Het wachtwoord van een Mac-beheerdersaccount opnieuw instellen

Inhoudsopgave:

Het wachtwoord van een Mac-beheerdersaccount opnieuw instellen
Het wachtwoord van een Mac-beheerdersaccount opnieuw instellen
Anonim

Wat te weten

  • Log in op een ander beheerdersaccount en reset het wachtwoord van het primaire account in Voorkeuren.
  • Gebruik de Reset het met je Apple ID optie nadat je drie keer hebt geprobeerd in te loggen op je computer.
  • Gebruik de opdracht resetpassword Terminal nadat u zich hebt aangemeld bij de Recovery HD-partitie.

Dit artikel bespreekt hoe u het wachtwoord van een beheerdersaccount op een Mac kunt resetten.

Image
Image

Gebruik een bestaande beheerdersaccount om een andere beheerdersaccount te resetten

Het resetten van een beheerdersaccount is niet moeilijk, zolang u maar een tweede beheerdersaccount heeft. Het is een goed idee om een tweede beheerdersaccount in te stellen voor het oplossen van verschillende problemen, waaronder het vergeten van een wachtwoord.

Dat werkt natuurlijk alleen als je ook het wachtwoord van het andere beheerdersaccount niet bent vergeten. Als je dat wachtwoord ook niet meer weet, probeer dan een van de andere methoden die hieronder worden beschreven.

  1. Log in op een tweede beheerdersaccount.
  2. Start Systeemvoorkeuren en selecteer het Gebruikers & Groepen voorkeurenpaneel.
  3. Klik op het lock pictogram in de linkerbenedenhoek van het voorkeurenpaneel en voer uw beheerderswachtwoord in.
  4. Selecteer in het linkerdeelvenster de beheerdersaccount waarvan het wachtwoord opnieuw moet worden ingesteld.

  5. Klik op de Reset Password knop in het rechterdeelvenster.
  6. Voer in het scherm dat naar beneden komt een nieuw wachtwoord voor het account in, verifieer het en geef desgewenst een optionele wachtwoordhint op.
  7. Klik op Wachtwoord wijzigen.

Als u het wachtwoord op deze manier opnieuw instelt, wordt er een nieuw sleutelhangerbestand voor het gebruikersaccount gemaakt. Als u het oude sleutelhangerbestand wilt gebruiken, raadpleegt u de onderstaande instructies.

Uw Apple ID gebruiken om een beheerdersaccount te resetten

Een van de functies die met OS X Lion zijn geïntroduceerd, is de mogelijkheid om uw Apple ID te gebruiken om uw beheerdersaccount op uw Mac opnieuw in te stellen. U kunt deze functie gebruiken om het wachtwoord opnieuw in te stellen voor elk type gebruikersaccount, inclusief een standaardaccount, beheerd account of account voor delen.

Als je je Apple ID wilt gebruiken om het wachtwoord van een account opnieuw in te stellen, moet de Apple ID aan die account zijn gekoppeld. U zou uw Apple ID aan uw gebruikersaccount hebben gekoppeld toen u uw Mac voor het eerst instelde of toen u gebruikersaccounts toevoegde.

De Gebruiker toestaan om wachtwoord opnieuw in te stellen met Apple ID moet worden aangevinkt in Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepenom deze methode te laten werken.

Image
Image
  1. Voer je wachtwoord drie keer verkeerd in op het inlogscherm. U ziet een bericht met uw wachtwoordhint als u er een instelt, en de optie om uw wachtwoord opnieuw in te stellen met uw Apple ID. Klik op de kleine naar rechts gerichte knop naast de … reset het met uw Apple ID tekst.
  2. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en klik vervolgens op de Reset Password knop.
  3. Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven waarin staat dat als u het wachtwoord opnieuw instelt, er een nieuw sleutelhangerbestand wordt gemaakt. Je sleutelhanger bevat veelgebruikte wachtwoorden, dus het maken van een nieuwe sleutelhanger betekent meestal dat je wachtwoorden opnieuw moet invoeren voor sommige services die je gebruikt, waaronder e-mailaccounts en sommige websites die je hebt ingesteld voor automatisch inloggen. Klik op de knop OK om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

  4. Voer het nieuwe wachtwoord in samen met een wachtwoordhint en klik op Reset Password.

Je wordt gevraagd om opnieuw op te starten als je klaar bent.

Reset uw beheerderswachtwoord met behulp van de Recovery HD-partitie

Apple heeft een Recovery HD-partitie op nieuwere Macs. Het bevat een optie Wachtwoord opnieuw instellen.

  1. Start de Mac opnieuw op terwijl je de Command+R toetsenbordcombinatie ingedrukt houdt om de macOS-herstelpartitie te openen. Laat de toetsen los wanneer u het Apple-logo op het scherm ziet.
  2. Selecteer Utilities > Terminal om een Terminal-venster te openen.
  3. Typ resetpassword en druk op Return om het scherm Reset Password te openen.
  4. Selecteer Ik ben mijn wachtwoord vergeten uit de beschikbare opties.
  5. Voer het wachtwoord in voor de Apple ID van het account.

  6. Apple stuurt een authenticatiecode naar een ander Apple-apparaat dat met dezelfde Apple ID is geregistreerd. Als je geen ander Apple-apparaat hebt, kun je ervoor kiezen om de code per telefoon of sms te ontvangen. Voer de code in het daarvoor bestemde veld in.
  7. Voer het nieuwe wachtwoord in en eventueel een wachtwoordhint.
  8. Herstart de Mac.

Uw beheerderswachtwoord is opnieuw ingesteld.

Eerste login met nieuw wachtwoord

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt nadat u uw beheerderswachtwoord hebt gewijzigd, wordt u begroet met een dialoogvenster waarin staat dat het systeem uw inlogsleutelhanger niet heeft kunnen ontgrendelen.

  • Er zijn drie manieren om verder te gaan. Als u zich het oude inlogwachtwoord herinnert, kunt u op de knop Update Keychain Password klikken. Het is onwaarschijnlijk dat u het wachtwoord plotseling zult onthouden, dus u moet waarschijnlijk een van de andere twee opties gebruiken.
  • De tweede optie is om een nieuwe sleutelhanger te maken die je nieuwe wachtwoord gebruikt. Met deze optie wordt een bijna leeg sleutelhangerbestand gemaakt dat toegankelijk is met uw nieuwe wachtwoord. Met deze optie wordt je sleutelhanger opnieuw ingesteld, dus je moet wachtwoorden opgeven voor verschillende services, zoals Mail en websites die gebruikersnamen en wachtwoorden vereisen. Klik op de Nieuwe sleutelhanger maken knop.
  • De laatste optie is om niets met het sleutelhangersysteem te doen. U kunt het inlogproces beëindigen door op de knop Doorgaan met inloggen te klikken, die u naar de Desktop brengt. Dit is een tijdelijke oplossing; de volgende keer dat u zich aanmeldt, krijgt u hetzelfde sleutelhangerdialoogvenster te zien.

Het lijkt misschien een enorm probleem dat je originele login-sleutelhanger is vergrendeld met het originele wachtwoord, en je wordt gedwongen om niet alleen een nieuwe sleutelhanger te maken, maar ook om al die account-ID's en wachtwoorden die je hebt opnieuw te leveren in de loop van de tijd opgebouwd met uw Mac.

Het is een goede beveiligingsmaatregel om de inlogsleutelhanger te vergrendelen voor toegang. U wilt niet dat iemand achter uw Mac gaat zitten en een van de hier beschreven methoden gebruikt om uw beheerdersaccount opnieuw in te stellen. Als het resetten van het beheerdersaccount ook de sleutelhangerbestanden reset, kan iedereen toegang krijgen tot de inloggegevens die je gebruikt voor veel services, waaronder bankieren, creditcards, investeringen en alle andere websites waarop je accounts hebt. Ze kunnen ook berichten gaan verzenden en ontvangen met uw e-mailaccount of Berichten gebruiken om zich voor u uit te geven.

Het lijkt misschien een heel gedoe om al je oude inloggegevens opnieuw te moeten maken, maar het is zeker beter dan het alternatief.

Het probleem met inloggen met de sleutelhanger vermijden

Eén ding dat u kunt doen, is een veilige wachtwoordservice van derden gebruiken als een plaats om uw aanmeldingsgegevens voor verschillende services op te slaan. Dit is geen vervanging voor de sleutelhanger van Mac, maar een veilige opslagplaats waar u de informatie veilig kunt bewaren, een die u kunt openen met een ander, en hopelijk niet vergeten, wachtwoord.

1Password is goed, maar er zijn nog vele andere om uit te kiezen, waaronder LastPass, Dashlane en mSecure. Als u meer opties voor wachtwoordbeheer wilt vinden, opent u de Mac App Store en zoekt u naar het woord wachtwoord. Als een van de apps er interessant uitziet, kijk dan op de website van de fabrikant. Vaak bevatten ze demo's die niet beschikbaar zijn vanuit de Mac App Store.

Zorg ervoor dat de Caps Lock-toets niet actief is wanneer u uw wachtwoord invoert. Dat of enige wijziging in hoofdlettergebruik maakt uw hoofdlettergevoelig wachtwoord onaanvaardbaar.

Aanbevolen: