde mijn eigen CRM-softwaredatabase waar ik al mijn klanten kon zien, hoe goed ze waren en hoe goed ze elke maand betaalden," zei Fan.

"Ik heb altijd geweten dat op geheugen gebaseerde opslag een ontwrichtende en baanbrekende technologie zou zijn…"

Fan begon zijn eerste echte technologiebedrijf in 1998 na zijn afstuderen aan C altech. Tijdens zijn ambtstermijn aan de universiteit ontmoette Fan zijn Ph. D. adviseur, Shuki Bruck. Fan werkte aan verschillende andere projecten en technologiebedrijven voordat hij op MemVerge belandde. Hij lanceerde het bedrijf samen met Bruck en een andere zakenpartner, Yue Li.

"Wij drieën hadden het al sinds 2015 over de mogelijkheid om een ander bedrijf te starten, maar we hadden echt niet het idee gevonden dat ons allemaal zou kunnen laten springen", zei Fan.

Dat veranderde in april 2017 toen Intel een nieuw opslagapparaat implementeerde waarop de halfgeleiderventilator wachtte. Hij zei dat dit het "aha-moment" was nadat het oprichtende team van MemVerge die nieuwe hardware had gekocht en getest.

"Destijds dachten we dat dit een game-changer zou kunnen zijn die groot genoeg zou zijn en een geheel nieuwe architectuur en een hele reeks nieuwe kansen voor startups zou kunnen openen," zei Fan. "Dus hebben we besloten de trekker over te halen en MemVerge te starten."

Het fundament leggen

MemVerge heeft nu een team van 60 medewerkers en is op zoek naar softwareontwikkelaars, productmanagers, bedrijfsontwikkelingsprofessionals en verkopers. Het bedrijf heeft $ 93,5 miljoen aan durfkapitaal opgehaald.

Fan zei dat zijn grootste uitdagingen niet waren om fondsen te werven of zijn team uit te breiden, maar de worstelingen die hij met zich meedraagt vanuit Shanghai.

"Over het algemeen heeft Silicon Valley een innovatieve en inclusieve cultuur waar ik echt van geniet als [Chinese] oprichter," zei hij. "Mijn grootste uitdaging heeft minder te maken met mijn etnische achtergrond, maar meer met mijn taal- en communicatievaardigheden. Ik moest echt werken aan effectieve manieren om met het team te communiceren."

Image
Image

Fan zei dat zijn meest lonende moment was om het product van MemVerge voor het eerst te zien werken op de site van een klant. Wat de volgende mijlpaal betreft, wil Fan dat MemVerge algemeen wordt erkend als de softwareleider voor het nieuwe Compute Express Link-ecosysteem. Hij gelooft dat deze nieuwe open industriestandaard de basis zal vormen waarmee RAM voor het eerst onafhankelijk kan worden geschaald in datacenters.

"Door nieuwe soorten films in de filmindustrie te leveren, kunnen we creatieve mensen helpen gefocust te blijven op het doen van creatieve dingen, zodat ze meer vreugde in de wereld kunnen brengen. Hopelijk zullen we indirect een kleine rol spelen om mensen te helpen leef langer en lach meer."

Aanbevolen: