Twitter maakt ruimtes beschikbaar in desktop- en mobiele browsers

Twitter maakt ruimtes beschikbaar in desktop- en mobiele browsers
Twitter maakt ruimtes beschikbaar in desktop- en mobiele browsers
Anonim

Twitter's Spaces is nu toegankelijk via browsers, waardoor de relatief nieuwe functie voor alleen audio nog breder beschikbaar is.

Het sociale netwerk heeft woensdag aangekondigd dat gebruikers toegang hebben tot Spaces vanaf hun desktop of mobiele webbrowser. Voorheen kon je de functie alleen gebruiken op de Twitter iOS- of Android-app.

Image
Image

Twitter's officiële Spaces-account tweette dat de desktopfunctie zich kan aanpassen aan je schermgrootte, herinneringen kan instellen voor geplande Spaces en toegankelijkheids- en transcriptiemogelijkheden heeft.

The Verge merkt echter op dat je weliswaar lid kunt worden van een Space op je bureaublad, maar dat je op die manier zelf nog geen Space kunt hosten.

Twitter kondigde in december officieel aan dat het de nieuwe audiofunctie testte om Twitter-gebruikers met elkaar te laten praten met hun echte stem in plaats van met 280 tekens of minder.

Hoewel niet de eerste audiofunctie die Twitter heeft aangekondigd - het platform introduceerde vorig jaar audio-tweets van 140 seconden - belooft Spaces meerdere mensen te betrekken bij gesprekken met elkaar.

Spaces kunnen maximaal 10 deelnemers hebben, maar er is momenteel geen limiet aan het aantal luisteraars. De host van een Space heeft controle over wie mag spreken en kan ook anderen verwijderen, rapporteren en blokkeren. Twitter beschreef de functie oorspronkelijk als een virtueel 'etentje'.

Velen hebben Spaces van Twitter vergeleken met de populaire Clubhouse-app, en sommigen zeggen dat Spaces iets authentieker en toegankelijker is dan Clubhouse. Hoe dan ook, het lijkt erop dat sociale media een tijdperk van audio binnengaan.

Experts hebben eerder gezegd dat audio steeds populairder wordt, omdat je het passief kunt consumeren terwijl je andere taken uitvoert. Audio kan een intiemere manier zijn om met je volgers om te gaan in plaats van elkaars woorden op een scherm te lezen.

Aanbevolen: