Hoe stuur je Facebook-berichten op je iPad

Inhoudsopgave:

Hoe stuur je Facebook-berichten op je iPad
Hoe stuur je Facebook-berichten op je iPad
Anonim

Wat te weten

  • Download de Messenger app uit de App Store.
  • Tik in de app op een naam van een vriend, typ een bericht en tik op de pijlom het te verzenden.

Dit artikel legt uit hoe je berichten verzendt met de Facebook Messenger-app op een iPad met iOS 9 of hoger.

Je hebt de Messenger-app nodig

Als je Facebook-berichten op je iPad wilt verzenden en ontvangen, moet je de Facebook Messenger-app downloaden van de iPad App Store. Er bestaat een Messenger-knop in de Facebook-app - enigszins verborgen - maar als je erop tikt, ga je naar de Messenger-app (of wordt je gevraagd deze te downloaden). Nadat je de Messenger-app hebt gedownload en inlogt, heb je de Facebook-app niet meer nodig om berichten te verzenden of te ontvangen. Tik op de Messenger app om deze te openen.

De eerste keer dat Facebook Messenger wordt geladen, wordt u gevraagd om verschillende vragen te beantwoorden en uw Facebook-inloggegevens op te geven. U hoeft dit alleen te doen wanneer u de app voor het eerst start.

De app kan vragen om je telefoonnummer, toegang tot je adresboek en de mogelijkheid om je meldingen te sturen. Het is oké om te weigeren de app je telefoonnummer of adresboek te geven. Facebook wil toegang tot zoveel mogelijk informatie, maar je kunt Messenger gebruiken zonder je volledige contactenlijst op te geven. De Messenger-app werkt ook als je geen meldingen inschakelt, maar als je regelmatig Facebook-berichten gebruikt, zijn meldingen een handige functie.

Hoe de Messenger-app te gebruiken

Wanneer je de Messenger-app opent, verschijnen de pictogrammen en namen van Facebook-leden die je in het verleden een bericht hebt gestuurd in het linkerdeelvenster. De mensen die momenteel online zijn, worden geïdentificeerd door een groene cirkel en verschijnen bovenaan het paneel, en offline contacten verschijnen eronder.

Als je een online Facebook-vriend selecteert, kun je in re altime met die persoon chatten. Als je iemand een bericht stuurt die niet online is, wordt het bericht opgeslagen en afgeleverd de volgende keer dat de ontvanger op Facebook is. Zo stuur je een bericht:

  1. Open de Messenger-app en tik op de naam van een van je Facebook-contacten in het linkerdeelvenster om een gesprek te starten of voort te zetten.

    Image
    Image
  2. Typ een bericht en tik op de pijl helemaal rechts van het tekstinvoerveld om het te posten

    Dit basisberichtformaat is voor veel mensen voldoende, maar u kunt naast uw bericht ook verbeteringen verzenden.

    Image
    Image
  3. Tik op een van de pictogrammen onder het berichtinvoerveld om onder andere een afbeelding toe te voegen, een video in te voegen, een spraakbericht op te nemen en een locatie te verzenden.

    Tik op de smiley in het tekstinvoerveld om een sticker,-g.webp

    Image
    Image
  4. Als de toevoeging niet automatisch wordt verzonden, tikt u op de pijl om deze te verzenden.

Een bericht starten met een nieuw iemand

Als je actief bent geweest met het verzenden van berichten in de webversie van Facebook, verschijnt je berichtengeschiedenis in de Messenger-app. Als je de naam niet ziet van iemand die je een bericht wilt sturen, tik je op het potlood- en papierpictogram boven het linkerdeelvenster.

In het To-veld van het scherm Nieuw bericht, typt u de naam van een Facebook-lid en selecteert u de juiste persoon uit de zoekresultaten. Nadat je een bericht hebt verzonden, verschijnen de naam en het pictogram van die persoon in het linkerdeelvenster, samen met alle andere Facebook-leden die je een bericht hebt gestuurd.

Image
Image

Je kunt elk Facebook-lid een bericht sturen. De ontvanger hoeft niet een van je Facebook-vrienden te zijn.

Bottom Line

Gebruik de pictogrammen van de telefoonontvanger en de videocamera in de rechterbovenhoek van het Messenger-scherm om gratis spraak- of videogesprekken te voeren met iedereen in je contactenlijst die online is. De eerste keer dat je deze functies gebruikt, moet je de app toestemming geven om toegang te krijgen tot je camera en microfoon, maar daarna is de ervaring naadloos.

Waarom Facebook berichten splitst en Facebook

Volgens CEO Mark Zuckerberg heeft Facebook een aparte Berichten-app gemaakt om een betere klantervaring te bieden. Het lijkt waarschijnlijker dat Facebook de berichtenservice wilde stroomlijnen in de hoop dat mensen ervoor zouden kiezen om het via sms te gebruiken. Hoe meer mensen afhankelijk worden van de Messenger-app, hoe meer ze afhankelijk zijn van Facebook en hoe groter de kans dat ze het blijven gebruiken.

Aanbevolen: